Kodr vystřelil juniorce tři body "za pět minut dvanáct" | SK Slavia Praha
Více

Kodr vystřelil juniorce tři body "za pět minut dvanáct"

2:3
(2:2)
2. kolo, 4. 8. 2014, Dobšice
2. kolo, 4. 8. 2014, Dobšice
1. SC Znojmo - SK Slavia Praha
Branky: <b>Branky:</b> 20. Alaca (z pen.), 33. Hrazdílek – 12. Hrubý, 38. Fotr, 88. Kodr<br> <b>ŽK:</b> Celik, Alaca – Soukup, Salašovič, Zámečník
DOBŠICE - Juniorka jde ve stopách A-týmu a zvládla i svůj druhý zápas v letošním ročníku Juniorské ligy. Na půdě Znojma zvítězili sešívaní 3:2 díky dvěma brankám Oskara Fotra a rozhodujícímu zásahu Marka Kodra.
Z širšího kádru A-týmu se v základní sestavě trenéra Řeháka objevil stoper Kodr a záložníci Salašovič, Prošek a Hrubý. V sestavě se oproti minulému zápasu neobjevil Martin Dostál, který utkání prvního kola nedohrál kvůli zranění kostrče, a Jan Vošahlík.

První poločas přinesl hned čtyři branky, které si smírně rozdělily oba týmy. Jako první udeřila Slavia, i když o autorství branky, která byla nakonec připsána Robertu Hrubému, dlouho panovaly neshody. Ve 12. minutě se do míče ze standardní situace opřel právě Hrubý a s výrazným přispěním teče jednoho z obránců poslal míč do sítě. Znojmo ale po osmi minutách skóre vyrovnalo. Alaca využil chyby Slavie v rozehrávce a postupoval sám na gólmana Soukupa. Ten ho ve vápně fauloval a sám postižený Ali Alaca nařízenou penaltu proměnil.

Ve 33. minutě zvrátili domácí vedení na svou stranu, když se hlavou po rohovém kopu trefil Hrazdílek, poslední slovo v první půli ale měli opět sešívaní. Na kolmici středem hřiště si skvěle naběhl Oskar Fotr a ve 38. minutě vyrovnal na 2:2.

I přes mírný tlak Slavie to ve druhém poločase dlouho vypadalo, že si týmy odnesou po jednom bodu. V 56. minutě si domácí gólman Andrejko poradil s Novákovou střelou i Hrubého dorážkou a i když měli slávisté postupem času více ze hry, dostat míč do sítě se jim dlouho nedařilo.

Výslednou podobu dal tak výsledku doslova za pět minut dvanáct, nebo spíše za dvě minuty konec, Marek Kodr. Ten se dostal k odraženému míči ve vápně a střelou z deseti metrů propálil domácího gólmana.

Slavia tak zůstává jedním ze tří týmů, které mají po druhém kole plný počet šesti bodů. V tabulce je druhá o skóre za Jabloncem, třetí příčku okupuje Mladá Boleslav.
2:3

Sestavy

1. SC Znojmo

Andrejko – Hrazdílek, Odehnal, Dobrovolný, Celik – Le Minh, Sokol (83. Honz), Vala – Janák, Landšperský (66. Šálek) Alaca

SK Slavia Praha

Soukup – Bejbl, Fialka, Kodr, Kadavý (76. Möglich) - Novák (78. Pelikán), Salašovič (64. Zámečník) - Prošek, Hrubý, Peterka (90. Veselý) - Fotr

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 20. Alaca (z pen.), 33. Hrazdílek – 12. Hrubý, 38. Fotr, 88. Kodr<br> <b>ŽK:</b> Celik, Alaca – Soukup, Salašovič, Zámečník

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články