Také juniorka hrála s Jihlavou bez branek | SK Slavia Praha
Více

Také juniorka hrála s Jihlavou bez branek

0:0
(0:0)
20. kolo, 21. 2. 2016
20. kolo, 21. 2. 2016
SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava
Branky: <b>ŽK:</b> Broukal – 80. Spirkoski <br> <b>Rozhodčí:</b> Váňa – Urbam, Vitner
PRAHA/UMT EDEN – Jarní část soutěže už zahájila také juniorka, která se dva dny po A-týmu utkala také s Jihlavou. A stejně jako tým Dušana Uhrina i slávističtí junioři Jihlavě gól vstřelit nedokázali a utkání skončilo bez branek.
Z A-týmu se v dresu juniorky představili Josef Řehák, Libor Holík, Michal Frydrych a Antonín Barák. Poslední jmenovaný musel ve 25. minutě střídat kvůli zranění kotníku, naštěstí by se ale nemělo jednat o nic vážného.

„Vyšetření u doktora ukázalo, že se jedná naštěstí jen o výron kotníku. Věřím, že se brzy budu moci zapojit do plného tréninku,“ uvedl ihned po vyšetření pro slavia.cz záložník
Antonín Barák.

Samotné utkání začalo opatrně, jak už tomu v zápasech na umělce bývá. Ve 12. minutě zahrozili hosté po rohovém kopu, ale Marušovu střelu skvěle zlikvidoval Josef Řehák. Sešívaní odpověděli po dvaceti minutách. Frydrych výborně našel Veselého, který zpracovat pro Baráka, jehož ránu zlikvidoval Kolář. Pět minuty nato Barák ze hry odstoupil.

Čtyři minuty před koncem si možná největší šanci zápasu připsal slávista Lukáš Veselý. Kocourek našel útočníka skvělou přihrávkou za obranou, Veselému se podařilo gólmana sice přelobovat, ale zakončení mířilo těsně vedle tyče. Z podobné pozice, opět po přihrávce Kocourka, pálil po chvíli Badocha, ale gólman stačil rychle vyběhnout a tak reprezentant do 19 let mířil pouze do něj.

Druhá půle začala nejprve nebezpečným, ale neúspěšným zakončením Vavrouše, ke kterému se v 55. minutě přidali Pelyak a Badocha. V závěru zápasu ještě vychytal Řehák Pěnkavu, a protože na druhé straně se neujaly nadějné hlavičky Frydrycha a Routka, utkání skončilo stejně jako v pátek bez branek.

Za týden v pondělí se slávisté představí v Brně. Na půdě pátého týmu začíná utkání ve 13:00.

Trenér Řehák: Mrzí mě hodně ztrát

„Samozřejmě nás mrzí ztráta dvou bodů, protože vyložené šance jsme si vytvořili. Bohužel jsme je neproměnili. Jihlava měla také šance, i když podle mě ne vyložené. Chybělo mi tam více fotbalovosti a lepší ovládání hráčů u některých hráčů,“ začal své pozápasové hodnocení trenér Pavel Řehák.

„Mrzí mě hodně ztrát uprostřed hřiště a nezvládnutí jednoduchých přihrávek, když nejsou hráči pod tlakem a ztratí míč úplně zadarmo. Upozorňujeme na to v tréninku i přípravě, aby se toto nestávalo, ale je tam těch ztrát moc. Navíc se mi někteří kluci zdáli i trochu nervózní, možná z prvního zápasu,“ pokračoval trenér juniorky.

„Byl to nepřesný fotbal. Viděli jsme spoustu autových vhazování, pořád jsme honili míč v autu, byla řada standardních situací. Měli jsme k vítězství blíž, ale zakončili jsme víkend s Jihlavou klasicky. Od pátku do neděle bez gólu,“ lehce se usmíval kouč juniorky.

Sešívaní už se těší, až budou moci hrát na přírodní trávě. „Já nejsem příznivec umělé trávy, ale nedá se nic dělat, s tím se musíme vypořádat sami,“ ví trenér Řehák, který má k dispozici prakticky celý kádr. „Kromě Kadavého jsou všichni zdraví a připraveni. Oskar Fotr už trénuje, ale kvůli umělé trávě ho asi ještě chvíli pošetříme. U něj jsou teď přednější zdravé kotníky,“ vysvětluje trenér.

Ani žádné odchody na hostování už nehrozí. „Už ne, máme úzký kádr,“ komentuje trenér, pro jehož tým začala tedy jarní sezony. S jakým cílem do ní sešívaní vstupují? „Samozřejmě máme cíl vyhrát, ale hned v prvním zápase jsme ztratili dva body, což je škoda,“ zakončil kouč Pavel Řehák. Slavia je aktuálně na třetím místě tabulky.

0:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák - Holík, Broukal, Frydrych, Pelyak - Jakab (57. Zoubek), Barák (25. Král), Kocourek, Vavrouš - Veselý (71. Routek), Badocha (84. Gilian)

FC Vysočina Jihlava

Kolář – Kriegsmann, Mlakić, Rychetník, Spirkoski, Vitásek, Novotný, Duba, Demeter, Fulnek, Maruš

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK:</b> Broukal – 80. Spirkoski <br> <b>Rozhodčí:</b> Váňa – Urbam, Vitner
Diváci
150

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články