Vítězná generálka. Slavia poráží Dynamo Kyjev 2:1 | SK Slavia Praha
Více

Vítězná generálka. Slavia poráží Dynamo Kyjev 2:1

2:1
(0:0)
přát., 5. 2. 2016
přát., 5. 2. 2016
SK Slavia Praha - FK Dynamo Kyjev (Ukr.)
Branky: <b>Branky: </b>53. Zmrhal, 58. Mešanovič – 85. Veloso <br> <b>ŽK: </b> Dragovič
ŠPANĚLSKO/MARBELLA - Slavii nečekal v generálce na jarní část sezony vůbec snadný soupeř. Dynamu Kyjev se daří na mezinárodní scéně a v osmifinále Ligy mistrů ho v únoru čeká souboj Manchesterem City. Sešívaní se ale ukrajinského celku nezalekli a zejména díky výkonu na začátku druhé půle nakonec zvítězili 2:1.
Trenér Dušan Uhrin před zápasem prozradil, že už mu krystalizuje základní sestava, a tak mohla jedenáctka na hřišti o lecčems vypovídat. Útočná dvojice Železník a Škoda ale vydržela společně na trávníku jen půl hodiny. Po faulu Dragoviče na polovině hřiště musel ve 34. minutě Milan Škoda střídat, zranění nad kotníkem by ale podle prvních zpráv nemělo být vážné.

Za prvotními nadějnými situacemi úvodního poločasu stál Josef Hušbauer. Nejprve po průniku středem nadějně uvolnil Zmrhala, ten se ale k lepší střele nakonec nedostal. To po standardní situaci v 19. minutě, kdy se Hušbauer ujal standardní situace, si na jeho povedený centr naběhl Železník, jehož hlavička byla ale nepřesná.

O něco dříve mohli po rohovém kopu postrašit Berkovce hosté, míč ale skončil jen nad břevnem. Před poločasovou přestávkou mířil přesně do středu branky Vukadinovič, který zužitkoval přihrávku Tomáše Součka, ale ani on nedokázal rozvlnit síť za brankářem.

Dynamo do druhého poločasu prostřídalo hráče v poli a sešívaní využili toho, že jsou sehranějším mančaftem. Přesto musel pohotový zákrok v 52. minutě předvést také Martin Berkovec, střelu zpoza vápna ale vytěsnil. Slavia odpověděla nejlépe, jak mohla – brankou.

Jaromír Zmrhal vystihl rozehrávku hostí, nenechal se rozhodit trojicí dotírajících obránců a umístil svou střelu levačkou přesně k tyči. Slavia potrestala chybu v rozehrávce ještě jednou. V 58. minutě vypíchl Muris Mešanovič míč hráčům Dynama, před ním zůstal už jen Šovkovskyj a slávistický útočník, jehož ještě jistil parťák Železník, chladnokrevně zakončil na 2:0.

Vukadinovič mohl po Zmrhalově nahrávce hlavičkou přidat třetí gól Slavie, činil se ale gólman Rudko. Sešívaní pak postupně prostřídávali sestavu na hřišti a práce přibyla i Berkovcovi. V 80. minutě dosprintoval k míči Theodorczyk a pálil do protipohybu slávistického brankáře, ten však stačil jeho střelu vytěsnit. V 85. minutě ale přeci jen kapituloval a mohla za to levačka Miguela Velosa, který svůj přímý kop namířil přímo do branky.

Další gól už ale diváci neviděli a Slavia se tak se soustředěním v andaluské Marbelle loučí vítězně. Ani jeden ze zahraničních soupeřů sešívané nezdolal. Další skalp, který teď Slavia chce získat, je už ligový. V sobotu 13. února hostí doma v Edenu Brno.

2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec – Bořil, Bílek (69. Latka), Deli (78. Frydrych), Jablonský (85. Holík) – Souček – Vukadinovič (81. Mikula), Hušbauer (83. Piták), Zmrhal (85. Černý) – Železník (69. Barák), Škoda (34. Mešanovič)

FK Dynamo Kyjev (Ukr.)

1. poločas: Šovkovskyj – Silva, Dragovič, Morale, Andrievskij, Rybalka, Gamash, Vida, Mjakuško, Kačeridi, Bujalskyj
2. poločas: Šovkovskyj (62.Rudko) – Antunes, Veloso, Pacheco, Petrovič, Jaremčuk, Jakovenko, Theodorczyk, Jagodinskis, Gusiev, Sydorčuk

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky: </b>53. Zmrhal, 58. Mešanovič – 85. Veloso <br> <b>ŽK: </b> Dragovič

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články