Juniorka získala proti posílené Boleslavi bod | SK Slavia Praha
Více

Juniorka získala proti posílené Boleslavi bod

2:2
(0:0)
3. kolo, 11. 8. 2014
3. kolo, 11. 8. 2014
SK Slavia Praha - FK Mladá Boleslav
Branky: Branky: 47. Fotr, 82. Vitarigov – 46. Vukadinovč, 65. Geissler. Rozhodčí: Nenadál – Šmakal, Musil. ŽK: Soukup – Mehanovič, Hodač.
PRAHA/HORNÍ POČERNICE – Slávistická juniorka získala velmi cenný bod s posílenou Mladou Boleslaví o řadu hráčů A-týmu. Góly Slavie zaznamenaly nejprve Oskar Fotr, šest minut před koncem vyrovnával na konečných 2:2 Vitarigov.
Na straně Slavie se v sestavě z A-týmu objevili Martin Dostál, Robert Hrubý, Nikolas Salašovič nebo Václav Prošek, v dresu Mladé Boleslavi pak nedávna posila z Chelsea Lalkovič, bratr Vukadina Vukadinoviče Miljan Vukadinovič, Ondřej Zahustel nebo útočník Tomáš Wágner.

První větší šance si připsali hosté, ale brankář Soukup jak Vukadinovičovu, tak Lalkovičovu střelu kryl. Na druhé straně po úniku Zámečníka s Fotrem zůstal druhý jmenovaný po střetu ve vápně ležet, ale penalta se nepískala.

Následně zahrozili Hůlka a Vukadinovič před brankou Soukupa, ale slávista čisté konto zatím uhájil. Slávisté odpověděli zakončením Fotra, které se snažil dorazit Bejbl. Dvě miunto nato zklamal v obrovské šanci aktivní Vukadinovič.

To, co první půle nenabídla, tedy góly, přinesly hned první tři minuty po přestávce. Nejprve se po centru prosadil právě Vukadinovič, prakticky okamžitě na druhé straně vyrovnal Oskar Fotr, který zužitkoval průnik Zámečníka.

Po dvaceti minutách druhé půle se hosté opět dostali do vedení. Greissler dostal prostor ve středu pole a křižnou střelou nedal Soukupovi šanci. Konečného vyrovnání se slávisté dočkali šest minut před koncem. Krásnou střelou přesně k tyči se zhruba z dvaceti metrů prosadil Vitarigov.

A protože dvě minuty před koncem napálil Wágner břevno a od Soukupa se míč odrazil mimo branku, skončilo utkání remízou 2:2. Slávisté tak mají stejně jako soupeř sedm bodů a drží druhé místo v tabulce. Za týden jedou svěřenci trenéra Pavla Řeháka do Plzně.
2:2

Sestavy

SK Slavia Praha

Soukup – Bejbl, Fialka, Salašovič, Dostál (46. Kuchta) – Zámečník, Brož, Hrubý (46. Zdichynec), Novák (46. Kadavý), Prošek (76. Möglich) – Fotr (61. Vitarigov).

FK Mladá Boleslav

Hankič – Thalamy, Pajer, Hůlka, Geissler – Lalkovič, Mehanovič (83. Hodač), Zahustel (68. Kocourek), Kateřiňák, Vukadinovič – Wagner.

Detaily utkání

Statistiky
Branky: 47. Fotr, 82. Vitarigov – 46. Vukadinovč, 65. Geissler. Rozhodčí: Nenadál – Šmakal, Musil. ŽK: Soukup – Mehanovič, Hodač.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články