Barák a Fotr zařídili juniorce výhru nad Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

Barák a Fotr zařídili juniorce výhru nad Budějovicemi

2:1
(1:1)
28. kolo, 17. 4. 2016
28. kolo, 17. 4. 2016
SK Slavia Praha - SK Dynamo České Budějovice
Branky: Branky: 33. Barák, 83. Fotr - 4. Kadula. ŽK: Kadula. Rozhodčí: Kožár – Hrabovský, Melichar
HORNÍ POČERNICE/XAVEROV - Slávistická juniorka v nedělním utkání porazila doma České Budějovice 2:1. Góly vstřelili Barák a Fotr.
Hosté šli do vedení již ve čtvrté minutě, když střela Kaduly z velké dálky skončila za zády brankáře Lisy. Druhý gól mohli přidat hosté ve 24. minutě, kdy se po centru Vaňka dostal do šance Vít, ovšem vedení svého týmu nezvýšil.

V další šanci byli opět budějovičtí, tentokrát Řezáč, který byl sám před brankářem Lisou, branku však přestřelil. Ve 32. minutě se Slavia dočkala vyrovnání. Přímý kop usměrnil hlavou do sítě Antonín Barák.

Podruhé se ocitl míč za zády brankáře Lisy v 41. minutě, ovšem gól nebyl pro ofsajd uznán. V druhém poločase se k první vážnější šanci dostala Slavia. Přímý kop Karla Pitáka však brankář Coufal vyrazil.

Slavia se snažila strhnout vedení na svojí stranu, v 66. minutě se o to snažil Miljan Vukadinovič, ovšem ve velké šanci branku přestřelil. K dalšímu zákroku donutil brankáře Coufala Antonín Barák, který střílel nebezpečně z přímého kopu. Jeho střelu však brankář vyrazil na roh.

V 77. minutě musel kvůli nakopnutému kotníku ze hry odstoupit Antonín Barák, jeho zranění však naštěstí není vážné. Na hřišti ho nahradil Ondřej Kocourek. Rozhodující moment utkání přišel v 84. minutě. A právě střídající Ondřej Kocourek našel skvělou přihrávkou za obranou Oskara Fotra, který rozhodl o výhře Slavie 2:1.
¨
Zápas hodnotil asistent trenéra Matěj Laža: „Utkání jsme nezačali dobře, po střele z dobrých třiceti metrů jsme dostali gól, což nás na začátku zbrzdilo, kluci byli nervózní, chyběla kombinace, nepodrželi jsme míč. Chytli jsme se standardkou, kterou zahrával Zoubek a Tonda Barák prodlužoval na zadní tyč. Bohužel ani v druhém poločase jsme neměli klid na kopačkách. Rozhodující gól jsme dali pět minut před koncem, kdy Ondra Kocourek vysunul do uličky Oskara Fotra a ten svou druhou nebo třetí šanci proměnil.“

Matěj Laža pochválil přínos Karla Pitáka pro juniorku: „Zkušenost Karla je hodně vidět. Kluci vedle něho rostou, vidí, jak se pracuje ve středu hřiště, přihrávky, takže je to určitě plus. Nemyslím si, že by to byla ztráta pro Karla nebo pro naše hráče," hodnotil trenér.
2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Lisa - Mikula, Broukal, Král, Pelyak - Vavrouš (46. Holík), Piták - Vukadinovič, Barák (77. Kocourek), Zoubek - Fotr (85. Gilian)

SK Dynamo České Budějovice

Coufal – Havel, Hric (C), Hrachovec (85. Křiváček), Vít – Hála, Řezáč, Bálek, Vaněk – Švantner, Kadula

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 33. Barák, 83. Fotr - 4. Kadula. ŽK: Kadula. Rozhodčí: Kožár – Hrabovský, Melichar

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články