Juniorka remizovala se Spartou v derby bez branek | SK Slavia Praha
Více

Juniorka remizovala se Spartou v derby bez branek

0:0
(0:0)
31. kolo, 20. 4. 2015
31. kolo, 20. 4. 2015
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
Branky: <b>ŽK:</b> Kadavý, Prosek – 58. Nešpor, Kulhánek <br> <b>Rozhodčí:</b> Julínek – Wilczek, Trska
PRAHA/XAVEROV - V jednatřicátém kole juniorské ligy přišlo na řadu tradiční derby pražských „S“. To podzimní sešívaní prohráli 0:2, a tak měli na domácí půdě Spartě co vracet. S vítězstvím se na ni rovněž mohli dotáhnout na rozdíl pouhých dvou bodů. V utkání nakonec ale nepadla jediná branka a tak se oba rivalové rozešli smírně.
Na větší šanci si diváci na slušně zaplněném Xaverově museli počkat necelých dvacet minut. Pro Möglichův centr si na značce pokutového kopu vyskočil Brož, jeho hlavička však těsně minula branku hostí. Po Korešově rohovém kopu se o chvíli později dostal ke střele z dálky Prosek, tomu se ale do střely připletl obránce.

Matej Rakovan musel poprvé v brance otáčet po rohovém kopu sparťanů, v další útočné akci hosty nejprve zbrzdil Kodr a následně byl Schranz přistižen v ofsajdu. Ve 33. minutě se dostal ke střele Nešpor, Rakovan ale jeho pokus vystihl.

Sešívaní se mohli deset minut před koncem poločasu radovat, ale Valenta stál při příjmu Korešovy přihrávky v ofsajdu a branka tak neplatila. Těsně před půlí pak rozehrával přímý kop hostí Podaný, trefil ale pouze dobře postavenou zeď a do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Na začátku druhé půle se snažila do zakončení prodrat Sparta, to se jí ale příliš nedařilo. Její snaha vyústila jen v trestný kop, který ale Moravec poslal vysoko nad Rakovanovu branku.

Dvěma pohlednými akcemi se pak blýskli sešívaní. Nejprve našel při úniku Valenta Zámečníka, který se zakončením chvíli váhal, a když konečně vypálil, zvládl jeho střelu Vorel vyrazit. Valenta se už k dorážce nedostal. Následně se kolem obránce prosmýkl Prošek, střílel ale příliš z úhlu a míč zamířil jen do boční sítě.

Slavia pak poslala na hřiště novou posilu, dvaadvacetiletý nigerijský útočník Onyedika Samuel Uche, je momentálně ve Slavii na testech. Ten chvíli po svém příchodu vystihl rozehrávku hostí, u míče pak byl ale první Švejdík. Spartě se podařilo projít až před Rakovana, ten si ale dobře pokryl prostor a Picault tak pálil nad břevno.

K pokusům zakončit docházelo na obou stranách. Rakovan si pak poradil i s Julišovou střelou, který si naběhl do vápna na centr a zakončoval z první. Slavii se ale také střelecky nedařilo, v sedmdesáté minutě pálil po centru Vavrouš, jeho střela byla ale zblokovaná. Pak se musel opět činit gólman sešívaných, Picaultovo zakončení vytáhl nad břevno.

A ani poslední dvě velké šance zápasu branku nepřinesly. Na straně Sparty se k centru dostal Schranz, krásně našel Kitanoviče, jeho spoluhráč ovšem v dobré pozici minul. Osm minut před koncem pak promarnil příležitost vybojovat tři body Vavrouš, který neprostřelil brankáře Vorla.

Slavia tak remizovala se svým rivalem 0:0 a v dalším kole ji čeká v pondělí 27. dubna zápas v momentálně třetí Příbrami.


Komentář asistenta trenéra Jana Bauera: Oba dva poločasy byly ve vysokém tempu, s vysokým nasazením. Přišli jsme s taktikou hrát prvních deset minut aktivněji, napadat výš, hrát presink, to se nám povedlo. Pak jsme opět na deset minut změnili taktiku, šli jsme níž, počkali jsme si na hráče. Místy byla vidět kvalita soupeře, měl maličko lepší mezihru než my, ale my hrozili spíš z brejků.

Druhý poločas jsme začali opět aktivně prvních deset, patnáct minut. Vyplynuly z toho tři, čtyři šance, škoda, že jsme je neproměnili. Pak se zase převážily váhy na stranu Sparty, která si také vypracovala pár šancí. Nakonec se hrálo nahoru dolů, ve druhém poločase jsme měli asi více šancí my, tak je škoda, že to nedopadlo. Klukům patří díky za jejich nasazení. Kvalitativně to byl nadstandardní zápas v juniorské lize a bod je zasloužený.

0:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Rakovan – Möglich (46.Vavrouš), Bejbl, Brož, Koreš, Valenta (61.Uche), Kodr, Prošek, Zámečník, Prosek, Kadavý (K)

AC Sparta Praha

Vorel – Nečas, Podaný, Švejdík, Toml, Kulhánek (K), Špaček(64.Kitanovič), Moravec, Schranz, Nešpor(61.Juliš), Picault

Detaily utkání

Statistiky
<b>ŽK:</b> Kadavý, Prosek – 58. Nešpor, Kulhánek <br> <b>Rozhodčí:</b> Julínek – Wilczek, Trska

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články