Vítězná generálka. Slavia porazila Budějovice 2:0 | SK Slavia Praha
Více

Vítězná generálka. Slavia porazila Budějovice 2:0

0:2
(0:1)
přát., 18. 7. 2015
přát., 18. 7. 2015
SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 20. Mikula, 54. Piták<br> <b>ŽK:</b> Piták<br> <b>Rozhodčí:</b> Makovička – Štuk, Kotalík
PÍSEK - Slávisty čekal před vstupem do ligy ještě poslední soupeř. S druholigovým Dynamem si červenobílí poradili díky trefám Mikuly a Pitáka. Skvělé zákroky a chycenou penaltu pak předvedl Martin Berkovec.
Slavii chyběl před posledním přípravným utkáním kvůli zdravotním důvodům pouze Levan Kenia, jinak byli sešívaní v plném počtu. Sešívaní zaútočili už ve druhé minutě, Latka dobře vystihl rozehrávku soupeře, vyslal do levého křídla Zmrhala, který před brankou hledal kapitána, tečovaný centr ale lapil gólman Křížek.

Další zajímavá šance přišla po stadardní situaci, Švec si míč posunul a na zadní tyči našel Deliho, jehož střílený centr ještě stihl jeden ze slávistů odhlavičkovat. Pak už ale obránce hostí odvrátil míč na roh.

Útočná akce Budějovic končily odmávaným ofsajdem, nebo zasáhla pozorná obrana Slavie. Ve 20. minutě se proto z první vstřelené branky radovali slávisté. Piták nejprve bleskově přenesl míč na pravou stranu na Mikulu, ten obešel obránce a střelou pravačkou překonal Křížka.

Martin Berkovec pak musel z rukávu vytáhnout několik excelentních zákroků. Po půl hodině hry se do útoku vydala dvojice Funda a Linhart, jimž stál v cestě jen jeden obránce. Berkovec se ale skvěle přesunul a Linhartovu střelu lapil. O minutu později si musel poradit s osamoceným Jurdíkem, ale i tady byl slávistický gólman úspěšný.

Před koncem poločasu se do zakončení dostal ještě Milan Škoda, v těžké pozici ale hlavičkoval jen do náruče brankáře Křížka. Ten lapil i následnou střelu Pitáka zpoza vápna a první poločas tak skončil za stavu 1:0 pro Slavii.

Do druhé půle šli sešívaní s uzdraveným Milanem Černým, který nahradil Radka Voltra. Ten vzápětí v rychlém brejku našel před Křížkem Škodu, jeho slabou střelu ze záklonu vystihl Křížek. V 51. minutě rozehrával Piták po faulu na Hrubého standardní situaci, jeho výbornou střelu na zadní tyč opět skvěle vychytal gólman Budějovic.

O tři minuty později už byl v souboji s Křížkem úspěšnější Piták. Akce začala u Švece, který skvělým balonem po lajně našel Škodu a ten zamířil sám do vápna, až nakonec vyslal prudkou přihrávku před branku, kam si naběhl Piták a navýšil vedení sešívaných na 2:0.

V minutě 55. Musel opět úřadovat Martin Berkovec. Jablonský ve vápně fauloval jednoho z budějovických a Jurdík vzal na sebe pokutový kop. Berkovec penaltu vystihl a dále si držel nulu.

Sešívaní pak prostřídali většinu týmu a do větší šance se probojovali až pět minut před koncem. Útok Slavie táhl Vukadinovič, posunul míč doprava na Červenku, který ho vrátil ve vápně Bazalovi. Střelu našeho záložníka zhruba ze značky pokutového kopu skvělým zákrokem zlikvidoval Křížek.

Slavia tak v generálce na ligu porazila Budějovice 2:0. Příští sobotu už začíná naostro, první kolo odehraje v sobotu v Plzni od 17:00.



0:2

Sestavy

SK Dynamo České Budějovice

Křížek – Řezáč (86. Dvořák), Hric (86. Lima), Karafiát, Novák (46. Wermke) – Pešek (73. Záviška), Benát (K) (46. Vignon), Šimák (68. Hála), Funda (86. Vaněk) – Linhart, Jurdík

SK Slavia Praha

Berkovec – Švec, Deli (73. Bílek), Latka (K), Jablonský (56. Dostál) – Mikula (71. Vukadinovič), Hrubý (81. Bazal), Zmrhal (67. Souček), Voltr (56. Černý) – Piták (80. Diop) – Škoda (71. Červenka

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 20. Mikula, 54. Piták<br> <b>ŽK:</b> Piták<br> <b>Rozhodčí:</b> Makovička – Štuk, Kotalík

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články