Juniorka nastřílela Znojmu čtyři góly, Piták zařídil tři | SK Slavia Praha
Více

Juniorka nastřílela Znojmu čtyři góly, Piták zařídil tři

4:0
(1:0)
20. kolo, 24. 11. 2014, UMT Eden
20. kolo, 24. 11. 2014, UMT Eden
SK Slavia Praha - 1. SC Znojmo
Branky: <b>Branky:</b> 12. Zámečník, 55. Piták, 76. Diop, 81. Mysliveček <br> <b>ŽK:</b> Bogner (ZNO) <b>Rozhodčí:</b> Šimáček – Melichar, Koval
PRAHA/UMT EDEN – Slávistická juniorka v předposledním podzimním kole přivítala na umělé trávě v Edenu Znojmu. Sešívaní měli v utkání řadu šancí, gólově se prosadili čtyřikrát.
V sestavě juniorky se tentokrát z A-týmu představili Karel Piták, Robert Hrubý nebo Dame Diop. Slávisté od úvodní minuty na hřišti dominovali a připisovali si jednu šanci za druhou. V první desetiminutovce se hlavou neprosadil Zámečník ani Diop.

První gól si sešívaní přichystali na 12. minutu. Karel Piták skvěle našel Zámečníka, který si dokázal poradit se zakončením a otevřel skóre zápasu. Minutu nato se mohli diváci spolu s takřka kompletním realizační týmem A-týmu radovat z dvoubrankového vedení, ale po pěkné akci trefil Peterka tyč.

Po půlhodině ukázal skvělý přehled Karel Piták, který se dostal do šance, ve vápně ještě chytře hledal Peterku, který byl ale přihrávkou trochu překvapený a do zakončení se nedostal. Z řady šancí v první půli ještě vypíchněme Součkovu povedenou hlavičku po rohovém kopu, kterou hostující gólman vyrazil k Bejblovi. Ten z úhlu dorážel vedle branky.

Po první půli tak vedli sešívaní 1:0, zejména Karel Piták byl na hřišti hodně vidět, když neustále skvělými míči hledal své téměř o generaci mladší spoluhráče. Do druhé půle přišli nováčci Mysliveček a Kuchta.

A právě po deseti minutách se na levé straně prosadil Kuchta a před brankou hledal Pitáka. Ten ve skluzu míč přesně trefil a pod břevno vstřelil druhý gól sešívaných. Pár minut nato mohl navýšit skóre Robert Hrubý, ale jeho hlavička po rohovém kopu v brance neskončila.

V 71. minutě dal o sobě zatím bez kýženého úspěchu vědět Dame Diop, aby se o pět minut prosadil už gólově. Ke střele se ve vápně dostal aktivní Piták, jeho bombu gólman vyrazil před sebe, kde byl připravený právě senegalský útočník a jeho povedený lob znamenal vedení 3:0.

Devět minut před koncem dostal výsledek konečnou podobu. Robert Hrubý se skvěle prosadil na levé straně, postupoval do vápna, kde dal pod sebe Myslivečkovi a ten umístěnou střelou přesně k tyči vstřelil čtvrtý gól sešívaných.

Sešívaní si tak po zasloužené výhře udrželi třetí místo v tabulce Juniorské ligy a za týden se v posledním podzimním kole představí ve šlágru na hřišti druhé Mladé Boleslavi.

Trenér Řehák: Kluci z áčka ukázali správný charakter

V první půli mohli sešívaní nastřílet určitě více než jeden gól. „Za první půli se hráčům nedá nic vytknout kromě toho zakončení. Proti jakémukoliv soupeři by se v takovém množství mělo velké procento šancí proměňovat. První poločas tak skončil jen 1:0, po přestávce už to bylo efektivnější a přidali jsme branky,“ těšilo trenér Pavla Řeháka.

Z áčka tentokrát o sobě na hřišti dali hodně vědět zejména Karel Piták a Robert Hrubý. „Kluci z A-týmu si řekli, že by si chtěli jít zahrát. Že chtějí mít zápasové vytížení, takže jsme byli o něco silnější,“ pokračoval trenér.

„Kluci hráli s chutí, takže jsme spokojení. Naši hráči viděli na posilách z áčka tu kvalitu a mají motivaci se dále zlepšovat v tréninku a pak to přenášet do zápasu. Pro kluky je to škola a já to mám rád, když je mezi nimi někdo zkušený a mají se to od koho přiučit. Protože když budou hrát jen spolu, tak se to nemají od koho naučit,“ pochvaloval si kouč přístup hráčů A-týmu.

„Jsem rád, že si o to kluci sami řeknou, že chtějí hrát za juniorku, když se nedostanou na hřišti v áčku. Je to i ukázka správného charakteru,“ dodal Pavel Řehák na závěr.
4:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Hrubeš - Möglich (46. Mysliveček), Souček, Fialka, Bejlb - Salašovič (46. Kuchta), Hrubý - Zámečník (86. Pelikán), Piták, Peterka (78. Brož) - Diop

1. SC Znojmo

Ilizy, Hrazdílek (50. Janák), Vala, Kirschner, Le Minh, Slavík, Lama, Sokol, Bogner (74. Šálek), Celik, Hřibek

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 12. Zámečník, 55. Piták, 76. Diop, 81. Mysliveček <br> <b>ŽK:</b> Bogner (ZNO) <b>Rozhodčí:</b> Šimáček – Melichar, Koval

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články