Juniorka vyhrála v Plzni. Trefili se Diop nebo Hurka | SK Slavia Praha
Více

Juniorka vyhrála v Plzni. Trefili se Diop nebo Hurka

1:3
(0:1)
4. kolo, 18. 8. 2014
4. kolo, 18. 8. 2014
FC Viktoria Plzeň - SK Slavia Praha
Branky: Branky: 60. Černý – 25. Mysliveček (pen.), 70. Diop, 90+2. Hurka. ŽK: 24. Šiman (PLZ), 88. Bohó (PLZ) – 87. Hrubý (SLA), 88. Zámečník (SLA)
PLZEŇ - Slávistická juniorka zvládla utkání v Plzni a po výhře 3:1 se dostala do čela tabulky. Góly vstřelili nejprve Mysliveček z penalty a následně Dame Diop nebo Martin Hurka.
V dresu juniorky tentokrát z A-týmu nastoupili Ondřej Bejbl, Nikolas Salašovič, Robert Hrubý a Dame Diop, který si v sobotu proti Teplicím připsal premiéru v sešívaném. Proti Plzni přidal nejen první start za juniorku, ale také první vstřelený gól.

Slávisté za třemi body vykročili ve 25. minutě, když byla nařízena penalta ve prospěch týmu Pavla Řeháka. Míč si postavil František Mysliveček a otevřel skóre zápasu.

Slávisté hru kontrolovali, kombinovali lépe než soupeř a s klidu a rozvahou rozjížděli jednu akci za druhou. Kromě penalty ale diváci vyloženou šanci v první půli ani na jedné straně neviděli.

Do druhé půle nastoupil Martin Hurka, který se tak do hry vrátil po zranění. V 60. minutě domácí vyrovnali, když se nadvakrát prosadil před brankou osamocený Daniel Černý. Dvě minuty po vyrovnávací brance ještě plzeňský Čihák trefil tyč a ze strany domácích to bylo vše.

Premiérový gól v sešívaném si v 70. minutě připsal Senegalec Dame Diop, který si nejlépe vyskočil na rohový kop a hlavou vrátil vedení na stranu sešívaných. Sedm minut před koncem dal o sobě poprvé pořádně vědět Martin Hurka, ale jeho ránu z dálky vytáhl gólman Šimon na roh.

Chvíli slávistického odchovance přišla v samotném závěru, kdy domácí tlačili a slávistům se tak nabízel prostor pro rychlé brejky. V situaci dva na jednoho našel Hrubý právě Hurku a ten dal skóre definitivní podobu 3:1. Slávisté se tak dostali na čelo Juniorské ligy a pozor, už ve čtvrtek přivítají na Xaverově České Budějovice. Utkání začíná v 17:00.
1:3

Sestavy

FC Viktoria Plzeň

Soukup – Kadavý (61. Souček), Salašovič, Fialka, Bejbl - Brož (61. Möglich), Zdichynec (46. Hurka) - Mysliveček (76. Vitarigov), Hrubý, Zámečník - Diop (90. Pelikán)

SK Slavia Praha

Soukup – Kadavý (61. Souček), Salašovič, Fialka, Bejbl - Brož (61. Möglich), Zdichynec (46. Hurka) - Mysliveček (76. Vitarigov), Hrubý, Zámečník - Diop (90. Pelikán)

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 60. Černý – 25. Mysliveček (pen.), 70. Diop, 90+2. Hurka. ŽK: 24. Šiman (PLZ), 88. Bohó (PLZ) – 87. Hrubý (SLA), 88. Zámečník (SLA)

Aktuálně

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Žáci sehráli derby se Spartou, dorostenci zvítězili v Pardubicích

9. 4. 2024
Starší žáci sehráli vyrovnaná derby se Spartou. Dorostenci si poradili s Pardubicemi a odváží si dvě výhry. Skvělé fotbalové dovednosti předvedly přípravky na Tempu. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Slaviatalent pokračuje. Vypisujeme termíny do konce sezony

8. 4. 2024
Projekt tréninků pro veřejnost pro děti v přípravkovém věku bude pokračovat i po zbytek jarní části sezony. Neváhejte a hlaste se na volné termíny.

Další články