Kuchtova premiérová trefa nestačila: Norimberk - Slavia 3:2 | SK Slavia Praha
Více

Kuchtova premiérová trefa nestačila: Norimberk - Slavia 3:2

3:2
(2:1)
přát., 10. 10. 2014
přát., 10. 10. 2014
1. FC Norimberk - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 29. a 40. Candeias, 80. Mlapa – 6. Dobrotka, 90. Kuchta<br>
NORIMBERK - Slávisté vyplnili reprezentační pauzu přátelským zápasem proti 1.FC Norimberk. Bez reprezentantů a rekonvalescentů nakonec sešívaní prohráli 2:3, premiérovou branku za A-tým si připsal Jan Kuchta.
Slávisté přicestovali do Bavorska bez několika opor. Latku, Škodu, Bílka, Juhara a Pitáka nepustilo zranění, Balaj, Zmrhal, Hrubeš a Kodr si plnili reprezentační povinnosti a Dame Diop odcestoval kvůli vyřizování víz do Senegalu. Vůbec poprvé se tak do kádru A-týmu dostali ofenzivní záložník Jan Kuchta (roč. 1997) a obránce Miroslav Routek (roč. 1996). V základní sestavě Norimberku se představili i dva Češi - Jan Polák a exslávista Ondřej Čelůstka - chyběl naopak Ondřej Petrák, který je na srazu reprezentace do 21 let.

Slávisté proti aktuálně třináctému celku druhé Bundesligy nastoupili výrazně lépe a už v prvních minutách si vytvořili několik šancí. Hned v první akci sešívaných vysunul Petr Černého, kterého ale vychytal gólman Rakovsky, mimochodem rovněž se zkušenostmi ze Slavie. V páté minutě se před gólmana dostal Prošek a po povedené kličce střílel do odkryté brány, jeden z vracejících se obránců ale stačil míč zastavit.

O minutu později už šla ale Slavia do vedení. Vukadinovič nacentroval z rohového kopu, ve vápně se jako první dostal k míči Martin Dobrotka a hlavou ho poslal přesně k tyči. Po čtvrthodině hry se do další příležitosti dostal Prošek, ani tentokrát ale na Rakovského nevyzrál.

Postupem času se hra vyrovnala a do šancí se začali dostávat i domácí. Ve 29. minutě se poprvé prosadil Daniel Candeias, když z pravé strany prostřelil Rakovana. Ve 40. minutě pak stejný hráč otočil skóre, když poslal do sítě Füllkrugovu přihrávku.

Ve druhé půli se hrála vyrovnaná partie a ani jeden z týmů se dlouho neprosadil. Až v 79. minutě se před Rakovanem octl střídající Peniel Mlapa a náš gólman musel vytáhnout skvělý zákrok. O minutu později už se ale Mlapa mohl radovat, když se trefil po Candeiasově centru.

Na hřiště se v závěru zápasu dostali i debutanti Kuchta a Routek a právě první jmenovaný nakonec ozdobil svůj premiérový start i první trefou. V 90. minutě dostala Slavia možnost kopat penaltu po faulu na Boudjemu, míč si připravil Martin Dostál, tvrdou ránu ale poslal jen do tyče. K odraženému míči se jako první dostal Jak Kuchta a střelou do odkryté branky dal výsledku finální podobu: Norimberk - Slavia 3:2.
3:2

Sestavy

1. FC Norimberk

Rakovsky (63. Radlinger) – Koch, Čelůstka (85. Mendler), Hovland (55. Bihr), Pinola, Mössmer (81. Bergmeister), Polák, Candeias (81. Teuchert), Evseev, Füllkrug (85. Ozdemir), Sylvestr (55. Mlapa)

SK Slavia Praha

Rakovan – Nitrianský, Dobrotka (71. Routek), Fialka, Dostál – Baéz (82. Salašovič), Gecov (46. Hrubý) – Vukadinovič (46. Boudjemaa), Černý, Prošek – Petr (65. Kuchta)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 29. a 40. Candeias, 80. Mlapa – 6. Dobrotka, 90. Kuchta<br>

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články