Základní jedenáctka? Všichni mají šanci, říká trenér po Čelákovicích | SK Slavia Praha
Více

Základní jedenáctka? Všichni mají šanci, říká trenér po Čelákovicích

ČELÁKOVICE - Slávisté zvítězili na turnaji v Čelákovicích a už je před nimi jen generálka proti Hajduku. Jak se trenérovi Uhrinovi líbí nové posily, kdy se připojí Dušan Švento nebo co čeká od generálky ve Splitu?
Trenér Dušan Uhrin v Čelákovicích protočil dvě jedenáctky. „Máme to rozložené tak, abychom měli obě sestavy přibližně stejně silné. Všichni hráči, kteří nastoupili, mají šanci se probojovat do základní jedenáctky. Proti Liberci hrála jedenáctka, kde byli hlavně noví hráči. Každý má stejnou pozici, takže z toho nelze vyvodit vůbec nic,“ prozradil.

Je mu už jasnější, kdo nastoupí v základu? „Ještě nevím, na třech postech ještě váhám. Budu zvažovat, jakou jedenáctku postavím i podle soupeře. Všichni hráči mají stejnou pozici,“ zopakoval.

V prvním utkání se hlavou prosadil stoper Michael Ngadeu. „Měli jsme ho vyhlédnutého už dlouho, je to hráč, který má dobrou hru hlavou. Ještě musíme zlepšit poziční hru, jinak si myslím, že je do obranné fáze i do útočné kvalitní hráč,“ okomentoval jednu z letních posil trenér.

Ve finále čekal Slavii Slovan Liberec. „Hrálo se daleko tvrději, ale nemyslím si, že by se utkání lišila. Hráli jsme přímočařeji, protože Liberec je kvalitní mužstvo,“ objasnil strategii.

Druhé utkání navíc bohužel nedohráli všichni. „Levan Kenia se zranil, ale doufám, že bude brzy v pořádku. Že to nebude jako loni, kdy se zranil a byl měsíc nepoužitelný. Kvůli koňaru střídal i Bílek, Mingazov má unavený sval. Potřebujeme, aby se dal dohromady, nevydrží zatím 90 minut.“

Porti Liberce si prosadil útočník Mick van Buren. „Byl dva dny doma, ostatní hráči měli větší zatížení než on. Přišel o jeden fyzický trénink, trochu si odpočinul a bylo vidět, že byl lepší, než v předchozích utkáních.“

Týmu zatím chybí reprezentanti Milan Škoda a Dušan Švento. Kdy se k týmu připojí? „U Milana Škody nevíme, protože se jedná o jeho prodeji do Číny, což by mělo trvat zhruba do pondělí. Dušan Švento se zapojí asi za dva týdny,“ osvětlil Uhrin.

Slavii čeká finální fáze přípravy. „Neřekl bych, že ještě máme formu, doposud jsme hodně trénovali. Teď to hodně odlehčíme a připravíme se na důležité utkání, které nás čeká. Přípravné zápasy mi napoví, kdo by se měl dostat do základní jedenáctky. Ale ještě není jasný soupeř,“ ví trenér.

První předkolo Evropské ligy totiž skončilo remízou. „Myslím, že Tallinn je trochu silnější mužstvo než Torshavn, ale začneme to rozebírat, až příští týden. Pořád k tomu přistupujeme stejně, máme informace o obou mužstvech, na první utkání v Tallinnu jsme poslali dva lidi, Honzu Kmocha a mého tátu, takže informovaní budeme detailně,“ nemá Dušan Uhrin obavy.

On sám například na Faerské ostrovy cestoval. „Jednou jsem tam hrál s Dynamem Tbilisi a postoupili jsme. Ta cesta je sice trochu delší, ale nedá se nic dělat. Přes tohle kolo chceme postoupit,“ hlásí Uhrin.

Jak je spokojený s novými posilami? „Nové hráče jsme přivedli, protože se nám líbili už předtím. Jsem spokojený s jejich přístupem, ale ještě máme čtrnáct dní,“ nechce nic uspěchat. Do hry se zapojuje i benjamínek Liber Holík. „Holík je plnohodnotným členem týmu a nevidím důvod, aby nezůstal. Záleží jen na něm, jestli bude hrát. Jeho výkony se mi líbily,“ dodal na jeho adresu Dušan Uhrin.

Tým čeká už jen generálka ve Splitu. „Až na jedno utkání, které jsme neodehráli z technických důvodů, jsme odehráli a odtrénovali vše. Chtěli jsme na závěr utkání, které bude těžké. Dohodli jsme se s Hajdukem, že ho sehrajeme u nich. V Evropské lize také začínáme venku, takže jsem rád, že si zvyknou hráči, kteří na tenhle pohárový režim nejsou zvyklí,“ doufá trenér, že týmu utkání pomůže i po psychické stránce.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články