Výsledky mládeže: Všechny týmy už vstoupily do jara | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Všechny týmy už vstoupily do jara

PRAHA - Slávistická mládež se už kompletně zapojila do mistrovských soutěží a dařilo se hlavně žákům. Oba nejstarší dorosty se musely spokojit s bezbrankovou remízou, U18 si mohla alespoň zpravit chuť vyhraným penaltovým rozstřelem.

U19

Mladá Boleslav – Slavia 0:0

Sestava:
Přibyl – Pek, Žežulka, Stropek, Žárský (K) – Bucha, Husenský, Čermák – Krejdl (87. Heřman), Vejvar (90. Melíšek) – Vávra (80. Pardubský)

Komentář trenéra Michala Petrouše:
Soupeř oproti minulému utkání s Plzní, kde praktikoval vysoký presing, změnil taktiku, kdy svůj obranný blok stáhnul hluboko na vlastní polovinu. Pro nás to znamenalo překonávání velice zhuštěné obrany, kdy jsme si museli dát pozor na každou ztrátu balonu a rychlé protiútoky soupeře. To jsme poměrně dobře zvládli, až na jednu situaci v prvním poločase, kdy se soupeř dostal do jediné možnosti vstřelit branku. (Křižná střela mimo branku.) Naše šance bohužel zůstaly nevyužity, a tak první poločas skončil bez branek.

V 62. minutě jsme přišli o vyloučeného obránce Peka, který pozdě zareagoval na náběh soupeře z vlastní poloviny a před naším pokutovým územím došlo k souboji, za který byl po právu vyloučen. Naše taktika se vyloučením nezměnila a stále jsme se snažili o vstřelení vítězné branky v rozestavení se třemi obránci. Bohužel jsme svoje šance nevyužili, a tak jsme v prvním utkání jara vyšli střelecky naprázdno. Nutno podotknout, že nás podržel brankář Přibyl, kdy v našem oslabení zlikvidoval jedinou šanci soupeře včasným vyběhnutím, kdy ustál souboj 1:1.

Po celé utkání jsme byli výrazně lepší v kombinaci a to i ve hře v deseti. Bohužel jsme to dnes nedokázali vyjádřit gólově. Pevně věřím, že si to hráči vynahradí v příštím utkání, kdy nás čeká derby se Spartou, ve kterém máme soupeři co vracet! Hráče musím pochválit, že i přesto, že hráli bez vyloučeného hráče, bylo na všech vidět, že chtějí vyhrát.

U18

Slavia – Vyšehrad 0:0 (5:4 pen)

Sestava:
Radimský – Franc (K), Semrád (46. Husenský), Buneš, Heřman, Mařík, Sulík (44. Krejdl), Zajac, Kiaser (46. Stropek), Pardubský, Melíšek

U17

Teplice – Slavia 4:3 (1:1)

Branky Slavie:
29. Hönig, 47. Schneider, 54. Suk

Sestava: Pochylý – Stojka (41. Kotěra), Schneider, Mareš, Bílek, Straka, Douděra, Petrák, Stříbrský (76. Plucha), Suk (67. Navrátil), Hönig

Komentář trenéra Miroslava Jíry:
Bojovné utkání plné osobních soubojů, které jsme odehráli v hodně improvizované sestavě při řadě absencí v týmu. Přestože jsme prohrávali od 19. minuty 0:1, dokázali jsme ve 29. minutě srovnat na 1:1 díky brance Höniga.

Úvod druhé půle nám nevyšel a Teplice vedly 2:1. Následně jsme zápas otočili zásluhou Schneidera a Suka. Bohužel Teplice pak díky 2 brankám strhly vítězství na svou stranu. Teplice hrály agresivně a jednoduše. Kluky musím za přístup k utkání pochválit a je škoda, že zápas nevyšel brankáři Pochylému. Kluci si alespoň bod za bojovnost zasloužili, bohužel.

U16

Teplice – Slavia 0:0 (5:4 pen)

Pokutové kopy proměnili: Drozda, Valenta, Mach, Bednář – neproměnil Škarda.

Sestava Teplic:
Nejedlý – Vopat (78. Šourek), Lácha, Jirkovský (73. Novák), Heidenreich, Kafka, Knapík, Banh (54. Kiňo), Náhlovský, Kováč, Burda

Sestava Slavie: Vondráček – Ielitro, Valenta, Mach, Bednář – Nový (74. Krupička), Macháček, Drozda, Janoušek – Azilinon (67. Škarda), Hrubý P. (59. Vaněk)

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese: Naše první mistrovské utkání hrané na přírodní trávě v sobě neslo dramatický náboj, patřičné nasazení i hezké kombinační akce. Již od úvodu jsme uchopili herní otěže do vlastních rukou, dobrým pohybem i ovládáním míče jsme si vytvořili neskutečné množství brankových příležitostí. Docílená branka Azilinonem nám nebyla uznána, po hlavičce Drozdy zvonilo břevno a k úspěchu nevedly ani situace zoči – voči gólmanovi v podání Azilininona, Macháčka či Janouška. Korunu naší činnosti před bránou soupeře jsme nasadili v situaci, kde jsme postupovali na osamoceného brankáře Nejedlého ve čtyřech, kdy Hrubý zvolil zakončení slabší nohou místo přihrávky na další volné spoluhráče před zcela odkrytou bránou.

Domácí na naši aktivitu odpověděli bojovností a hrou na brejky. V závěru utkání mohli domácí strhnout vedení na svoji stranu, ale gólman Vondráček ve spolupráci s Bednářem situaci vyřešili. Poslední naši příležitost v podání Vaňka dobrým zákrokem zmařil domácí Nejedlý. Následné pokutové kopy zvládli lépe šťastnější domácí. Naším hráčům, až na výběr řešení při zakončení, lze poděkovat za slušný herní projev i snahu dotáhnout utkání do vítězného konce. Ovšem opět se potvrdilo platné pravidlo, že bez vstřelené branky nelze být úspěšným.

U15

Teplice – Slavia 2:2 (2:4 pen)

Branky:
Krobot, Danko

Sestava: Trefil – Vít, Zeronik, Blažíček, Brojo, Bárta (K), Krobot, Eichler (57. Schneider), Vlček, Vlasák (51. Danko), Hošek (36. Hron)

U14

Teplice – Slavia 2:5 (1:3)

Branky:
18. a 32. Kopáček, 53. a 61. Toula, 28. Hroník

Sestava: Surovčík – Hájek, Leitl (36. Podrápský), Hroník, Štětka, Lytvyn, Křištan (K), Kopáček, Starý (56. Veliký), Matys (36. Hrubeš), Toula

Komentář trenéra Martina Hladíka:
Sehráli jsme celkově zdařilý zápas proti velmi soubojovému týmu. V prvním poločase se nám dařil rychlý přechod do útoku, kde jsme byli nebezpeční, ale bohužel jsme řadu šancí neproměnili. V druhém poločase jsme více drželi míč a do ohrožení soupeřovy branky jsme se již tak často nedostávali.

U13

Slavia – Plzeň 10:5 (5:3)

Branky Slavie:
Náprstek 5, Řečník 2, Kordiak, Ivoševič, Kabongo

Sestava: Šmerda, Strnad, Ling, Prebsl, Konig, Behenský, Snětivý, Manas, Langhamer, Višinský, Ivoševič, Šimoník, Vána, Kordiak, Náprstek, Brejcha, Kabongo, Řečník, Švach, Alijagič

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Na první jarní mistrovské utkání jsme se moc těšili a motivaci ještě zvyšoval fakt, že jsme na podzim s Plzní ztratili vítězství v poslední vteřině zápasu. Do zápasu jsme vstoupili aktivně a na obou půlkách hřiště jsme byli lepším týmem. Soupeře jsme do ničeho moc nepouštěli, a když už soupeř trestal, byla to spíše individuální chyba jednotlivce. Naši hráči podali v obranné fázi kvalitní výkon, v útočné fázi máme stále rezervy a je na čem pracovat.

U12

Slavia – Plzeň 15:4

Sestava:
Gothard – Sládek (K), Lískovec, Čížek, Měkota, Krstevski, Růžička, Řeřicha, Vinš, Trédl, Tischler, Moravec, Mazánek, Fatrdle, Labík, Ševínský, Slavata, Tošnar, Beran, Brejcha

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články