Fantastický Berkovec na jednu střelu nestačil. Slavia prohrála v Plzni | SK Slavia Praha
Více

Fantastický Berkovec na jednu střelu nestačil. Slavia prohrála v Plzni

1:0
(0:0)
19. kolo, 18. 3. 2015
19. kolo, 18. 3. 2015
FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branka:</b> 73. Holenda<br> <b>ŽK:</b> 29. Hrošovský<br> <b>Rozhodčí:</b>Kocourek – Nádvorník, Fišer
PLZEŇ/DOOSAN ARENA - Slavia jela v dohrávce devatenáctého kola na hřiště vedoucího týmu soutěže a věděla, že může jedině překvapit. To se ale sešívaným nepodařilo, i když Martin Berkovec svůj tým dlouho držel. Z Plzně si tak slávisté odvážejí porážku 0:1.
V sestavě Slavie došlo oproti domácímu smolnému duelu s Mladou Boleslaví ke čtyřem změnám. Tou nejvýraznější byla výměna na brankářském postu, když se do slávistické branky po dlouhých 845 dnech dostal Martin Berkovec. Kvůli svalovému zranění kapitána Martina Latky se po bok Jiřího Bílka postavil ke svému třetímu startu v SYNOT lize Lukáš Fialka, ve středu pole nahradil Roberta Hrubého Aldo Baéz a na pravé křídlo se po odpykání trestu za žluté karty vrátil místo nemocného Damiena Boudjemy Vukadin Vukadinovič.

Právě slávistický brankář byl hlavní postavou celého utkání. Poprvé dal o sobě vědět hned ve 2. minutě, kdy se po rohovém kopu dostali domácí hned ke dvěma střelám zhruba z malého vápna, ale Martin Berkovec oba pokusy skvěle zlikvidoval. Dorážka by ale případně stejně neplatila, protože byla z ofsajdu.

Souboj s domácím střelcem si Berkovec zopakoval za osm minut, kdy po chybě Fialka postupoval na branku z pravé strany Mahmutovič. Gólman Slavie dokázal domácímu útočníkovi zmenšit úhel a následně míč chytit.

Úvodní tlak domácích vrcholil po čtvrthodině hry, kdy po centru z pravé strany míč hlavou lízl Mahmutovič a ten se následně otřel o tyč. Na straně Slavie se nejblíže k ohrožení branky dostal Vukadinovič poté, co mi přiklepl hlavou míč Zmrhal. Střela srbského záložníka byla zblokována na roh. Šest minut před půli se ještě připomněl Berkovec, když vytáhl nepříjemnou přízemní střelu Vaňka zpoza vápna.

 Do druhé půle vstoupila Slavia mnohem lépe. Nejprve zastavili oba asistenti rozhodčího gólovou radost fanoušků Slavie i domácích poté, co neuznali góly obou týmu pro ofsajd. Slavia si největší šanci připsala v 52. minutě. Zmrhal potáhl míč po levé straně a skvělou přihrávkou na zadní tyči našel nabíhajícího Škodu, kterého ale z úhlu vychytal Kozáčik.

Pět minut nato dal o sobě naposledy před střídáním vědět Mahmutovič, ale jeho hlavička po centru z levé strany šla nad branku. V 64. minutě se opět blýskl Martin Berkovec, který dvakrát vychytal svého někdejšího spoluhráče ze Slavie i Hlučína. Ondřej Vaněk si na Berkovce nepřišel ani střelou zpoza vápna, ani hlavičkou z malého vápna.

Osmnáct minut před koncem se už domácí dočkali, když centr Limberského za obranu v hraničním ofsajdovém postavení využil Holenda a přesnou hlavičkou k tyči otevřel skóre zápasu.

Utkání se pak uklidnilo, domácí se snažili ohlídat vedení a slávistům se příliš nedařilo postupovat dopředu. Zápas se pak dohrával spíše v duchu střídání, a po minutovém nastavení rozhodčí Kocourek zápas ukončil.

Slavia tak z Plzně odjíždí poražena a o druhé jarní tři body pojede bojovat v neděli do Brna.

1:0

Sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Rajtoral, Procházka, Hubník, Limberský (K) – Vaněk, Hrošovský – Petržela (61. Pilař), Kolář (90. Hořava), Kovařík – Mahmutovič (60. Holenda)

SK Slavia Praha

Berkovec – Mikula, Bílek (K), Fialka, Tamás – Baéz (86. Piták), Deli – Vukadinovič (80. Prošek), Kenia (71. Hrubý), Zmrhal – Škoda

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branka:</b> 73. Holenda<br> <b>ŽK:</b> 29. Hrošovský<br> <b>Rozhodčí:</b>Kocourek – Nádvorník, Fišer

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články