Domácí premiéra za bod | SK Slavia Praha
Více

Domácí premiéra za bod

2:2
(2:1)
2. kolo, 2. 8. 2015, Synot Tip Arena
2. kolo, 2. 8. 2015, Synot Tip Arena
SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec
Branky: <b>Branky:</b> 10. Škoda, 13. Mikula - 2. Bakoš, 55. Šural<br> <b>ŽK:</b> Deli, Černý - Coufal<br> <b>Rozhodčí:</b> Královec - Wilczek, Hock
PRAHA/EDEN ARENA - Jako první domácí soupeř se v ročníku 2015/16 v Edenu představil Liberec, kterému vyšel jak vstup do SYNOT ligy, tak do kvalifikace o Evropskou ligu. Slavia dokázala otočit skóre po rychlé Bakošově brance, poslední Slovo měl ale opět Slovan a zápas tak skončil remízou 2:2.
Začátek zápasu byl přitom pro Slavii tím nejhorším možným a hned po první hostující akci musel Martin Berkovec tahat míč ze své sítě. To když si Folprecht postavil míč k přímému kopu, svým centrem našel hlavu Marka Bakoše a ten z malého vápna nedal našemu brankáři šanci.

Rychle inkasovaná branka ale nezmrazila ani hráče ani perfektní fanoušky a Slavii se podařilo skóre rychle obrátit na svou stranu. Už v 10. minutě našel Hrubého centr z rohového kopu na zadní tyči Milana Škodu, ten přeskočil dva obránce a přes gólmana Koubka procedil míč do branky.

Hned tři minuty na to dostal míč na pravé straně Jan Mikula, skvělou zasekávačkou obešel obránce Fleišmana a přesnou střelou k zadní tyči překonal Koubka podruhé. Zaznamenal tak svou vůbec první ligovou branku.

Za další tři minuty mohlo být pro Slavii ještě veseleji, když se do dlouhého centru z levé strany opřel Milan Škoda a trefil tyč, celou akci ale stornoval zdvižený praporek pomezního rozhodčího.

Po půlhodině hry se poprvé vytáhl Martin Berkovec, když zlikvidoval Shalovu přesnou střelu zpoza velkého vápna. V poslední minutě první půle se po zaváhání naší obrany dralo do zakončení duo Bakoš-Delarge, míč ale nakonec proskákal až k Martinu Berkovcovi.

Ve druhém poločase se jako první ukázali hosté. Po rychlé akci po levé straně se míč dostal ve vápně ke střídajícímu Šuralovi, na jehož tečovanou střelu Berkovec nedosáhl, míč ale naštěstí zamířil vedle levé tyče. O chvíli později střílel stejný hráč z velkého vápna dva metry vedle naší brány.

A Josef Šural byl nakonec i prvním hráčem, který se ve druhé půli gólově prosadil. V 55. minutě trefil ve skluzu prudký Coufalův centr a Berkovec na míč už nemohl dosáhnout. Dvě minuty nato střílel nebezpečně Folprecht, Berkovec si ale s jeho prudkým pokusem po zemi poradil, za další minutu mířil opět Šural hlavou nad břevno.

Slávisté se k soupeřově bráně dostávali poskrovnu a naopak Liberec dál hrozil z rychlých útoků. V 69. minutě byl v obrovské šanci Pavelka, kterému ve vápně přiťukl míč Šural, liberecký kapitán ale poslal svou střelu několik centimetrů vedle levé tyče.

O deset minut později zahrávali slávisté roh, ale ve skrumáži před brankou se nakonec nikdo ze sešívaných ke střele neprobil. Naopak na druhé straně naskakovali na Fleišmanův centr Delarge a Pavelka, první jmenovaný naštěstí poslal balon nad.

Na hřiště se v sešívaném postupně dostali Voltr a Červenka, ani oni ale neprobudili útočnou aktivitu Slavie. V poslední šanci zápasu se tak octli hosté, když z hranice velkého vápna nepříjemně pálil Rabušic. Jeho ránu ale stačil zblokovat Mikula.

Slavia tak ve své domácí premiéře získala první bod do tabulky SYNOT ligy. Už v pátek se představí na půdě Zbrojovky Brno, která má ze dvou zápasů tři body.


2:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Berkovec - Švec, Bílek, Deli, Jablonský - Souček, Hrubý (90. Červenka) - Mikula, Piták (kap.) (57. Černý), Zmrhal (81. Voltr) - Škoda

FC Slovan Liberec

Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný, Fleišman – Pavelka (kap.) (79. Sackey), Folprecht – Delarge, Shala, Kerbr (46. Šural) – Bakoš (62. Rabušic)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 10. Škoda, 13. Mikula - 2. Bakoš, 55. Šural<br> <b>ŽK:</b> Deli, Černý - Coufal<br> <b>Rozhodčí:</b> Královec - Wilczek, Hock
Diváci
6739

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články