Juniorka remizovala s Jihlavou 2:2 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka remizovala s Jihlavou 2:2

2:2
(1:1)
8. kolo, 8. 9. 2014
8. kolo, 8. 9. 2014
SK Slavia Praha - FC Vysočina Jihlava
Branky: Branky: 30. Möglich, 46. Mysliveček – 32. Hron, 57. Veselský. Rozhodčí: Adámková – Hanáková, Šafránková. ŽK: Fotr, Pelikán, Zámečník (SLA).
PRAHA – Slávistická juniorka remizovala s Jihlavou 2:2. Góly sešívaných vsřelili Jan Möglich a František Mysliveček, Jihlava ale pokaždé dokázala vyrovnat.
Jihlava je v Juniorské lize dosud neporaženým týmem a daří se jí tak o poznání lépe než A-týmu v Synot lize. Od počátku utkání bylo jasné, že na Xaverov nepřijel odevzdaný soupeř a hosté se snažili hrát velmi aktivně.

Byl to právě jihlavský Duba, kdo se dostal do první obrovské příležitosti utkání. Ale tváří v tvář Soukupovi nechal vyniknout slávistického gólmana skvělým zákrokem. Po půlhodině hry se sešívaní dočkali vedoucí branky. Kuchta si naběhl za obranu, bombou trefil břevno, sám se dostal k dorážce a opět hlavičkoval do břevna. Naštěstí byl na správném místě Möglich a suvénně zakončil.

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, přesně po dvou minutách bylo srovnáno na 1:1. Zcela osamocený Hron se prosadil přesnou střelou k tyči. Dvě minuty před koncem nastřelil jihlavský Demeter po pěkné individuální akci levou tyč.

Do druhé půle přišel místo Kadavého na hřiště Peterka a Kuchtu nahradil Mysliveček. Byl to právě posledně jmenovaný, který po krátké chvilce pobytu na hřišti vrátil vedení na stranu Slavie. Mysliveček se doslova prodral do zakončení a povedenou střelou o tyč skóroval.

Tentokrát vyrovnání přišlo o něco později, konkrétně v 57. minutě. Klusák našel povedeně Veselského a ten dal výsledku konečnou podobu – 2:2. Sešívaní postupem času vystřídali všechny hráče, na hřiště se dostal i Miroslav Routek z U19 nebo ukrajinský obránce Oleksi Miitwochuk. Tem bude ve Slavii do konce týdne.

Slavia se tak v současnosti pohybuje na třetím místě tabulky, v příštím kole, už ve čtvrtek, se svěřenci trenéra Pavla Řeháka představí v Brně.
2:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Soukup L. – Möglich (81. Vitarigov), Pelikán, Salašovič, Bejbl (60. Matviichuk) - Brož, Novák (68. Routek), Kuchta (46. Peterka), Fotr, Zámečník, Kadavý (46. Mysliveček), .

FC Vysočina Jihlava

Vejmola – Spirkoski, Pedro, Fulnek, Zábrodský, Demeter, Duba (77. Ujčík), Mlakič, Klusák, Hron, Veselský (88. Čáp).

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 30. Möglich, 46. Mysliveček – 32. Hron, 57. Veselský. Rozhodčí: Adámková – Hanáková, Šafránková. ŽK: Fotr, Pelikán, Zámečník (SLA).

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články