Juniorka napodobila áčko: Do ligy vstoupila vítězstvím 2:1 | SK Slavia Praha
Více

Juniorka napodobila áčko: Do ligy vstoupila vítězstvím 2:1

2:1
(2:0)
1. kolo, 28. 7. 2014, Xaverov
1. kolo, 28. 7. 2014, Xaverov
SK Slavia Praha - FC Slovan Liberec
Branky: <b>Branky:</b> 5. Peterka, 42. Fotr – 88. Dydowicz<br> <b>ŽK:</b> Fotr (SLA)<br> <b>Rozhodčí:</b> Houdek – Hrabovský, Musil
PRAHA/XAVEROV - Slávistická juniorka do puntíku napodobila A-tým a do Juniorské ligy vstoupila vítězstvím 2:1. Díky brankám Peterky a Fotra zdolali slávisté na Xaverově Slovan Liberec a vykročili tak za obhajobou juniorského titulu.
Sestava juniorky Slavie se oproti posledním přípravným zápasům příliš nezměnila. V brance se ale představil Matej Rakovan, kromě Martina Dostála se v záloze potom představil další nedávný člen áčka Jan Vošahlík. Slávisté byli od samého začátku aktivnější a na premiérovou branku nového ročníku čekali pouhých pět minut. To po pravé lajně utekl Oskar Fotr, zpětnou přihrávkou našel uvnitř vápna Jana Peterku a ten s přehledem překonal libereckého gólmana. Peterka se dostal do další šance ve 39. minutě, gólman Zoul ale tentokrát jeho střelu zneškodnil.

Slavia přidala druhou branku tři minuty před přestávkou. Dlouhý centr sklepával hlavou Zámečník před branku, kde rovněž hlavou zakončoval Oskar Fotr. 2:0. Ještě před přestávkou se pak do velké šance dostal liberecký Frimmel, před odkrytou brankou ale selhal a zamířil mimo tři tyče.

Také druhá půle mohla začít slávistickým gólem, Fotr ale po Vošahlíkově centru mířil hlavou těsně mimo. Třetí velká šance sešívaného útočníka pak přišla v 72. minutě, Fotr ale po Rakovanově dlouhém výkopu pouze nastřelil couvajícího gólmana.

Liberci se nakonec podařilo snížit. V 88. minutě prošel jeden z libereckých záložníků po levé straně až do našeho vápna a přesnou přihrávkou našel volného Dydowicze, který sebral Rakovanovi čisté konto.
2:1

Sestavy

SK Slavia Praha

Rakovan – Bejbl, Fialka, Kodr, Dostál (14. Kadavý) – Novák (71. Brož), Salašovič – Vošahlík, Peterka, Zámečník (67. Zdichynec) – Fotr

FC Slovan Liberec

Zoul – Janošík, Pimpara, Egert, Zítka (62. Bouška) – Krejčí (62. Bong), Frimmel, Ondráček (67. Vojtěšek), Dydowicz, Drobílek (44. Kaizer) – Ambrož (75. Polívka)

Detaily utkání

Statistiky
<b>Branky:</b> 5. Peterka, 42. Fotr – 88. Dydowicz<br> <b>ŽK:</b> Fotr (SLA)<br> <b>Rozhodčí:</b> Houdek – Hrabovský, Musil

Aktuálně

Starší žáci pokračují na vítězné vlně, U11 ovládla turnaj v Třeboni

26. 3. 2024
Týmy U15 i U14 si poradily s Nový Bydžovem a prodloužily vítěznou sérii. Kluci z U11 ovládli mezinárodní Kapřík Cup v Třeboni a starší dorostenci porazili Pardubice jednoznačně 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

První profesionální smlouvy pro dva mládežníky

26. 3. 2024
Své první profesionální smlouvy podepsali dva hráči mládeže. Josef Kolářík a Yaroslav Kozhushko se tak stali profesionálními hráči Slavie.

MATCHDAY z Bruselu. Proti evropské elitě

26. 3. 2024
MATCHDAY, který tu ještě nebyl! Slávistické přípravky v polovině března přijaly pozvání do Bruselu. Kategorie U10 a U9 strávily v hlavním městě Belgie tři dny, sehrály přátelské zápasy i miniturnaje proti nejlepším akademiím v Evropě. A naše kamera byla u toho.

Další články