Stále neporažena. Juniorka vyhrála s Boleslaví 2:0 | SK Slavia Praha
Více

Stále neporažena. Juniorka vyhrála s Boleslaví 2:0

2:0
(1:0)
7. kolo, 6. 9. 2015
7. kolo, 6. 9. 2015
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav
Branky: <b>Branky:</b> 30. Pelyak, 80. Kodr<br> <b>ŽK:</b>Pelyak, Kocourek - Kateřinák, Albina, Koch <br> <b>Rozhodčí:</b> Adámková – Dobrovolný, Koval
PRAHA/XAVEROV - Slávistická juniorka zůstává i po sedmém kole neporažena. V neděli přivítala doma na Xaverově úřadujícího mistra z Mladé Boleslavi a díky brankám Peyaka a Kodra zvítězila 2:0.
Slávisté vstoupili do utkání aktivně a už ve druhé minutě se po rohovém kopu dostali ke střele. Červenkova hlavička ale mířila vedle branky. V minutě šesté zkusil překvapit brankáře Veselovského Valenta a jeho nádherná sklopená střela sice nadělala gólmanovi hostí starosti, přesto si s ní ale poradil, stejně jako s následnou Kocourkovou dorážkou.

Ve dvanácté minutě si na Vavroušův centr u levé tyče vyskočil Pelyak a Veselovský jeho hlavičku vyrazil na rohový kop. V devatenácté minutě se pak musel činit i Řehák, když po rohovém kopu pálil Kozma. Brankář sešívaných jeho prudkou střelu vyrazil a hrálo se stále bez branek.

Ta první přišla až ve 30. minutě, když centr z pravé strany propadl do středu vápna k Pelyakovi a ten poslal sešívanou juniorku do vedení. To nemuselo trvat dlouho, ale v 34. minutě si s Kozmovou hlavičkou Řehák hbitě poradil.

Do druhé půle mohla Boleslav poprvé vážněji zahrozit z přímého kopu, Houžvička měl ale hodně nepřesnou mušku. Nebezpečnější byla akce slávistů z 56. minuty, kdy si na Kocourkův centr z rohu naskočil Routek, ale i jeho hlavičce kousek scházel.

Slávisté se snažili tlačit, ale druhou branku se jim nedařilo přidat. Pojistka přišla až v 80. minutě, po faulu na kapitána Kocourka získali slávisté možnost rozehrát, dlouhý centr do vápna prodloužil hlavou jeden z červenobílých a na míč následně nejlépe dosáhl Kodr, který se nemýlil a hlavičkoval přímo k levé tyči.

Juniorka si tak připsala další tři body a nadále drží neporazitelnost. Další, kdo se Slavii postaví do cesty, bude v neděli 13. září Slovan Liberec. Zápas na severu Čech začíná ve 13:00.
2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák – Routek, Kodr, Broukal - Valenta (78. Gilian), O. Kocourek (K) (85. Doležal), Vavrouš, Pelyak - Fotr (73. Batka), Červenka, Veselý (87. Zoubek)

FK Mladá Boleslav

Veselovský – Koch, J. Kocourek, Kateřiňák, Houžvička, Lacek (76. Bečirević), Pajer, Kozma (K), Albina, Lukeš, Wolf.

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 30. Pelyak, 80. Kodr<br> <b>ŽK:</b>Pelyak, Kocourek - Kateřinák, Albina, Koch <br> <b>Rozhodčí:</b> Adámková – Dobrovolný, Koval

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Další články