První půle skvělá, druhá slabší: Slavia vstoupila do přípravy remízou | SK Slavia Praha
Více

První půle skvělá, druhá slabší: Slavia vstoupila do přípravy remízou

2:2
(0:2)
přát., 24. 6. 2015
přát., 24. 6. 2015
FC Sellier&Bellot Vlašim - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 53. Nečas – 7. Voltr, 35. Bazal<br> <b>ŽK:</b> Vebr <br> <b>Rozhodčí:</b> Hocek – Šimáček, Matoušek
VLAŠIM - Slavia ve svém prvním přípravném utkání remizovala s Vlašimí 2:2. Sešívaným se více vydařila první půle zápasu, nováček Radek Voltr se prosadil už v 7. minutě, druhý gól přidal Josef Bazal v minutě 35. Domácí pak srovnali z pokutového kopu, který sudí nařídil po naší ruce.
Slavii čekalo první přípravné utkání letošního léta a sešívaní se představili na hřišti druholigové Vlašimi. Červenobílým chyběl brankář Martin Berkovec a volno dostal také kanonýr Milan Škoda.

Do prvního poločasu tak šli slávisté na hrotu s nováčkem Radkem Voltrem, kterého se hned v první minutě pokusil vyslat do útoku Tomáš Mičola. Do prvního zakončení se třiadvacetiletý útočník dostal o tři minuty později, brankář Bujčuk si s jeho pokusem ale poradil. V minutě 7. už ale mířil přesně. Voltr nejprve získal na hranici vápna míč, pak se s ním otočil kolem obránce a přesnou střelou k tyči otevřel skóre zápasu.

O chvíli později mohl druhou branku sešívaných přidat Karel Piták, jeho tvrdou střelu ale obránce na poslední chvíli srazil na roh. Sešívaní se i nadále drželi kolem branky soupeře, Latka ale hlavičkoval nepřesně a Mičola byl při zakončení v ofsajdu.

Piták pak stál u zrodu další pohledné akce sešívaných. Nahrál míč do vápna Voltrovi, který pohotově našel vpravo volného Mičolu. Střelu slávistického záložníka ale domácí zblokovali na rohový kop. Ani další spolupráce Voltra s Mičolou branku nepřinesla. Voltr po nahrávce od Hrubého kličkou obešel gólmana, a protože se dostal se příliš do úhlu, volil přihrávku právě na Mičolu, s jehož přízemní střelou si brankář poradil.

Vlašim poprvé výrazněji zahrozila ve 33. minutě z rychlého protiútoku. Průcha centroval do vápna, kde z voleje pálil volný Jícha, Hrubeš ale jeho střelu poradil.zpacifikoval. O dvě minuty později se pak opět radovali sešívaní, to když se na pravé straně vápna uvolnil Mičola a krásným centrem našel na zadní tyči zcela volného Bazala, jehož volej zaplul za záda Bujčuka.

Do druhého poločasu nastoupili sešívaní v jiné sestavě na hrotu s dvojicí Diop – Červenka, těm ale na počátku druhé části hatil plány praporek sudího, který je nachytával v ofsajdovém postavení. V 53. minutě se tak nakonec prosadili domácí. Po špatné rozehrávce Kenii se za obranu dostal Nečas, zcela osamocen před brankou si poradil s Rakovanem a bylo to 1:2.

I další velká šance druhé půle vzešla z kopaček domácího celku, střela Haška byla ovšem nepřesná. Vlašim však dostala v 78. minutě možnost srovnat, když v pokutovém území zahrál rukou Marek Kodr. Jiří Petr pokutový kop proměnil střelou o břevno a bylo srovnáno.

Slávisté se ještě snažili vítězství zvrátit na svou stranu. Červenka udržel na zádech dva obránce a naservíroval míč volnému Fotrovi, do jeho střely na zadní tyč však na poslední chvíli stihl vskočit jeden z domácích obránců. Dvě minuty před koncem se Fotr dostal do dalšího zakončení, jeho střela levou nohou ovšem minula levou šibenici.

Sešívaní tak ve Vlašimi remizovali 2:2 a v sobotu od 9:45 prověří Slavii v rámci Ministerského poháru v Čelákovicích Slovan Bratislava.
2:2

Sestavy

FC Sellier&Bellot Vlašim

1. poločas: Bojčuk – Brejcha, Vebr, Toml, Kučera (20. Průcha), Hašek, Jícha, Řehák, Breda, Reiter, Nový
2. poločas: Dončev – Petrů, Breda, Štochl, Toml – Janda, Vebr, Hašek, Průcha (60. Vopat) – Matějka (57. Hejný), Nečas.

SK Slavia Praha

1. poločas: Hrubeš – Švec, Latka, Deli, Dostál – Mičola, Baéz, Hrubý, Bazal – Piták – Voltr
2. poločas: Rakovan – Mikula, Bílek, Kodr, Černý – Fotr, Boudjemaa, Souček, Kenia – Červenka, Diop

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 53. Nečas – 7. Voltr, 35. Bazal<br> <b>ŽK:</b> Vebr <br> <b>Rozhodčí:</b> Hocek – Šimáček, Matoušek

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články