Slavia porazila Hajduk 2:0. Zápas ukončili fanoušci | SK Slavia Praha
Více

Slavia porazila Hajduk 2:0. Zápas ukončili fanoušci

2:0
(1:0)
přát., 6. 9. 2014, Eden
přát., 6. 9. 2014, Eden
SK Slavia Praha - HNK Hajduk Split
Branky: <b>Branky:</b> 45+5. Boudjemaa, 63. Zmrhal<br> <b>Zápas byl ukončen v 74. minutě</b><br> <b>Rozhodčí:</b> Ardeleanu - Jiřík, Ratajová
PRAHA/EDEN - Zápas Slavie s Hajdukem, kterým vyvrcholily oslavy 50. výročí založení Odboru přátel, skončil stejným skóre, jako při posledním střetu obou soupeřů v roce 2011. Slavia díky brankám Boudjemy a Zmrhala zvítězila 2:0. Utkání skončilo v 74. minutě poté, co se fanoušci obou táborů rozhodli dokončit oslavy na hrací ploše.
Slavia nastoupila k zápasu s podobnou sestavou jako v poháru proti Žižkovu. Do sestavy se vrátil Marek Kodr, který z pozice stopera odsunul Lukáše Fialku na post levého obránce, na pravém křídle se objevil Václav Prošek, ve středu zálohy Robert Hrubý. Hajduk rovněž postrádal několik hráčů základní sestavy, svou zřejmě největší hvězdu, ukrajinského útočníka Milevskyiho, nechal ale trenér Tudor hrát od začátku.

Od úvodního výkopu, který obstarala velvyslankyně Chorvatska v Praze, panovala v Edenu skvělá atmosféra, a to hlavně díky oběma kotlům. Jak Tribuna Sever, tak více než tisícovka Chorvatů předváděly to nejlepší.

V první půli se hrál vcelku vyrovnaný fotbal. Už v 7. minutě se k hlavičce dostal Kodr, mířil ale nad břevno a Stipicu příliš nevyděsil. To v 15. minutě vpadala mnohem nebezpečněji Diopova křížná střela po rychlém brejku, kterou ale hostující gólman vyrazil na roh. Ve 30. minutě se k další hlavičce dostal Kodr a slávisté už zvedali ruce nad hlavu, míč ale nakonec těsně minul pravou tyč.

Branka tak padla až v samém závěru domluveného pětiminutového nastavení, kdy se nádhernou střelou z levé strany vápna se prosadil Damien Boudjemaa. Hned poté skončila první půle a v Edenu vypukla nádherná pyroshow.

Do druhé půle vstoupili slávisté rovněž aktivněji a hrozili hlavně z rychlých protiútoků do otevřené chorvatské obrany. Hned po dvou minutách hry to zkoušeli Boudjemaa a střídající Fotr, Stipica byl ale na místě, stejně jako o chvíli později proti Pitákovi.

V 63. minutě zvýšil na konečných 2:0 Jaromír Zmrhal a šlo o podobnou akci, jakou slávisté předvedli při vítězné brance proti Liberci. Marek Kodr na levé straně vybojoval míč, nahrál do vápna na nabíhajícího Jaromíra Zmrhala a ten z dvanácti metrů prostřelil gólmana Stipicu.

V 74. minutě pak na trávník vběhli nejdříve fanoušci Hajduku, po nich i slávisté a zápas musel být přerušen. K žádným potyčkám nedošlo, fanoušci společně skandovali a oslavovali na hrací ploše, po dohodě obou klubů se ale v utkání už nepokračovalo. Slavia si tak do tabulek vzájemných zápasů s Hajdukem připíše další výhru, stejně jako před třemi lety o dvě branky.
2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Rakovan – Dostál, Dobrotka, Kodr, Fialka – Gecov (46. Bejbl), Hrubý (46. Piták) - Prošek (46. Zmrhal), Boudjemaa, Petr (70. Mysliveček) – Diop (46. Fotr)

HNK Hajduk Split

Stipica – Mikanovič (15. Bašič), Milovič, Maloča, Jozinovič – Mezga, Bradarič, Andelkovič (52. Milič), Gotal – Maglica (54. Caktaš), Milevskij (52. Bencun)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 45+5. Boudjemaa, 63. Zmrhal<br> <b>Zápas byl ukončen v 74. minutě</b><br> <b>Rozhodčí:</b> Ardeleanu - Jiřík, Ratajová
Diváci
5823

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články