Osm branek a Diopův hattrick. Slavia porazila WSG Wattens | SK Slavia Praha
Více

Osm branek a Diopův hattrick. Slavia porazila WSG Wattens

0:8
(0:6)
přát., 10. 7. 2015
přát., 10. 7. 2015
WSG Wattens - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 16. 18. a 58. Diop, 21. Voltr, 22. Souček, 33. Bazal, 45. Souček, 76. Červenka
JENBACH – Sešívaní se v pátek večer střetli v Rakousku s místním celkem WSG Wattens a po dvou předchozích remízách si spravili chuť vysokou výhrou. Prosadili se všichni červenobílí útočníci, Dame Diop si dokonce v 58. minutě připsal hattrick. Celkově slávisté nastříleli svému soupeři 8 branek.
Slávisty čekal na soustředění třetí zápas, který tentokrát odehráli proti rakouskému WSG Wattens. Do sestavy se vedle Bílka postavil uzdravený Simon Deli a v útoku operovala dvojice Voltr – Diop. Sešívaní byli od počátku zápasu jednoznačně lepším týmem. Drželi se na polovině soupeře a snažili se hrát kombinační fotbal.

Po 16 minutách hry se jim podařilo poprvé překonat brankáře Weissenhofera. Akce začala u spolupráce dvojice Vukadinoviče a Voltra, po níž dostal přihrávku za obranu Diop a poslal sešívané do jednobrankového vedení.

O dvě minuty později ho navýšil opět senegalský útočník. Sešívaní předvedli obdobnou akci jako u první branky. Na Voltra tentokrát prostrčil míč Mikula, ten ho prodloužil na Diopa a bylo to 2:0.

Slávistům se dařilo dotahovat útočné akce do zdárného konce. V minutě 21. zvolil Voltr po nahrávce od Mikuly zakončení a po kličce gólmanovi vstřelil třetí gól sešívaných. Vzápětí rozehrával Vukadinovič rohový kop, Voltr jeho centr prodloužil hlavičkou na zadní tyč, kde Souček zakončil na 4:0.

Gólová smršť v prvním poločase neustávala, pátou branku přidal po třiatřiceti minutách hry Josef Bazal. Weissenhofer sice ještě dosáhl na prudký centr Vukadinoviče, vyrazil ho ale pouze k Bazalovi, který pohodlně hlavičkou vyslal míč za gólmanova záda.
 
Šestá branka pak padla na samý závěr první půle. Rohový kop opět rozehrával Vukadinovič, pro míč si došel Tomáš Souček a po první pětačtyřicetiminutovce vedli slávisté 6:0.

Karel Hrubeš nemusel za celý první poločas zasahovat, v brance ho tak vystřídal na druhou část zápasu Josef Řehák. Ten si svůj první a jediný zákrok připsal v 83. minutě po střele zhruba z dvaceti metrů.

Druhý poločas se totiž stejně jako první odehrával především na polovině soupeře a slávisté přidali ještě dvě branky. V 58. minutě zkompletoval Dame Diop svůj hattrick, když se po Součkově přihrávce trefil levačkou přesně do vzdálenější šibenice.

I poslední z útočníků Marek Červenka se snažil o překonání Weissenhofera, nejprve mu ale střela do odkryté branky nesedla, podruhé vytáhl skvělý zákrok gólman soupeře. V 76. minutě se přeci jen Červenka prosadil, po narážečce s Diopem zvýšil lobem o břevno na konečných 8:0.

„Odehráli jsme utkání, kde jsme chtěli, aby se všichni hráči, kteří jsou v plném tréninkovém zatížení, dostali do hry,“ komentoval výhru nad rakouským týmem trenér Dušan Uhrin.

V neděli od 15:30 čeká jeho tým poslední zápas v Rakousku. Sešívaným se postaví ruská Ufa.
0:8

Sestavy

WSG Wattens

Weissenhofer, Nimmervoll, Mimm, Schmadl, Wurzer Michael, Wurzer Fabio, Pürselim, Galovic, Auckenthaler, Pensold, Scheiber

SK Slavia Praha

Hrubeš (46. Řehák) – Mikula, Bílek, Deli, Dostál – Vukadinovič, Baéz, Souček, Bazal – Voltr (46. Červenka), Diop

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 16. 18. a 58. Diop, 21. Voltr, 22. Souček, 33. Bazal, 45. Souček, 76. Červenka

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články