B-tým: Vítězný start do ČFL na Admiře | SK Slavia Praha
Více

B-tým: Vítězný start do ČFL na Admiře

0:4
(0:1)
1. kolo, 6. 8. 2023, Admira
1. kolo, 6. 8. 2023, Admira
FK Admira Praha - SK Slavia Praha B
Vítězný start do ČFL má za sebou B-tým Slavie, který zvítězil na Admiře vysoko 4:0. O dva góly se postaral Jan Trédl, po jednom přesném zásahu přidali David Planka a střídající Daniel Toula.

Z kádru áčka naskočili do zápasu Jan Sirotník, Stanislav Tecl, Jan Bořil a Petr Hronek.

První velkou šanci si v 10. minutě vytvořili domácí, centr ze strany ale Čácha poslal nad branku. O malou chvíli později se do zakončení po rohovém kopu dostal Stanislav Tecl, jeho střelu ale v poslední chvíli z brány vykopl jeden z obránců.

V další akci pak Stanislav Tecl přihrával před branku, kde byl připraven Boluwatife Ogungbayi, kterého ale vychytal gólman domácích. Vedení se slávisté ujali po krásné fotbalové akci. Boluwatife Ogungbayi tentokrát přihrával před branku na Standu Tecla, který chytře patičkou sklepl na Davida Planku, který obešel obránce a přesnou střelou vstřelil úvodní gól béčka v novém ročníku ČFL skupiny A.

Ve 24. minutě domácí brankář Keller dobrým vyběhnutím na poslední chvíli odkopl míč před Janem Bořilem. Do kabin se tak šlo za vedení slávistické rezervy.

Po deseti minutách druhé části se slávisté radovali z druhé trefy. Na centr Jakuba Kopáčka od rohového praporku si na přední tyči skvěle naskočil Jan Trédl, který přesnou hlavičkou přidal druhý gól béčka. Naprosto totožná situace nastala v 59. minutě, Jan Trédl stejně jako před pěti minuty zvyšoval už na 3:0. 73. minuta přinesla čtvrtý gól v bráně Admiry. Jan Trédl našel dlouhou přihrávkou Daniela Toulu, který si míč chytře navedl na střelu a krásnou ranou zvýšil už na 4:0.

V 80. minutě Jan Bořil krásně vysunul do šance Boluwatifeho Ogungbayiho, kterého ale vychytal Keller v brance domácích. Také v 86. minutě byl úspěšnější Keller, tentokrát vychytal Daniela Toulu, kterého do samostatného úniku vyslal David Planka.

Slávistické béčko tak v prvním soutěžním utkání zvítězilo vysoko 4:0. V dalším duelu se rezerva utká v neděli 13. 8. v Horních Měcholupech s Královým Dvorem. Výkop je v 10:15.

Výhru na Admiře hodnotil trenér B-týmu David Střihavka: „Projevil se velký rozdíl mezi přípravou a ostrým zápasem, nervozita a tíha utkání dolehla na všechny včetně realizačního týmu, tedy i mě. Cítil jsem jinou atmosféru, očekávání bylo velké. Jsem rád, že jsme utkání zvládli. Říkali jsme, že pokud budeme hrát ve vysoké intenzitě, dobře držet míč a tvořit si šance, tak by mohly soupeři ve druhé části zápasu dojít síly. To se také stalo. Měli jsme také velkou kvalitu na střídání. Rozhodli jsme utkání i díky standardkám, na které jsme se zaměřili. Byly skvělo kopnuté, musím pochválit Jana Trédla, jak si míč skvěle našel. I tak bylo v zápase dost nevynucených ztrát. Utkání jsme i tak zvládli skvěle,“ popsal trenér David Střihavka.

Utkání se lámalo hlavně ve druhém poločase: „Soupeř měl za stavu 1:0 dobrou šanci, také dobrou střelu z dálky. Když dáte soupeři dýchnout nějakým gólem nebo jen nadějným výsledkem do druhé půle, tak má vždycky velkou chuť a vůli urvat body. Ale rozhodly naše standardní situace na 2:0 a 3:0,“ popsal důležité momenty utkání trenér slávistického béčka.

Do duelu nastoupila čtveřice hráčů A-týmu: „Je to vždycky velký přínos. I kdyby kluci delší dobu neměli úplně sportovní formu nebo vytížení, tak je to velký přínos. Zapojovali se skvěle do útočných situací. Ukázalo se ale také, že máme silnou lavičku. Když kluci střídali, tak jsme měli plnohodnotnou náhradu. Pro vstup do sezony byla jejich přítomnost zásadní. Děkujeme, že přišli s velkou chutí pomoci týmu. Ukázali mladým, jak se hraje fotbal. Je to velký přínos. Do budoucna chceme, aby podobně stěžejní byli v těžkých zápasech naši mladí hráči,“ komentoval přínos zkušených hráčů pro mladé talenty David Střihavka.



0:4

Sestavy

FK Admira Praha

Keller – Herc, Martinic (75. Fric), Koutecký, Burýšek (57. Jandovský), Čácha (65. Kolář), Lauko, Douděra, Zahálka (65. Vlček), Miler, Horák

SK Slavia Praha B

Sirotník – Trédl (75. Piták), Švec (84. Zachoval), Hunal (C), Bořil - Kopáček, Planka, Hronek (75. Voriazidis) - Sy (55. Pudil), Tecl (46. Toula), Ogungbayi

Detaily utkání

Branky
55. a 59. Trédl, 20. Planka 73. D. Toula
Žluté karty
Martinic, Herc – Hunal, Bořil
Rozhodčí
Vojtěch – Vít, Hrivík

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články