Juniorka porazila Teplice a vyšvihla se na třetí příčku | SK Slavia Praha
Více

Juniorka porazila Teplice a vyšvihla se na třetí příčku

3:2
(0:0)
12. kolo, 29. 9. 2014
12. kolo, 29. 9. 2014
SK Slavia Praha - FK Teplice
Branky: <b>Branky:</b> 58. Möglich, 65. Mysliveček, 73. Diop – 75. a 79. Horvát<br> <b>ŽK:</b> Laňka (TEP)<br> <b>Rozhodčí:</b> Vít – Arnošt, Petřík
PRAHA/XAVEROV - Fotbalisté slávistické juniorky si na domácím hřišti poradili s Teplicemi 3:2. I když sešívaní vedli už o tři branky, přinesl zápas drama do poslední chvíle i neproměněnou penaltu.
Sešívané čekal ve 12. kole Juniorské ligy těžký zápas, o čemž svědčil už pohled na tabulku. Sešívané na šestém místě dělily od sedmých Teplic pouze dva body, Severočeši navíc na Xaverov přijeli s druhým nejlepším útokem soutěže, když na svém kontě měli třicet vstřelených branek. V jejich sestavě ale chyběl nejlepší střelec Juniorské ligy, dvanáctigólový Chukwudi Chukwuma.

Slavia byla od prvních minut aktivnější a vytvořila si několik šancí. V páté minutě hlavičkoval Diop, o tři minuty později v dobré pozici ztratil míč Mysliveček a za dalších šest minut nebyl Diopův gól uznán pro postavení našeho útočníka v ofsajdu.

Poté se hra vyrovnala a na branky si tak fanoušci museli počkat do druhé půle. Ve 48. nejprve Zámečníka vychytal teplický gólman Lipš, o deset minut později ale prolomil slávistickou střeleckou smůlu Jan Möglich.

Když se pak v 65. minutě prosadil přesnou střelou František Mysliveček a v 73. minutě hlavou přidal třetí branku Dame Diop, vypadalo to, že si sešívaní pohodlně dojdou pro tři body.

Tepličtí ale ještě dokázali zápas zdramatizovat. Hned necelé dvě minuty po Diopově trefě snížil na 1:3 Dominik Horvát a i když se slávisté při akci hostů dožadovali odpískání ofsajdu, branka nakonec platila. V 79. minutě pak tepličtí rozehráli přímý kop, míč se ve vápně odrazil opět k Dominiku Horvátovi a ten propálil gólmana Soukupa.

Hosté se hnali do útoku, nabuzení dvěma rychlými trefami, a vytvořili si tlak, Slavia už ale vyrovnání nedopustila. Výsledek mohl být pro domácí nakonec ještě příjemnější, když byl ve druhé minutě nastavení faulován po jednom z rychlých brejků v pokutovém území Vitarigov, Timothy Pelikán ale nařízenou penaltu neproměnil.

Sešívaní se tak díky třem bodům vyšvihli na třetí místo tabulky, na druhou mladou Boleslav ztrácí čtyři body, na vedoucí Spartu pak bodů pět. Právě na Spartě se sešívaní představí v příštím kole v pondělí 6. října a zápas to bude jistě obtížný. Letenští mají na svém kontě v této sezoně zatím jednu jedinou porážku.
3:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Soukup – Dostál, Möglich (76. Vitarigov), Bejbl, Brož, Mysliveček "K", Salašovič, Diop, Fialka, Zámečník (76. Pelikán), Markus (71. Batka)

FK Teplice

Lipš – Horvát, Heger, Richter, Laňka, Urma "K", Kodeš, Schettl (46. Procházka), Dzaba, Uhlíř (60. Bílek), Minařík (46. Stibor)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 58. Möglich, 65. Mysliveček, 73. Diop – 75. a 79. Horvát<br> <b>ŽK:</b> Laňka (TEP)<br> <b>Rozhodčí:</b> Vít – Arnošt, Petřík

Aktuálně

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

Další články