Juniorka otočila duel s Hradcem. Červenka byl u všech gólů | SK Slavia Praha
Více

Juniorka otočila duel s Hradcem. Červenka byl u všech gólů

3:2
(1:1)
35. kolo, 11. 5. 2015
35. kolo, 11. 5. 2015
SK Slavia Praha - FC Hradec Králové
Branky: <b>Branky:</b> 29. Zámečník, 65. Kuchta, 73. Červenka – 5. Zorvan, 80. Kraják<br> <b>ŽK:</b>Möglich, Kuchta, Kocourek, Kodr – Pago<br> <b>Rozhodčí:</b> Zadinová – Ratajová, Šafránková
PRAHA - Juniorka prohrávala v dramatickém duelu s Hradcem už od páté minuty. Do poločasu se sešívaným podařilo vyrovnat, po přestávce pak přidali další dvě branky. Marek Červenka se podílel na všech gólech Slavie, u dvou asistoval, jeden vstřelil sám.
Slavia hostila doma v rámci 35. kola juniorské ligy Hradec Králové a do zápasu vstoupila aktivně. Už ve třetí minutě se sešívaní blýskli pohlednou akcí, v níž si Červenka šikovně odstavil protihráče a vyslal míč do vápna na Kocourka. Toho ovšem vychytal brankář hostí Jehlička. Hradec Králové svou první velkou šanci zužitkoval na sto procent. Na hranici velkého vápna dostal míč Filip Zorvan a přízemní střelou poslal v páté minutě Hradec do vedení.

Sešívaní se snažili rychle odpovědět a tlačili svého soupeře. Červenkův centr před branku málem skončil vlastním gólem Hradce, Zámečníkově střele ze šestnácti metrů chyběly centimetry, aby skončila za Jehličkovými zády. Ve dvaadvacáté minutě hlavičkoval po centru z pravé strany Kocourek a také jeho střela proletěla vedle tyče.

Přestože byli slávisté aktivnější a soupeře zrazovaly nepřesné přihrávky, ve 27. minutě mohli přidat svou druhou branku. Kayamba si zpracoval míč na hranici velkého vápna a jeho tečovaná střela naštěstí mířila vedle branky.

Slavia svůj tlak zúročila ve 29. minutě. Na Červenkův centr před branku si sice brankář Jehlička sáhl, míč však propadl k připravenému Zámečníkovi, kterému se ho podařilo protlačit do branky. Do konce poločasu si pak červenobílí vybojovali ještě dvě nadějné situace, Červenkova střela z úhlu těsně minula pravou tyč a čtyři minuty před přestávkou se do dobré pozice dostal Kuchta, kterému se ovšem nakonec nepodařilo vystřelit a první půle tak skončila 1:1.

Sešívaní se i ve druhém dějství tlačili před branku Hradce. Po deseti minutách hry zkoušel Jehličku po Zámečníkově nahrávce překvapit Červenka, ale brankář hostí ho vychytal, stejně jako další střelecký pokus sešívaných o minutu později. I Karel Hrubeš musel vytáhnout povedené zákroky, nejprve proti Kayambovi a následně Drozdovi.

Nakonec to byla Slavia, kdo se prosadil jako první. Po Červenkově přihrávce do vápna překonal v 69. minutě ležícího gólmana Jan Kuchta. Vyrovnat pak mohl Pago, branku ale netrefil, a tak se opět radovali slávisté. V 73. minutě přidal třetí branku Slavie aktivní Marek Červenka.

Hra se poté ještě zdramatizovala a přibylo šancí v obou vápnech. Hradec uspěl v minutě osmdesáté, na 2:3 snížil Lukáš Kraják. Slávisté si ale nechtěli vedení nechat vzít a vrhali se do útoku. Těsně před koncem pálil Červenka vedle a Valentova střela orazítkovala tyč. Slavia tak vyhrála nad Hradcem 3:2 a 18. května ji čeká derby s Bohemians 1905.

Komentář asistenta trenéra Jana Bauera:
Do utkání jsme vstoupili aktivně s vyšším napadáním, což dělalo soupeři problém. Věděli jsme, že hrají postupným útokem odzadu. Vytvořili jsme si několik šancí v obou poločasech a je škoda, že jsme jich více neproměnili, bylo by to pak klidnější utkání. Ve druhé půli jsme trošku zalezli a soupeř se asi na patnáct minut dostal do hry, vzápětí jsme měli dvě příležitosti z rychlých protiútoků, které jsme opět nedali. Výsledek 3:2 asi odpovídá šancím na obou stranách a průběhu utkání. S nasazením i s kombinační hrou jsme celkově spokojení, mrzí nás ale dvě inkasované branky, protože podle průběhu zápasu mohl být pro nás výsledek ještě pozitivnější.
3:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Hrubeš – Dostál, Möglich (46. Valenta), Bejbl (K), Kuchta, Červenka, Pelikán, Kodr, Kocourek (80. Brož), Zámečník, Proše

FC Hradec Králové

Jehlička – D. Drozd, O. Kraják, Zorvan (46. Heger), P. Drozd, Vobejda (K), Langr (46. Pago), L. Kraják, Ptáček (74. Lacina), Zezula, Kayamba

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 29. Zámečník, 65. Kuchta, 73. Červenka – 5. Zorvan, 80. Kraják<br> <b>ŽK:</b>Möglich, Kuchta, Kocourek, Kodr – Pago<br> <b>Rozhodčí:</b> Zadinová – Ratajová, Šafránková

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články