Juniorka zakončila podzim přestřelkou v Boleslavi | SK Slavia Praha
Více

Juniorka zakončila podzim přestřelkou v Boleslavi

5:4
(2:2)
21. kolo, 1. 12. 2014
21. kolo, 1. 12. 2014
FK Mladá Boleslav - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 23. Zahustel, 42. Klobása, 49. Kateřiňák, 51. Zahustel, 77. Zahustel – 32. Diop, 40. Hrubý, 63. Kuchta, 78. Kuchta <br> <b>ŽK:</b> 56. Klobása (MBL) – 48. Diop (SLA) <b>Rozhodčí:</b> Berka – Fišer, Koval
MLADÁ BOLESLAV – Také slávistická juniorka zakončila podzimní část. V posledním kole prohráli svěřenci trenéra Pavla Řeháka těsně v Mladé Boleslavi 4:5. Po podzimu jsou tak sešívaní na čtvrtém místě o skóre za Spartou.
I přesto, že v pátek skončil podzim pro A-tým, nastoupili za juniorku v pondělí Karel Hrubeš, Robert Hrubý nebo Dame Diop. Do utkání zasáhli také Lukáš Fialka, Ondřej Bejbl nebo Nikolas Salašovič.

První branku z celkově devítí gólů viděli diváci v Mladé Boleslavi ve 23. minutě. Za obranu se dostal Ondřej Zahustel, který přehodil Hrubeše, a otevřel skóre zápasu. Sešívaní mohli odpovědět za pět minut, po autu se do šance dostal Mysliveček, ale zatím neuspěl.

Vyrovnáno bylo po dalších čtyřech minutách. Skvělou individuální akcí se prezentoval Peterka, přesnou přihrávkou našel Diopa a ten lobem překonal gólmana. Na loby i góly tedy 1:1.

Slávisté šli i do vedení. Pět minut před koncem poločasu se šťastně prosadil Robert Hrubý, jehož přízemní střela skončila v síti. Ještě tři minuty před přestávkou domácí opět srovnali. Po rohu se prosadil Stanislav Klobása.

Do druhé půle vstoupili lépe gólově domácí, kterým pomohla sporná penalta, kterou proměnil Kateřiňák. Zřejmě rozhodující gól vstřelil hned za dvě minuty opět Zahustel, který využil povedeného centru Houžvičky.

Po přestávce se do hry dostal Jan Kuchta v 63. minutě o sobě dal vědět gólově. Na 3:4 snížil po dlouhém výkopu Hrubeše, když si dlouho připravoval střelu z pravé strany.

Další dvouminutovku se dvěma góly byla 77. a 78. minuty. Nejprve Boleslav opět utekla na rozdíl dvou branek, když Zahustal dokonal hattrick, za minutu odpověděl opět Jan Kuchta a zhruba z malého vápna o břevno dal výsledku konečnou podobu. 
5:4

Sestavy

FK Mladá Boleslav

Dědek – Thalamy, Křapka "K", Vukadinovič (89.Zemánek), Kateřiňák, Houžvička, Mehanovič (46.Hodač), Zahustel, Kocourek, Geisller, Klobása (84.Lacek)

SK Slavia Praha

Hrubeš – Möglich (62.Brož), Souček, Fialka, Bejbl (70. Pelikán) - Hrubý, Salašovič (54. Kuchta) - Zámečník, Mysliveček, Peterka - Diop

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 23. Zahustel, 42. Klobása, 49. Kateřiňák, 51. Zahustel, 77. Zahustel – 32. Diop, 40. Hrubý, 63. Kuchta, 78. Kuchta <br> <b>ŽK:</b> 56. Klobása (MBL) – 48. Diop (SLA) <b>Rozhodčí:</b> Berka – Fišer, Koval

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články