Zasloužený postup, těšilo trenéra Šilhavého | SK Slavia Praha
Více

Zasloužený postup, těšilo trenéra Šilhavého

PRAHA/EDEN ARENA – Sešívaní podruhé v řadě čelili houževnaté Karviné a pohárové utkání zvládli ještě lépe než to ligové. Slavia si díky vítězství 5:2 vystřelila postup do semifinále MOL Cupu. „Postoupili jsme, což byl náš cíl, a navíc zaslouženě,“ usmíval se trenér Jaroslav Šilhavý.
Sešívaní pohárové čtvrtfinále zvládli jednoznačně. „I v druhém utkání jsme porazili Karvinou, která ukázala, že není lehkým soupeřem pro nikoho,“ potěšilo trenéra Jaroslava Šilhavého. „Jsem rád, že jsme to zvládli. Těší mě, že také mohli zápas odehrát ti hráči, co tak často nenastupují, a ukázali, že také mají kvalitu. Zvládli to velmi dobře, kvalita hry změnami neutrpěla,“ dodal.

„Kádr, který máme, je hodně kvalitní. Chtěli jsme mít zdvojené posty, a to se nám v zápase potvrdilo. Chtěl jsem vidět, jak hráči, kteří dlouho nehráli, reagují, třeba Jirka Bílek nebo Honza Bořil. Tolik toho neodehráli ani Tecl s Mingazovem, kterého zbrzdilo zranění,“ vysvětloval trenér.

Co hodnotil kladně? „Zejména naše ofenzivní akce měly kvalitu. Mrzí mě ale, že jsme Karvinou pustili do hry, nechali si dát vyrovnávací branku a pak ještě jeden gól. Následně už se naštěstí ukázala naše kvalita v ofenzivě, přidali jsme další branky a zápas v pohodě dohráli,“ ulevilo se trenérovi.
Tecl se Ščukem se mu navíc odměnili premiérovou brankou. „Každého hráče to povzbudí, čekali na to a bylo to zasloužené, Jasmin dal pěkný gól a Standa byl pohotový,“ potěšilo Jaroslava Šilhavého.

Chválil i dalšího střelce Ruslana Mingazova. „Všichni hráči mají kvalitu, když jsou hrát, očekáváme stoprocentní výkon, což předvedl.“ Karvinští si stěžovali, že před jeho gólem nechtěli kvůli zranění svého spoluhráče pokračovat ve hře. „Ruslan běžel s míčem na noze, toho hráče podle mého neviděl, protože byl za ním, jinak by to zakopl do autu. Pomezní stál navíc vedle mě a říkal, ať hrajeme, že se nebude přerušovat. Já bych ho nepranýřoval,“ bránil svého záložníka trenér.

Slavia teď bude vyhlížet semifinálový los. „Kdybychom hráli zase doma, určitě bychom se nezlobili. Pokud ale chceme pohár vyhrát, musí nám být jedno, kde a s kým hrajeme. A kdo nastoupí? Zápas je ještě daleko, uvidíme podle zdravotního stavu, ale je pravděpodobné, že bude opět chytat Přema Kovář,“ prozradil Šilhavý.

Myslí také na double? „Uděláme pro to maximum, jsme stále ve hře,“ hlásí trenér červenobílých.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články