První výhra jara. Juniorka nastřílela Budějovicím tři branky | SK Slavia Praha
Více

První výhra jara. Juniorka nastřílela Budějovicím tři branky

0:3
(0:0)
23. kolo, 2. 3. 2015
23. kolo, 2. 3. 2015
SK Dynamo České Budějovice - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 63. a 78. Diop, 81. Zámečník <br> <b>ŽK:</b> Held, Podráský <br> <b>Rozhodčí:</b>Váňa – Kotalík, Vrchota
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Juniorka začala jaro remízou na domácím hřišti, a tak mohla svou první výhru vybojovat v Českých Budějovicích. To se jí nakonec díky dvěma trefám Diopa a finální brance Zámečníka povedlo.
Slávisté se v rámci třiadvacátého kola vydali na jaře poprvé na hřiště soupeře a z Českých Budějovic nechtěli odjet bez bodu. Patnáctý celek juniorské ligy ale sešívaným zdatně vzdoroval.

V prvním poločase se divákům představil Simon Danquah, devatenáctiletý ghanský záložník, který je ve Slavii na dvoutýdenních testech. Do branky Slavie se postavil Matej Rakovan, toho však problémy s kotníkem donutily střídat po necelé čtvrthodině hry. Jeho místo pak zaujal Lukáš Soukup.

Sešívaných se výměna brankáře nedotkla, byli to především oni, kdo se tlačil do vápna soupeře. Zakončení se jim ale příliš nedařilo, buď je zastavil ofsajd, nebo jim nesedla finální střela. Po půl hodině hry skončil jeden z průniků červenobílých faulem domácího Helda a Jan Kuchta z přímého kopu konečně vážněji ohrozil branku Budějovic. Zeď se mu sice povedlo obstřelit, brankáře Coufala ale zachránilo na poslední chvíli břevno.

Ve druhém poločase už bylo šancí k vidění více. V minutě padesáté první Zámečníkův pokus zlikvidoval brankář Coufal, o chvíli později si ve vápně zpracoval míč Koreš a sám před gólmanem přestřelil branku.

Další příležitost zahrozit dostala Slavia v 62. minutě, kdy se k rozehrání standardky postavil Kocourek. Dame Diop jeho centr lehce tečoval a hlavička našeho útočníka doplachtila až k pravé tyči. Slavia tak šla do vedení.

Diop pak sice jednou branku přestřelil, v 78. minutě ale přidal svůj druhý gól. To když se nejprve ve vápně prodral k míči, a pak pohotovou střelou překonal Coufala. Třetí branka následovala vzápětí. Po třech minutách se ke střele dostal opět Dame Diop a tu ještě na brankové čáře usměrnil Jakub Zámečník.

Slávisté se tak mohou radovat z první jarní výhry, vezou si z Českých Budějovic tři body a v pondělí 9. března se představí od 14:00 na Dukle.
0:3

Sestavy

SK Dynamo České Budějovice

Coufal – Dvořák, Podráský (53. Horák), Podstavek, Machovec (82. Pěnka) – J. Held (75. Jenne), Čadek – Křiváček (71. Hrachovec), Chrien, Funda – Chytrý (33. Schertler)

SK Slavia Praha

Rakovan (14. Soukup) – Prosek, Kodr, Švec, Kadavý – Danquah (46. Kocourek), Brož, Koreš, Kuchta – Diop, Zámečník

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 63. a 78. Diop, 81. Zámečník <br> <b>ŽK:</b> Held, Podráský <br> <b>Rozhodčí:</b>Váňa – Kotalík, Vrchota
Diváci
60

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články