Slavia zahájila přípravu výhrou 5:0 nad Kolínem | SK Slavia Praha
Více

Slavia zahájila přípravu výhrou 5:0 nad Kolínem

5:0
(2:0)
přát., 9. 1. 2016
přát., 9. 1. 2016
SK Slavia Praha - FK Kolín
Branky: <b>Branky:</b> 31. a 89. Diop, 41. a 60. Voltr, 83. Vošahlík
PRAHA/UMT EDEN - Sešívaní se na začátku zimní přípravy předvedli fanouškům na umělce v Edenu v dobré formě. Ve svém prvním přípravném zápase porazili Kolín 5:0.
Do prvního přípravného utkání vstoupily oba celky aktivně. První zahrozili hosté, jejich střela zpoza vápna ale byla nepřesná. A tak se v první pětiminutovce mohli blýsknout sešívaní, těm ale také byla branka příliš malá. Nejprve Diopovu hlavičku zastavila branková konstrukce, proti dorážce Štohanzla následně vystoupil jeden z obránců a ani Vošahlík míč do branky nedotlačil, vychytal ho gólman Vízek.

Slavia byla aktivní, chyběla jí však přesnost, a proto si na první branku musela počkat až do 31. minuty. Vošahlík poslal míč k lajně nabíhajícímu Keniovi, jehož centr před branku našel hlavu Dame Diopa a ten uklidil míč přesně pod břevno.

Slavii to nabudilo a ještě do konce prvního poločasu stihla skórovat podruhé. Ve 41. minutě vystihli sešívaní rozehrávku hostí, Voltr dostal přihrávku na hraně vápna, kde si zpracoval míč a zamířil přesně do pravého horního růžku branky.

Produktivita Slavie neustala ani ve druhém poločase. V 60. minutě táhl po levém křídle útok sešívaných Kenia, který pak naservíroval přihrávku do vápna Voltrovi, který ji uklidil do odkryté brány, a Slavia vedla o tři branky.

Jan Vošahlík prolomil svou střeleckou smůlu až v 83. minutě, když k němu propadl centr Holíka a on měl před sebou zcela volnou branku, do níž zasunul míč a navýšil vedení sešívaných na 4:0. Slavia ještě minutu před koncem zakulatila počet vstřelených branek na 5, když po akci na pravé straně dostal přihrávku ke vzdálenější tyči Dame Diop a střelou o břevno zpečetil dopolední výhru domácích.


Záznam utkání můžete zhlédnout ze záznamu na Slavia TV:


5:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Holík, Kodr, Frydrych, Jablonský – Diop, Štohanzl (K) (53. Valenta), Černý, Vošahlík – Kenia (61. Kuchta) – Voltr (85. Batka)

FK Kolín

Vízek – Jelínek, Kouřil, Nešpor, Dudla (K), Brunclík, Kučera, Grospič (67. Vejr), Zmeškal, Šourek, Seifert

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 31. a 89. Diop, 41. a 60. Voltr, 83. Vošahlík

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články