Ve druhém utkání s Varnsdorfem těsná prohra | SK Slavia Praha
Více

Ve druhém utkání s Varnsdorfem těsná prohra

2:3
(1:3)
přát., 21. 1. 2015, UMT Eden
přát., 21. 1. 2015, UMT Eden
SK Slavia Praha - FK Varnsdorf
Branky: <b>Branky:</b> 27. Hrubý, 69. Diop - 2. Martan z pen., 33. Zieris, 44. Rudnytskyy.<br> <b>ŽK:</b> Nitrianský.
PRAHA/UMT EDEN - Druhý přípravný duel s druholigovým Varnsdorfem. V sestavě se tentokrát objevili například Bílek, Boudjemaa nebo Diop.
Úvod utkání ovlivnila hned situace z 2. minuty, kdy po kombinaci mezi Bílkem a Hrubešem slávistický gólman fauloval ve vápně a sudí nařídil penaltu. Tu s přehledem proměnil Martan.

Varnsdorf působil sympatickým dojmem a pro sešívané nebylo jednoduché obranu hostí překonat. Povedlo se to až ve 27. minutě, kdy se na levém křídle skvěle prosadil Vukadinovič, ve vápně míč zasekl a dal pod sebe na Hrubého a slávistický odchovanec se prosadil střelou pod gólmanem.

O šest minut později se ale opět radovali hosté, kteří využili standardní situace a následného zmatku ve vápně Slavie, nejlépe se zorientoval Zieris a vrátil vedení na stranu soupeře. Třetí branku přidal Varnsdorf ještě minut před koncem první půle. Po centru Tvarohy ze standardky se na zadní tyči nemýlil Rudnytskyy.

Chvíli po půli se do hry dostal opět Marek Červenka, který v 54. minutě nahradil Damiena Boudjemu. Stejně jako testovaný Zoran Mihajlovič, ten se dostal na hřiště ve druhém zápase o čtyři minuty později místo Juhara.

Dvacet minut před koncem se slávisté dočkali snížení. Na levé straně se prosadil Zmrhal a skvělým centrem našel hlavu Diopa, který neměl problém se zakončením. O čtyři minuty později mohlo být srovnáno, Hrubý ze standardky našel na zadní tyči zcela volného Červenku, který v těžké pozici přestřelil.

V závěru zápasu hrozila zejména trojice Hrubý – Bazal – Diop, ale ani jeden z tohoto tria se kýženého vyrovnání nedočkal. Sešívaní si tak proti Varnsdorfu připsali těsnou prohrou, v sobotu jsou na programu přípravné duely se Žilinou (10:00) a Pískem (12:00).
2:3

Sestavy

SK Slavia Praha

Hrubeš – Nitrianský, Bílek, Kodr, Dostál – Zmrhal, Hrubý – Vukadinovič, Boudjemaa (54. Červenka), Juhar (58. Mihajlovič) – Diop

FK Varnsdorf

Porcal – Zieris, Kotiš, Martan, Kouřil, Linka, Kvída, Zbrožek, Tvaroha, Rudnytskyy, Schubert

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 27. Hrubý, 69. Diop - 2. Martan z pen., 33. Zieris, 44. Rudnytskyy.<br> <b>ŽK:</b> Nitrianský.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články