Závěr jsme zbytečně zdramatizovali | SK Slavia Praha
Více

Závěr jsme zbytečně zdramatizovali

VILA DO CONDE/ESTADIO DOS ARCOS - Slavia postoupila díky brance vstřelené venku. Trenér Dušan Uhrin byl rád, že se vyplatila taktika se zhuštěním středu pole. Mrzelo ho naopak, že si Slavia nepojistila postup už v první půli a utkání zbytečně zdramatizovala.
Trenér Dušan Uhrin věděl, že Slavii nečeká odvetě snadný sok. „Potkali jsme se se silným soupeřem, má v týmu velké individuality, silné hráče. Věděli jsme, že to bude těžké a že budou na míči. Chtěli jsme hrát na brejky, což se nám v první půli dařilo,“ těšil ho úvod utkání.

Slavia upravila pro zápas taktiku. „Michael Ngadeu nastoupil ve středu zálohy, protože jsme chtěli zhustit střed pole. V Edenu soupeř střílel více než my na branku, což jsme nechtěli,“ objasnil trenér nečekanou záložní řadu.

Do druhé půle šel po hektickém závěru prvního poločasu domácí tým oslaben, přesto ale dokázal srovnat. „Druhou půli jsme ztratili koncentraci, proto soupeř vyrovnal. Ale mohli jsme rozhodnout už v první půli, měli jsme tam více šancí. Škoda trefil tyčku hlavou. Měli jsme proměnit alespoň jednu další, zbytečně jsme si utkání zdramatizovali,“ bylo jasné trenérovi.

Co Slavii ve druhé půli nešlo? Sešívaní byli příliš pasivní. „Zbytečně jsme podlehli jejich euforii, kdy museli vstřelit branku, aby zůstali ve hře. Když chce soupeř vyrovnat, stává se to vždycky. Jsou dobří na míči, není znát, zda jim v poli chybí hráč. Vzadu jsme zbytečně zmatkovali, což způsobilo inkasovanou branku. Ale neměli víc šancí, než tu, z které dali gól, takže myslím, že jsme vzadu hráli dobře,“ shrnul trenér Dušan Uhrin.

Po zápase cítil úlevu. „Chtěl jsem postoupit, ještě jsme ale nic nevyhráli. Teď budeme čekat na los, je fajn mít něco zajímavého před sebou,“ těší se na páteční losování.


Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články