Slávisté porazili dvojnásobného mistra asijské Ligy mistrů | SK Slavia Praha
Více

Slávisté porazili dvojnásobného mistra asijské Ligy mistrů

1:0
(1:0)
přát., 29. 1. 2016
přát., 29. 1. 2016
SK Slavia Praha - Samsung Suwon
Branky: <b>Branka:</b> 23. Železník
MARBELLA/SAN PEDRO - Slavii čekal na soustředění další asijský soupeř. Po výhře nad čínským týmem v pátek poměřila síly s jihokorejským vicemistrem Samsung Suwon Bluewings. Toho nakonec sešívaní porazili díky brance Lukáše Železníka z 23. minuty.
Suwon poprvé výrazněji vystrčil růžky po čtvrthodině hry, kdy dlouhý nákop za obranu propadl až k tyči Pavlenkovy branky, odkud ho soupeř odcentroval do vápna a Sang Ho následně z voleje vypálil. Sešívaní naštěstí stačili tečovat střelu mimo branku, tak se musel korejský tým spokojit pouze s rohovým kopem.

Ve 23. minutě načali sešívaní skóre utkání. Jablonského centr ze standardní situace ještě Suwon odvrátil, o chvíli později ale obránce Slavie předvedl skvělou práci u rohového praporku a odcentroval přesně do míst, kde by ve vápně nachystán Lukáš Železník. Jeho volej mířil přesně pod břevno a bylo to 1:0.

Přestože se skóre už za zbytek zápasu nezměnilo, neznamenalo to, že chyběly také pohledné šance. Zhruba po půl hodině hry obelstil Tomáš Souček obranu a zkusil křížnou střelou překvapit i brankáře. Míč ale zapadl do zámezí těsně vedle tyče a Železníkovi chyběl krok, aby ho dotlačil do sítě. O minutu později Železníkovi nevyšla střela z hranice vápna, míč se nicméně odrazil k Mešanovičovi, který následně nůžkami přes hlavu zakončoval jen těsně vedle levé tyče.

Do druhého poločasu sice Dušan Uhrin vyměnil jen Hušbauera za Součka, v průběhu následujících minut ale prostřídal celou desítku hráčů v poli. V 58. minutě nově příchozí Zmrhal pohotově vystihl rozehrávku korejského celku a vydal se po levém křídle dopředu. Jeho střele na zadní tyč chyběly centimetry, aby se vešla do branky.

V 71. první minutě se ke slovu dostal opět soupeř, Korejci si na hranici vápna prokřížili pozice, překvapili sešívanou obranu a svůj tým musel bleskovým zákrokem podržet Pavlenka. Sedm minut před koncem zápasu si po Mikulově autovém vhazování narazil Hušbauer s Keniou a z hranice vápna vypálil, brankář No byl ale připraven.

Slavia tak ve Španělsku vítězí podruhé a v pondělí ji čeká první evropský soupeř Lech Poznaň.

 Podívejte se na záznam utkání prostřednictvím Slavia TV:


1:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Pavlenka – Bořil (55. Mikula), Latka (69. Bílek), Frydrych (69. Deli), Jablonský (71. Holík) – Vukadinovič (55. Štohanzl), Souček (46. Hušbauer), Barák (69. Piták), Černý (55. Zmrhal) – Mešanovič (69. Škoda), Železník (66. Kenia)

Samsung Suwon

No Donggeon – Yang Sangmin, Baek Jihoon, Santos Natanael, Jang Hyunsoo, Eun Seongsoo, Choi Juyong, Sin Segye, Kang Seongjin, Kim Kunhee, Ku Jaryong

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 23. Železník

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články