Juniorka rozdrtila Slovácko 6:0: Diop a Koreš po dvou gólech | SK Slavia Praha
Více

Juniorka rozdrtila Slovácko 6:0: Diop a Koreš po dvou gólech

6:0
(2:0)
37. kolo, 27. 5. 2015
37. kolo, 27. 5. 2015
SK Slavia Praha - 1.FC Slovácko
Branky: <b>Branky:</b> 23. Fotr, 27. a 49. Koreš, 75. a 79. Diop, 87. Vitarigov<br> <b>ŽK:</b> Michna(SLO)<br> <b>Rozhodčí:</b> Váňa – Pospíšil, Koval
PRAHA/XAVEROV - Slávistickou juniorku čekalo poslední ligové utkání na domácí půdě a při loučení rozdrtila Slovácko 6:0. Štěpán Koreš a Dame Diop se v zápase prezentovali dvěma brankami.
Slavia vstoupila do středeční dohrávky aktivněji a poprvé zahrozila z protiútoku v 18. minutě. Černý našel Fotra, který posunul míč na Diopa, tomu se ale do střely postavil obránce. O pět minut později už to sešívaným vyšlo. Fotr dostal povedenou přihrávku, poradil si s obráncem a poslal Slavii do vedení.

Náskok sešívaných navýšil v minutě 27. Štěpán Koreš, který tím úspěšně zakončil slávistickou kombinační akci. Další dvě velké šance červenobílých brankou neskončily. Po půl hodině hry si na Boudjemův nádherný centr vyskočil Fotr, mířil ale těsně nad břevno. Ve 37. minutě se Diop prodral až před brankáře Červinku, prostřelit ho ale nedokázal.

Před poločasovou přestávkou vážněji zahrozili také hosté. Pilkovu přesnou přihrávku ale Tesař do branky neusměrnil, a proto se šlo do kabin za stavu 2:0 pro Slavii.

Slávisté zůstali aktivnějším celkem i ve druhé půli. Třetí branku zajistil Štěpán Koreš, který opět zakončoval po povedené kombinační akci svého týmu, a podařilo se mu překonat Červinku.

Nakonec se prosadil i aktivní Dame Diop, a to hned dvakrát v rozmezí čtyř minut. V 75. minutě se šel opět sám proti brankáři, kterého tentokrát obstřelil a bylo to 4:0. O chvíli později vyslal střelu, která se otřela o levou tyč a zapadla do branky – 5:0.

Slávisté zápas nevypouštěli, naopak ještě před koncem přidali šestý gól. V 87. minutě podržel míč Berger a přichystal ho pro Vitarigova, který střelou o tyč zakončil brankové hody Slavie.

Slavia se tak s domácím publikem rozloučila výhrou. Na samý závěr sezony čeká juniorku v pondělí 1. června od 13:00 zápas v Liberci.
6:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Soukup (K) – Boudjemaa (76.Brož), Koreš (63.Vitarigov), Fotr (76.Berger), Routek, Fialka, Černý (46.Zámečník), Diop, Kocourek, Prosek (63.Möglich), Kadavý

1.FC Slovácko

Červinka – Pilka, Síleš, Jeleček, Petrucha, Machač, Holek (K) (65.Lorenc), Michna, Zajíc, Sadílek, Tesař

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 23. Fotr, 27. a 49. Koreš, 75. a 79. Diop, 87. Vitarigov<br> <b>ŽK:</b> Michna(SLO)<br> <b>Rozhodčí:</b> Váňa – Pospíšil, Koval

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články