Součkova one-man show. Hostem Baník Ostrava | SK Slavia Praha
Více

Součkova one-man show. Hostem Baník Ostrava

3:1
(2:1)
19. kolo, 28. 2. 2016, Eden Arena
19. kolo, 28. 2. 2016, Eden Arena
SK Slavia Praha - FC Baník Ostrava
Branky: <b>Branky:</b> 32., 37. a 65 Souček - 27. De Azevedo<br> <b>ŽK:</b> Hušbauer - Šašinka, Lučić, De Azevedo<br> <b>Rozhodčí:</b> Proske - Ratajová, Urban
PRAHA/EDEN ARENA - Tři branky dala Slavia v probíhající ligové sezoně naposledy 22. srpna. Proti Baníku Ostrava. A proti stejnému soupeři zopakovala doma stejný výsledek, ovšem s jedním podstatným rozdílem. O všechny branky se postaral záložník Tomáš Souček!
Slavia začala aktivně, podobně jako v Jihlavě, ale stejně jako na Vysočině se z prvních šancí nedokázala prosadit. V 7. minutě si gólman Šrom poradil s nůžkami Murise Mešanoviče, o tři minuty později pak postupoval stejný hráč na stejného gólmana, ovšem s úplně stejným výsledkem.

Rušno pak začalo být po 25 minutách hry. Nejprve Ondřej Šašinka nešetrně atakoval gólmana Berkovce ve výskoku a ten musel být po tvrdém pádu dlouho ošetřován. Hned při následném útoku Baníku pak Berkovec vyběhl daleko z brány, nedohodl se ale ani s jedním ze stoperů, k míči se dostal De Azevedo a obloučkem poslal míč do sítě. Ve 27. minutě to bylo 0:1.

Slávisté se naštěstí rychle oklepali a před téměř třinácti tisícovkami fanoušků dokázali vyrovnat. Ve 32. minutě se rozjela mašina jménem Tomáš Souček, která dostala z pravé strany přihrávku od Vukadinoviče a s velkým přispěním gólmana Šroma, kterému míč proběhl pod tělem, zaznamenal svůj první gól v zápase.

O pět minut později to byl opět Souček, kdo poslal sešívané do vedení, a opět s přispěním protihráče. Hušbauer vyvezl míč a byl na středu hřiště faulován, rozhodčí ale nechal výhodu a míč se dostal k Součkovi. Ten si ho posunul do středu a jeho rána z velkého vápna zapadla s tečí jednoho z obránců k pravé tyči.

Po změně stran Slavia držela balon na svých kopačkách, do větších šancí se ale nedostávala. Byl to až v 65. minutě opět Tomáš Souček, který převzal míč od Škody, prokličkoval po levé straně do vápna a z velkého úhlu přehodil gólmana Šroma.

V 75. minutě pak Šrom vychytal Železníka, který ve slibné pozici pálil nedůrazně placírkou, následně si poradil i se Škodovou ránou z dálky. Poslední slovo mohl mít v 88. minutě Vukadinovič, střílel ale těsně nad.
3:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec - Mikula, Frydrych, Deli, Jablonský - Souček - Vukadinovič, Hušbauer (86. Piták), Mihalík (74. Štohanzl) - Škoda (kap.), Mešanovič (64. Železník)

FC Baník Ostrava

Šrom (kap.) - Celba, Vraštil, Mešaninov (87. Karčmář), Lučić - Kaša - Mondek (76. Helešic), De Azevedo, Ožvolda, Holzer - O. Šašinka (70. J. Šašinka)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 32., 37. a 65 Souček - 27. De Azevedo<br> <b>ŽK:</b> Hušbauer - Šašinka, Lučić, De Azevedo<br> <b>Rozhodčí:</b> Proske - Ratajová, Urban
Diváci
12985

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články