Juniorka veze tři body ze Slovácka | SK Slavia Praha
Více

Juniorka veze tři body ze Slovácka

0:2
(0:2)
19. kolo, 17. 11. 2014
19. kolo, 17. 11. 2014
1.FC Slovácko - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 42. Mysliveček, 45. vlastní <br> <b>ŽK:</b> 54. Petrucha (SLO)<br> <b>Rozhodčí:</b> Julínek – Caletka, Sedláček
KUNOVICE - Juniorku čekalo v rámci devatenáctého kola utkání na Slovácku. Sešívaní si nakonec za výsledek 0:2 vezou domů tři body. Skóre zápasu načal před koncem poločasu Mysliveček, vlastní branku si dali vzápětí do šatny domácí.
Slávistická juniorka se ve sváteční pondělí vydala bojovat o tři body na Slovácko. Tomu se na domácím hřišti příliš nedaří, z dosavadních devíti zápasu vyhrálo doma pouhá tři utkání. Ani dnes tomu nebylo jinak, Slavia na Slovácku zvítězila díky dvěma brankám z prvního poločasu.

Dnes to ale na začátku vypadalo, že se budou domácí jako první radovat z branky. Souček totiž v desáté minutě nastřelil v skluzu Dostála a jen pár centimetrů dělilo Slavii od toho, aby si vstřelila vlastní branku. Domácí si o pár minut později vypracovali šanci z volného přímého kopu, s Valentovou střelou si nakonec brankář Řehák poradil.

Slovácko pak zahrozilo ještě jednou, to když Janečkova střela o necelý metr minula pravou tyč. Ve 37. minutě pak podržel Slavii brankář Řehák, který na poslední chvíli konečky prstů vyšťouchl Šumulikoskiho střelu.

S blížící se poločasovou přestávkou si šance začali vytvářet i sešívaní a rovnou je i proměňovat. Ve 42. minutě si František Mysliveček poradil s bránícím hráčem a poslal míč k zadní tyči. O tři minuty později vedla Slavia už o dvě branky. Jakub Petr hledal zpětnou přihrávkou jednoho ze svých spoluhráčů, míč se ale dostal jen k domácímu Fojtáškovi, který si ho srazil do vlastní branky.

Po přestávce to byla Slavia, kdo si jako první vytvořil vážnější šanci. Střelec první branky Mysliveček mířil opět k tyči, tentokrát však brankář domácích Nemrava vyrazil míč na roh. Příležitost zakončit měl i Jakub Petr, který dostal nejprve přihrávku za obranu, kličkou si poradil s brankářem, střela z úhlu však skončila v boční síti.

Domácí se snažili zvrátit stav zápasu, ve stoprocentní šanci se nejprve ocitl Rusňák, sešívaní mu však na poslední chvíli míč vypíchli. Po Michnově centru pak pálil Petrucha, Řehákovu branku ale z voleje přestřelil, skóre tak zůstávalo 0:2.

Sedm minut před koncem sice Bejbl po standardce Slavie prostřelil Nemravu, podle sudího byl ale v ofsajdu a tak se ani sešívaným nepodařilo vstřelit ve druhé půli regulérní branku. Ze Slovácka si přesto vezou tři body a ve dvacátém kole budou hostit doma Znojmo.
0:2

Sestavy

1.FC Slovácko

Nemrava – Peš, Pilka (61. Haša), Petrucha, Šumulikoski, R. Fojtášek, Kűbl, Rusňák (71. Michna), Janečka, Groulík (78. D. Fojtášek), Valenta

SK Slavia Praha

Řehák – Dostál, Möglich (46. Zámečník), Bejbl, Souček, Brož (61. Valenta), Mysliveček, Peterka, Salašovič. Petr, Fialka

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 42. Mysliveček, 45. vlastní <br> <b>ŽK:</b> 54. Petrucha (SLO)<br> <b>Rozhodčí:</b> Julínek – Caletka, Sedláček

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Další články