Posily se představily brankami. Slavia porazila Vlašim 4:0 | SK Slavia Praha
Více

Posily se představily brankami. Slavia porazila Vlašim 4:0

4:0
(1:0)
přát., 9. 1. 2016
přát., 9. 1. 2016
SK Slavia Praha - FC Sellier&Bellot Vlašim
Branky: <b> Branky: </b> 17. Mešanovič, 47. Hušbauer (pen.), 62. Železník, 85. Kuchta
PRAHA/UMT EDEN - Ve druhém zápase dostaly prostor nové sešívané akvizice, které se fanouškům předvedly v tom nejlepším světle. Ofenzivní trio hráčů Mešanovič, Hušbauer a Železník načalo svou kariéru v červenobílém brankou. Slavia porazila Vlašim 4:0.
Na levé straně obrany se premiérově představil čtyřiadvacetiletý Jan Bořil, který přestoupil do Slavie z Boleslavi. Ve středu hřiště pak operoval Josef Hušbauer a v útoku bosenský útočník Muris Mešanovič, který přišel do Edenu z Jihlavy.
 
Slavia se tlačila dopředu, ale jejím úvodním zakončením ještě chyběla přesnost. Aktivita červenobílých byla odměněna v 17. minutě, když si Muris Mešanovič naběhl na krásný centr Jiřího Bílka, prostřelil brankáře Budínského a svým prvním gólem v sešívaném otevřel stav utkání. O minutu později mohl přidat ještě i druhou trefu, Budínský se ale tentokrát přelstít nenechal.

Josef Hušbauer se kromě efektní patičky, za níž sklidil potlesk početné návštěvy, která si našla cestu do Edenu, prezentoval také střelou na závěr první půle. Ta byla sice nepřesná, po přestávce si už ale mohl připsat první čárku na své gólové konto i on. Druhá půle totiž začala faulem gólmana Vlašimi, který ve vápně srazil Vukadinoviče. Hušbauer dostal důvěru kopat pokutový kop a nezklamal – Slavia vedla 2:0.

Na hřiště přišla na druhou půli zápasu také čtvrtá posila. A Lukáš Železník se nenechal zahanbit. V 62. minutě prošel skvěle po levé straně Zmrhal, který sklepl míč doleva na Mešanoviče, jehož přihrávku před branku zužitkoval gólem na 3:0 právě Železník.

Čtvrtý gól mohl patřit Janu Mikulovi, ten ale v dobré pozici překopl břevno. Pět minut před koncem zápasu čtvrtá branka přesto padla a opět byl u její přípravy Jaromír Zmrhal. Po jeho skvělé práci na levé straně dostal přihrávku před odkrytou branku Jan Kuchta a sešívaní tak nakonec zvítězili 4:0. Oba sobotní duely tak zvládli slávisté úspěšně a s čistým kontem.
4:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec – Mikula, Deli, Bílek, Bořil – Bazal (46. Železník), Piták (83. Vavrouš), Hušbauer, Zmrhal – Vukadinovič, Mešanovič

FC Sellier&Bellot Vlašim

Budínský – Kulhánek, Vondra, Breda, Průcha, Matějka, Štochl, Hašek, Reiter, Nový, Tarczal

Detaily utkání

Statistiky
<b> Branky: </b> 17. Mešanovič, 47. Hušbauer (pen.), 62. Železník, 85. Kuchta

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články