Utkání na jihu Moravy rozhodl Škoda. Bohužel ten brněnský | SK Slavia Praha
Více

Utkání na jihu Moravy rozhodl Škoda. Bohužel ten brněnský

1:0
(1:0)
3. kolo, 7. 8. 2015
3. kolo, 7. 8. 2015
FC Zbrojovka Brno - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branka:</b> 28. Michal Škoda<br> <b>ŽK:</b> Řezníček, Keresteš, Melichárek - Dostál, Jablonský, Bazal<br> <b>Rozhodčí:</b> Proske – Hájek, Kubr
BRNO - Slavii se v Brně poslední dobou nedaří a ani tentokrát to nezlomila. V utkání se sice prosadil Škoda, ovšem brněnský Michal, mladší sourozenec slávistického útočníka. Jeho starší bratr střelecké štěstí neměl, a tak se sešívaní musí smířit s prohrou 0:1.
V sestavě sešívaných chyběl oproti předzápasovým prognózám kvůli svalovému zranění kapitán Martin Latka, kterého tak ve druhém zápase po sobě nahradil Jiří Bílek. Další změnou v obraně sešívaných byl start Martina Dostála. Ten zaujal místo Michala Švece.

První vážnou šanci zápasu si po čtvrthodině hry připsali domácí. K hlavičce po centru ze strany se dostal David Pašek a jeho zakončení fantastickým zákrokem zlikvidoval Martin Berkovec. Téměř po půlhodině o sobě dali vědět oba Škodové na hřišti. Za Brno totiž hraje bratr našeho nejlepšího střelce.

Slávistického Škodu našel ve 26. minutě po sólu středem hřiště Robert Hrubý, přízemní střelu našeho útočníka ale bohužel lapil Melichárek. Domácí Škoda byl na druhé strany o dvě minuty úspěšnější. Slávisté se snažili rozehrát nakrátko, o míč ale přišli a Zavadil prostrčil do vápna na Michala Škodu, který překonal bezmocného Berkovce.

Slávisté byli v první půli nejblíže vyrovnání těsně před přestávkou, když se po standardní situaci, kterou svěřenci trenéra Uhrina rozehráli nakrátko, dostal ke střele Robert Hrubý. Jeho pokus tečovali domácí těsně vedle vzdálenější tyče. Do druhé půle vstoupili slávisté s jednou změnou v sestavě, když Jaromíra Zmrhala nahradil Milan Černý. Ve druhé půli ještě zasáhl do slávistické sestavy Radek Voltr, a tak sešívaní nastoupili s dvěma klasickými útočníky na hrotu.

Největší šanci ve druhé půli si slávisté vypracovali v 77. minutě, když se na pravé straně uvolnil Robert Hrubý a centrem našel před brankou Milana Škodu. Ten hlavičkoval těsně nad. Brno odpovědělo prakticky z protiútoku, když se po centru Michala Škody dostal k hlavičce Pašek a mířil těsně vedle.

Slávisté se snažili útočit, Milana Škodu ale zastavil praporek pomezního, Jablonského centry pak spoluhráči ve vápně nezužitkovali. Vypjaté emoce pak přinesl samotný závěr zápasu, kdy ve vápně skončil na trávě Bazal a sešívaní se rozčilovali, že sudí nepískl penaltu. To vyústilo ve strkanici všech účastníků, ze které Bazal vyšel akorát se žlutou kartou.

Slavia tak v Brně opět prohrála a stále čeká na svou první letošní výhru. Vybojovat se ji pokusí v neděli 16. srpna, kdy doma hostí Jihlavu.


1:0

Sestavy

FC Zbrojovka Brno

Melichárek – Buchta Petr, Frelich, Košťál, Keresteš – Malík (66. Chrien), Lacko – Pašek (84. Vávra), Zavadil, Škoda – Řezníček (89. Lutonský)

SK Slavia Praha

Berkovec – Dostál (69. Voltr), Bílek, Deli, Jablonský – Souček, Hrubý (84. Bazal) – Mikula, Piták (K), Zmrhal (46. Černý) – Škoda.

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 28. Michal Škoda<br> <b>ŽK:</b> Řezníček, Keresteš, Melichárek - Dostál, Jablonský, Bazal<br> <b>Rozhodčí:</b> Proske – Hájek, Kubr
Diváci
5090

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články