Rozhodl druhý poločas, juniorka prohrála v Příbrami 1:5 | SK Slavia Praha
Více

Rozhodl druhý poločas, juniorka prohrála v Příbrami 1:5

5:1
(1:0)
32. kolo, 27. 4. 2015
32. kolo, 27. 4. 2015
FK VIAGEM Příbram - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 10. a 71. T. Pilík, 59. a 89. Hronek, 76. Holý (pen.) – 73. Uche <br> <b>ŽK:</b> Laňka – Koreš, Zámečník<br><b>Rozhodčí:</b> Pechanec – Pospíšil, Vnuk.
PŘÍBRAM - Slávistická juniorka se v rámci 32. kola vydala do Příbrami, která v posledních jedenácti zápasech ani jednou neprohrála. Bohužel pro sešívané pokračovali domácí v této sérii a Slavia si tak veze domů porážku 1:5.
Sešívaní se sice v začátku zápasu pomalu dostali do tempa a zdálo se, že mohou domácí zatlačit. Ti šli ale v desáté minutě z první akce zápasu do vedení. Tomáš Pilík překonal Soukupa střelou k pravé tyči.

V prvním poločase pak byl vidět vyrovnaný zápas, avšak ani jeden z týmů vážněji nezahrozil. Hrálo se na středu hřiště, a i když se domácím podařilo dostat do koncovky, byla hodně nepřesná.

Slavia nastoupila do druhé půle se dvěma změnami v sestavě a po deseti minutách hry si konečně vytvořila první velkou šanci v utkání. Těsně před vápnem Příbrami rozehrávali sešívaní přímý kop. Zámečník nabídl míč testovanému Uchemu, který jen těsně přestřelil branku.

Druhá branka zápasu padla opět do sítě Slavie, po Pilíkově centru hlavičkoval v 59. minutě přesně Petr Hronek. O deset minut později nejprve Holý v dorážce málem přeloboval Soukupa, vzápětí centroval Junek, Pilík si poradil s obranou sešívaných a Příbram vedla 3:0.

Slavia zvládla o dvě minuty později výsledek korigovat. Jediná branka sešívaných padla po Dostálově centru na Ucheho, který prostřelil domácího gólmana Kočího.

V 76. minutě dostala Příbram příležitost navýšit své vedení opět o tři góly, čehož Štěpán Holý proměněnou penaltou využil. Na opačné straně se do obrovské šance prodral Zámečník, míč mu ale ukopl domácí Tregler.

Minutu před koncem pak Příbram přidala pátou branku, kterou vstřelil po Boučkově nahrávce Petr Hronek. Slavia tak podlehla domácímu celku vysoko 1:5. Chuť si mohou sešívaní spravit 3. května doma s Třincem.
5:1

Sestavy

FK VIAGEM Příbram

Kočí – Junek, Mareš, Tregler, Divíšek, Holý, Brandner (83. Bouček), Hronek, T. Pilík (72. Eliáš), Hlinka, Laňka (81. Červeňák)

SK Slavia Praha

Soukup – Dostál, Möglich (74. Vavrouš), Bejbl (76. Pelikán), Brož (46. Kocourek), Kuchta (52. Fotr), Koreš (69. Vitarigov), Uche, Zámečník, Prosek, Kadavý

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 10. a 71. T. Pilík, 59. a 89. Hronek, 76. Holý (pen.) – 73. Uche <br> <b>ŽK:</b> Laňka – Koreš, Zámečník<br><b>Rozhodčí:</b> Pechanec – Pospíšil, Vnuk.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články