Dvakrát Červenka, jednou Boudjemaa. Juniorka porazila Táborsko 3:2 | SK Slavia Praha
Více

Dvakrát Červenka, jednou Boudjemaa. Juniorka porazila Táborsko 3:2

2:3
(1:2)
34. kolo, 7. 5. 2015
34. kolo, 7. 5. 2015
FC SILON Táborsko - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 45. a 68. Džafič – 8. Boudjemaa, 27. a 52. Červenka <br> <b>ŽK</b>26. Knotek, 73. Amegan <br> <b>Rozhodčí:</b> Ulrych – Kubr, Němec
SEZIMOVO ÚSTÍ - Juniorka se v rámci 34. kola postavila Táborsku a už v osmé minutě šla do vedení. Přestože domácí dotahovali, podařilo se slávistům vedení udržet a připsat si tak tři body. První branku vsítil Damien Boudjemaa, další dvě trefy přidal Marek Červenka.
Sešívanou juniorku čekalo utkání na půdě Táborska, kam přijeli pražané jako favorit. Svou roli potvrdili hned v osmé minutě, kdy dostal Damien Boudjemaa přihrávku z pravé strany a obratem propálil domácího brankáře Bébra.

Slavii to povzbudilo k dalším útočným výpadům. Boudjemova narážečka s Červenkou skončila pouze rohem pro červenobílé. V 18. minutě pálil Fialka, ale jeho tečovaná střela trefila břevno. O čtyři minuty později zahrozili také domácí. Froněk proklouzl obraně a pokusil se překonat Soukupa, brankář Slavie ale jeho tvrdou střelu vyrazil.

V 27. minutě vedla juniorka už o dvě branky. Po šikovně sehraném volném přímém kopu se k zakončení dostal Marek Červenka a míč zasunul do volné branky. Hra se poté uklidnila a slávistická obrana povolila svému soupeři akorát přímý kop, který končil nevyužitým rohem Táborska.

Schylovalo se k poločasové přestávce, když se prosadili i domácí. Střelou pod břevno korigoval průběžný výsledek na 1:2 Adnan Džafič.

V 52. minutě odskočila opět Slavia svému soupeři o dvě branky. Džafič na straně jedné ve velké šanci domácích neuhlídal míč, na druhé straně pak přesně pálil Červenka a přidal svou druhou trefu v zápase. Slávisté mohli domácím poodskočit ještě výrazněji, Kuchta ale z dobré pozice přestřelil branku.

Domácí pak zápas ještě zdramatizovali. V 68. minutě si Adnan Džafič postavil míč k rohovému praporku a míč poslal za Soukupova záda. Jednobrankový rozdíl pak ovlivnil i průběh utkání, oba týmy byly velmi opatrné. Akce Slavie končily ofsajdem či alespoň rohovým kopem.

V samém závěru utkání stihl ještě vypálit Froněk, brankář Soukup si ale míč pohlídal a Slavia tak nad Táborskem zvítězila 3:2. V pondělí 11. května bude doma hostit Hradec Králové.
2:3

Sestavy

FC SILON Táborsko

Bébr – Amegan, Froněk, Škarda, Džafič (85. Jaroš D.), Michalec (K), Knotek, Svojše, Hladík, Smetana, Vavřina

SK Slavia Praha

Soukup – Möglich, Bejbl (K), Boudjemaa, Kuchta (62. Zámečník), Červenka, Kodr, Fialka (43. Pelikán), Kocourek, Prosek, Kadavý (46. Černý)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 45. a 68. Džafič – 8. Boudjemaa, 27. a 52. Červenka <br> <b>ŽK</b>26. Knotek, 73. Amegan <br> <b>Rozhodčí:</b> Ulrych – Kubr, Němec

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články