V Čelákovicích třetí. Slavia porazila Zbrojovku 2:0 | SK Slavia Praha
Více

V Čelákovicích třetí. Slavia porazila Zbrojovku 2:0

2:0
(1:0)
přát., 27. 6. 2015, Čelákovice
přát., 27. 6. 2015, Čelákovice
SK Slavia Praha - FC Zbrojovka Brno
Branky: <b>Branky:</b> 11. Mičola, 44. Bazal <br> <b>ŽK:</b> Sedlo, Kerestéš <br> <b>Rozhodčí:</b> Myška – Vlček, Kubr
ČELÁKOVICE - Slavii čekal v Ministerském poháru v Čelákovicích souboj o třetí příčku se soupeřem z Brna. Sešívaní si díky trefám Mičoly a Bazala se Zbrojovkou poradil a stejně jako v loňském roce obsadili na turnaji třetí příčku.

Slavii čekala v souboji o třetí místo Zbrojovka Brno a sešívaní rozhodně nechtěli vstup do utkání podcenit. Bazal se nejprve uvolnil na hranici vápna a vystřelil na zadní tyč, mířil však bohužel mimo. Aktivita sešívaných však byla odměněna už v 11. minutě, kdy unikající Piták vyslal na pravé křídlo Tomáše Mičolu a ten poslal sešívané do vedení.

Brno mohlo využít standardní situace z hranice vápna, Weberův střílený centr ale odvrátil Deli na roh. Slávisté byli aktivnější mužstvem na trávníku, ale příliš se jim nedařilo dostávat se do zakončení. Ve 27. minutě hledal Mikula ve vápně nabíhajícího Voltra, ten však v obtížné pozici míč tečoval pouze do zámezí.

Napínavější akce přinesl druhý poločas, na jehož začátku Slavia udělala tři změny v sestavě. Ve 44. minutě utekl aktivní Červenka po křídle, vyčkal si, až bude Bazal v dobré pozici, předložil mu skvělou přihrávku a sešívaní vedli díky Bazalově trefě už 2:0.

Červenka to o chvíli později vyzkoušel z levé strany, dokázal překonat Doležala, ten ale míč ještě na poslední chvíli stihl tečovat mimo branku, takže ani dobíhající Fotr už na dorážku nedosáhl. Rychlý protiútok si vyzkoušeli po pravé straně i Mikula s Proškem, s přízemní střelou našeho záložníka si ale gólman poradil. Také Hrubeš musel prokázat, že je pozorný. Z pravé strany vyslal prudkou střelu Pašek, brankář Slavia ji ale vyrazil před sebe.

Sešívaní chtěli přidat ještě třetí gól, to se jim ale nedařilo. Mysliveček trefil z přímého kopu zeď, Fialkův pokus skončil nad břevnem a Diopova střela levačkou v 66. minutě těsně minula levou šibenici.

Slavia tak nakonec zvítězila nad Zbrojovkou Brno 2:0 a stejně jako v loňském roce vybojovala na turnaji v Čelákovicích třetí místo.

2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Rakovan (41. Hrubeš) – Mikula, Latka (61. Kodr), Deli (52. Souček), Fialka – Mičola (41. Prošek), Boudjemaa, Piták (64. Hrubý), Bazal (53. Mysliveček) – Fotr (52. Diop), Voltr (41. Červenka)

FC Zbrojovka Brno

Veselý (41. Doležal), Škoda, Čtvrtníček, Malín, Přichystal, Weber, Lutonský (55. Chrien), Sedlo, Slančík, Pašek, Moukanza

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 11. Mičola, 44. Bazal <br> <b>ŽK:</b> Sedlo, Kerestéš <br> <b>Rozhodčí:</b> Myška – Vlček, Kubr

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články