Slavia veze po šesti letech vítězství ze Stínadel, rozhodl střídající Bílek | SK Slavia Praha
Více

Slavia veze po šesti letech vítězství ze Stínadel, rozhodl střídající Bílek

0:1
(0:0)
12. kolo, 1. 11. 2015, Na Stínadlech
12. kolo, 1. 11. 2015, Na Stínadlech
FK Teplice - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branka:</b> 86. Bílek<br> <b>ŽK:</b> Ljevakovič – Švec, Škoda, Souček, Berkovec<br> <b>Rozhodčí: </b> Kocourek – Pospíšil, Kříž
TEPLICE/NA STÍNADLECH - Slavia v Teplicích několikrát nebezpečně zahrozila, na jediný gól zápasu si ale musela počkat až do 86. minuty. Radek Voltr zpracoval míč pro druhého střídajícího hráče Jiřího Bílka a ten rozhodl utkání ve prospěch sešívaných. Slavia se tak posunula v tabulce na páté místo.
Trenér Dušan Uhrin musel v dnešním utkání udělat několik vynucených změn. Kvůli karetnímu trestu chyběla dvojice Mikula – Hrubý. Na poslední chvíli se ke zraněným Štohanzlovi a Bazalovi přidal i Jablonský, který onemocněl.

V obraně se tak ve Slavii v lize poprvé od začátku představil vpravo Michal Frydrych, vlevo zastoupil Jablonského Michal Švec. Do zálohy se vrátil Karel Piták, Radek Voltr začal na lavičce. Tam si poprvé v kariéře sedl také Jan Kuchta. Osmnáctiletý útočník v posledních týdnech střílel góly za reprezentaci do 19 let, juniorku i dorost.

Sešívaní od začátku utkání předváděli aktivní výkon. I když domácí v úvodu předvedli několik nebezpečných střel zpoza vápna, k vyložené šanci to nevedlo. Ty si připisovala naopak Slavia. V té první se octl Milan Škoda, který dostal ideální přihrávku do vápna a osamocený před gólmanem mířil levou nohou těsně vedle tyče.

Hned minutu poté, tedy ve 21. minutě zápasu, mohl skóre otevřít Tomáš Souček. Centr z rohového kopu usměrnil hlavou k Součkovi Milan Škoda a benjamínek slávistické sestavy mířil z jasné šance hlavou pouze do Slavíka, který míč chytil.

Po necelé půlhodině hry předvedli sešívaní pěknou kombinační akci, na jejímž konci byl Milan Černý, který pálil zpoza vápna ke vzdálenější tyči, kterou jeho pokus zhruba o metr minul. Další možnosti k otevření skóre si slávisté připsali deset minut před koncem poločasu.

Nejprve se míč po ose Zmrhal – Piták dostal ke Keniovi, jehož bombu vyrazil gólman Slavík. Po následném rohu gruzínského záložníka hlavičkoval Martin Latka. Jeho oblouček těsně minul spojnici tyče a břevna. Do kabin se tak o poločase šlo za bezbrankového stavu.

K prvnímu vážnému ohrožení branky se druhé půli dostali domácí. Martin Fillo vypálil z přímého kopu zhruba z 25 metrů a Martin Berkovec předvedl skvělý zákrok, kterým míč vytěsnil na roh. V 68. minutě přišla další ze série vyložených šancí Slavie. Zmrhal si skvěle narazil u levé lajny, odcentroval na zadní tyč, kde byl osamocen Karel Piták, ale bohužel mířil jen do padajícího obránce, který se stačil vrátit.

Teplice kontrovaly šancí v 78. minutě, když si na Vachouškův centr ze standardní situace naskočil Jablonský a zblízka hlavičkoval nad branku. Tu největší možnost si domácí připsali v 82. minutě, když se ke Krobovi odrazil míč za vápno. Teplický obránce následně prošel přes duo Souček – Frydrych a pálil z úhlu do boční sítě.

V 86. minutě se předvedla dvojice střídajících hráčů. Voltr se skvěle uvolnil s míčem a našel na hranici vápna Jiřího Bílka, který mířil přesně k tyči a poslal sešívané do vedení. To mohl z rychlého brejku v samém závěru zápasu navýšit ještě třetí střídající Vukadinovič, ten ale rozvlnil jen boční síť.

Slavia tak po šesti letech veze z Teplic tři body, díky nimž domácí tým přeskočila a posunula se na pátou příčku v ligové tabulce. V neděli 8. listopadu čeká sešívané v Edenu souboj o Vršovice, od 15:00 přivítají Bohemku.

0:1

Sestavy

FK Teplice

Slavík – Krob, Jablonský, Lüftner, Hora – Fillo, Vachoušek (K), Ljevakovič, Breite (87. Kapolongo), Vondrášek (79. Potočný) – Bratanović

SK Slavia Praha

Berkovec – Frydrych, Latka (K), Deli, Švec – Souček, Piták (76. Bílek) – Černý (72. Voltr), Kenia, Zmrhal (90. Vukadinovič) – Škoda

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 86. Bílek<br> <b>ŽK:</b> Ljevakovič – Švec, Škoda, Souček, Berkovec<br> <b>Rozhodčí: </b> Kocourek – Pospíšil, Kříž
Diváci
6871

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články