Juniorka porazila v derby Bohemku 2:0. Celý zápas odehrál Kenia | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila v derby Bohemku 2:0. Celý zápas odehrál Kenia

2:0
(1:0)
18. kolo, 10. 11. 2014, Horní Počernice
18. kolo, 10. 11. 2014, Horní Počernice
SK Slavia Praha - Bohemians 1905
Branky: <b>Branky:</b> 31. Peterka, 89. Zámečník. V 72. minutě neproměnil Petr (SLA) penaltu. <b>ŽK:</b> 85. Zámečník, 89. Salašovič – 71. Dočekal, 85. Hubínek. <b>Rozhodčí:</b> Ulrich – Kubr, Hurych.
XAVEROV/HORNÍ POČERNICE - Juniorka si ve vršovickém derby poradila s Bohemians Praha 1905 a po gólech Peterky a Zámečníka zvítězila 2:0.
V sestavě juniorky se v pondělí představili z A-týmu Jakub Petr, uzdravený Jan Mikula, Marek Kodr, Martin Dostál nebo také Levan Kenia. Samotné utkání se ještě oproti původním předpokladům sehrálo na hlavním hřišti na Xaverově oproti "umělce" v Edenu.

Úvodní minuty příliš vzruchu ve vápnech obou týmů přes trvalý tlak Slavie nepřinesly. Po čtvrthodině se do dvou zakončení dostal Mikula, ale ani jedno nakonec nebylo úspěšné.

Za další čtvrthodinu už se sešívaní mohli radovat. Petr si narazil s Möglichem a poslal míč do vápna, kde se k němu dostal Peterka a šel si za gólem. Přesnou střelou se mu také podařilo skóre utkání otevřít.

Po hodině hry přišli do hry dva dorostenci Lukáš Batka a Tomáš Valenta, Jaku Petr se tak z útoku, kde přenechal místo právě Batkovi, posunul na podhrot a Levan Kenia k Salašovičovi na pozici defenzivnějšhího záložníka.

Právě gruzínský záložník, který byl při pátečním duelu na Dukle poprvé na lavičce A-týmu, zařídil po 70. minutách další obrovskou šanci Slavie. Přihrávkou z vlastní poloviny našel v náběhu Petra, který udělal gólmanovi kličku, ten ho fauloval a sudí nařídil penaltu. Míč si postavil sám faulovaný a gólman mu to dobrým zákrokem vrátil.

O pár minut později mohl Jakub Petr své zaváhání napravit, ale po přiťuknutí od Valenty mířil zpoza vápna vysoko nad branku. Druhý a poslední gól přidal v závěru příchozí Jakub Zámečník, který se zjevil osamocený před brankářem a v poklidu ho překonal.

Po výhře 2:0 se slávisté nadále drží na předních místech tabulky a za týden se představí na Slovácku.
2:0

Sestavy

SK Slavia Praha

Řehák - Mikula, Souček, Kodr, Dostál - Salašovič, Mysliveček (59. Batka) - Möglich (59. Valenta), Kenia, Peterka (83. Zámečník) - Petr

Bohemians 1905

Dočekal – Žaloudek, Košata, Pechr, Rothe, Koštíř (63.Lukáš), Hubínek, Trnka, Artemuk, Hejno (68. Řezníček), Malina (83.Nováček) Náhradníci: Došek – Řezníček, Nováček, Lukáš

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 31. Peterka, 89. Zámečník. V 72. minutě neproměnil Petr (SLA) penaltu. <b>ŽK:</b> 85. Zámečník, 89. Salašovič – 71. Dočekal, 85. Hubínek. <b>Rozhodčí:</b> Ulrich – Kubr, Hurych.

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články