Juniorka podlehla v malém derby Dukle 1:3 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka podlehla v malém derby Dukle 1:3

1:3
(0:1)
15. kolo, 1. 11. 2015
15. kolo, 1. 11. 2015
SK Slavia Praha - FK Dukla Praha
Branky: <b>Branky:</b> 74. Veselý (pen.) – 23. Jakab, 81. a 88. Vokoun <br> <b>ŽK:</b> Routek, Broukal, Žárský, Valenta<br> <b>Rozhodčí:</b> Berka – Melichar, Dobrovolný
PRAHA/XAVEROV - Juniorka sice srovnala zápas s Duklou díky proměněnému pokutovému kopu, na bodový zisk to ale nestačilo. Soupeř z Julisky přidal v poslední desetiminutovce dva góly a Slavia tak v malém derby prohrála 1:3.
Juniorku trápila před malým derby s Duklou široká marodka, a tak si musela vypomoct posilami z dorostu. V jednu chvíli byli na hřišti dokonce tři hráči ročníku 1998. Po necelých deseti minutách hry zahrozili sešívaní poprvé, Žárský posunul na Veselého, který nabídl zakončení Valentovi, ten ale branku přestřelil.

Oba týmy kombinovaly na středu hřiště, ale probojovat se až do vápna se jim příliš nedařilo. Jako první se nakonec dokázala prosadit Dukla, když exslávistický Josef Jakab překonal Hrubeše. Sešívaní mohli vzápětí srovnat, brankář Vávra se ale Veselým přelobovat nenechal. Slávistické snahy o srovnání vycházely v první půli naprázdno, a tak se šlo do kabin za stavu 0:1.

I ve druhé půli bylo zakončení na obou stranách velmi nepřesné. Havrdův krásný centr z 64. minuty zkusil na zadní tyči zkrotit do branky Routek, bohužel ji těsně přestřelil. Slavia se nakonec branky dočkala. V 73. minutě byl po přihrávce od Valenty faulován Veselý a sám si následně postavil míč na značku pokutového kopu, ze kterého lobem srovnal na 1:1.

Deset minut před koncem ale Dukla opět zvrátila vedení na svou stranu. Juniorka dohrávala v deseti, neboť hřiště musel opustit zraněný Daniel Souček, a hosté přečíslení využili. Jiří Vokoun přidal v 81. minutě druhou branku hostí. Těsně před koncem se pak tentýž hráč prosadil ještě jednou a v 88. minutě uklidil míč k levé tyči.

Slavia tak podlehla Dukle 1:3 a v příštím kole ji čeká cesta do Hradce Králové, kde se představí v pondělí 9. listopadu od 13:00.

Komentář trenéra Pavla Řeháka: Neměli jsme na hřišti klasického útočníka, což nám dělalo velké problémy. Vepředu jsme prakticky neudrželi míč. V první půli jsme si nechali dát poměrně laciný gól a naopak jsme nevyužili šanci Lukáše Veselého. Pak se nám podařilo srovnat, ale neměli jsme už kvalitu v předfinální fázi. Chyběla nám finální přihrávka, neuměli jsme si to připravit. Dnes to bylo hodně těžké. Chybí nám zranění Batka nebo třeba Fotr. U Fotra to podle mého bude dlouhodobější, Batka by měl být příští zápas v pořádku. Gilian má zlomenou ruku, Kocourek dobírá antibiotika a zítra začíná trénovat.
1:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Hrubeš – Žárský, Vyskočil (46. Havrda), Broukal, Doležal (46. Souček) – Routek (K), Vavrouš – Veselý, Bareš (59. Krejdl), Tusjak (74. Ščuka) – Valenta

FK Dukla Praha

Vávra – Cvrček, Bohánek, Bezdička, Bezpalec (K) (79. Petrák), Schindler, Beneš (67. Vokoun), Farkaš, Jakab, Mejdr, Havlíček (67. Kolařík)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 74. Veselý (pen.) – 23. Jakab, 81. a 88. Vokoun <br> <b>ŽK:</b> Routek, Broukal, Žárský, Valenta<br> <b>Rozhodčí:</b> Berka – Melichar, Dobrovolný

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Další články