Výsledky mládeže: Vítězství týmu U16 na turnaji v Žilině | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Vítězství týmu U16 na turnaji v Žilině

PRAHA/ŽILINA - Mistrovské zápasy v roce 2017 mají všechny mládežnické celky již za sebou, na závěr roku se tak mládežníci účastnili turnajů nebo odehráli přípravná utkání. Tým U16 dovezl z turnaje v Žilině zlato!

SKSU19

Memoriál Dr. Václava Jíry:
SK Slavia Praha - AC Sparta  Praha 2:2 (Pek, Hönig)
SK Slavia Praha - FK Dukla Praha 6:7 (4x Valenta, Pek, Schneider)
SK Slavia Praha - FK Teplice 4:2 (Hönig, Markovič, Pek, Valenta)
SK Slavia Praha - Bohemians 1905 4:5 (2x Valenta, Pek, Kosek)
SK Slavia Praha - Meteor Praha 6:3 (2x Valenta, Pek, Škarda, Radimský, Zinhasovič)

Konečné pořadí:
1. Bohemians 1905
2. SK Slavia Praha
3. FK Teplice
4. AC Sparta Praha
5. FK Dukla Praha
6. Meteor Praha

SKSU16

Poslední turnaj v tomto kalendářním roce pro naše hráče se hrál v Žilině v tréninkovém centru a také na hlavním stadionu, obě hrací plochy jsou pokryty umělou trávou, která je maximálně 2 roky stará, povrch byl tak absolutně vynikající na kombinační hru.

SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 3:2 (2x Toula, Kopáček)

První duel hodnotil trenér Petr Mikolanda: „První zápas jsme odehráli proti Viktorii Plzeň, se kterou jsme se setkali již před čtrnácti dny v soutěži. Po dlouhé cestě obou mužstev jsme získali vítězství v podobě 3:2, kdy dvě branky vstřelil Toula a jednu Kopáček. Zápas se hrál na hlavním stadionu, velké hřiště bylo pro kombinaci jako stvořené a obě mužstva dokázala a ukázala hezký fotbal se ziskem tří bodů pro naše kluky,“ řekl k výhře nad Plzní trenér U16.

SK Slavia Praha – Wisla Krakov 2:1 (2x Kneifel)

Druhé utkání na turnaji komentoval trenér U16 takto: „Další zápas byl v sobotu ráno, kdy jsme na tréninkovém hřišti změřili síly s Wislou Krakov. Po ranních mrazících jsme vstoupili do zápasu pomaleji a toho hosté využívali všemi směry. Výhra 2:1 se rodila velice těžce a dvě branky Kneifela byly maximem, které jsme dokázali zužitkovat, jelikož posledních dvacet minut nás hosté dostali pod tlak kvůli mnoha standardním situacím, a i s 
velkou dávkou štěstí jsme neinkasovali,“ řekl Petr Mikolanda.

SK Slavia Praha – MŠK Žilina 2:1 (Douděra, Štětka)

„Sobotní odpoledne bylo po dvou výhrách našich i domácích hráčů Žiliny jasným finálovým střetnutím. Tomu odpovídala i kulisa na hlavním stadionu, vypjetí hráčů i trenérů. Od začátku zápasu byla vidět herní kvalita domácích, kteří ve své soutěži jednoznačně dominují stejně jako naši hráči. Domácí začali kombinačně, herně a technicky kvalitněji. Naši kluci zezačátku ukazovali herní kvalitu směrem do ofenzivy, kdy se nebáli napadat a bylo vidět, že obě mužstva jsou ve svých soutěžích spíše zvyklá dominovat a styl hry, který nepoznávají, což je napadání soupeře, musí trošku vstřebat. Domácí využívali velikosti hřiště, kombinačně, postavením a technikou si připravovali hru. Naši kluci ale ukazovali to, co umějí. Techniku, rychlost, kreativitu a agresivitu s kterou domácím zavářeli již v rozehrávce. Obě mužstva hrála velice dobře a bylo jen otázkou, kdo první vstřelí branku. Tu jsme inkasovali my po rohovém kopu. Kluci se ale vybičovali ještě k většímu úsilí a dokázali dvěma brankami obrátit skore a vybojovat v takovém česko-slovenském derby uznávanou výhru. Žilina hrála velice dobře a naši kluci si zasloužili za svou pracovitost výhru. Takových zápasů bychom potřebovali více a je dobře že, obě mužstva hrají a připravují talenty pro budoucí fotbal. Výhru 2:1 vystřelili Douděra a Štetka,“ hodnotil důležitou výhru nad Žilinou trenér Petr Mikolanda.

SK Slavia Praha – Neman Grodno 4:1 (2x Toula, Garagič, Starý)

„Po výhře nad Žilinou jsme v posledním zápase hráli s týmem Neman Grodno. Už od první minuty jsme dominovali a bylo otázkou času, kdy vstřelíme branky. To se ale nestalo a první branku vstřelil po naší chybě hostující tým. To kluky ale ještě více nakoplo a začali již proměňovat šance. Garagič, Starý a 2x Toula zakočili naši pouť turnajem na rozdíl 4:1,“ řekl k poslednímu zápasu trenér U16.
Slavia U16 obsadila na turnaji v Žilině první místo: „Turnaj ukázal spoustu pozitivních věcí jako jsou charakter, výkonost a posun hráčů kupředu a takovou lehkou odměnu za práci, kterou vykonávají na trénincích,“ pochválil své svěřence na závěr Petr Mikolanda.
Brankář týmu U16 Christian Fülöp navíc získal cenu za nejlepšího brankáře turnaje.

SKSU14

SK Slavia Praha – AC Sparta Praha 5:7 (1:3) – přípravné utkání
Branky:
2x Tischler, Beneš, Š. Beran, Pandula

SK Slavia Praha – Zlín 2:1
Branky:
Reichl, Farka

SKSU12

Turnaj Reutlingen

Hrací čas: 1 x 10min.

Přípravné zápasy:
SK Slavia Praha - TSV Gomaringen 6:0
SK Slavia Praha - TSG Munsingen 12:0

Turnaj Skupina A:
SK Slavia Praha - Hertha BSC Berlin 2:2
SK Slavia Praha - Borussia Monchengladbach 1:4
SK Slavia Praha - SSV Reutlignen 3:3
SK Slavia Praha – Stuttgarter Kickers 2:2
SK Slavia Praha – FC Bayern Mnichov 0:4
SK Slavia Praha – Hertha BSC Berlin 7:0
SK Slavia Praha – TSV 1860 München 1:1
SK Slavia Praha – Bayer 04 Leverkusen 2:4

Zápas o 9. – 10. místo:
SK Slavia Praha – Borussia Mönchengladbach 1:4

SKSU11

SK Slavia Praha U11 - ABC Braník U12 5:2 – přípravné utkání
ABC Braník U12 - SK Slavia Praha U11 2:14 – přípravné utkání

SKSU10

SK Slavia Praha – Viktoria Plzeň 9:3 – přípravné utkání
Branky:
3x Costner, 2x Skokan, 2x Šikal, Kovář, Kračman
Sestava: Costner, Dřevíkovský, Horváth, Kadlček, Klepáč, Kovář, Kračman, Pastyřík, Pechar, Skokan, Šikal

Přípravný zápas s Plzní hodnotil trenér David Pilař: „Přípravné utkání odehráno v rozestavení 6+1 4x20 min s výsledkem 9:3 (3:3). Utkání s Plzní jsme měli výkonnostně rozděleno na dvě hřiště. Hráči měli za cíl v tomto utkání dobrý pohyb bez míče, jeho zisk a rychlý přechod k brance soupeře. Zde byla větší kvalita a také tomu odpovídala hra, kde v prvních dvou čtvrtinách byla hra zcela vyrovnaná, v dalších dvou čtvrtinách jsme se zlepšili zejména střelecky, ale hráli jsem i kvalitně jeden na jednoho s rychlým přechodem do útoku. Co se nám méně dařilo byla hra obranná, kde jsme občas nechávali okénka. Nic méně zápas to byl velmi kvalitní pro obě strany a my můžeme klukům poděkovat za předvedený výkon,“ řekl trenér David Pilař.

SK Slavia Praha – Viktoria Plzeň 24:11 – přípravné utkání
Branky:
6x Fuksa, 4x Polák, 3x Chaluš, 3x Potměšil, 3x Sedlák, 3x Tománek, Brázda, Rabam
Sestava: Brázda, Fuksa, Chaluš, Macháček, Moravec, Polák, Potměšil, Raban, Sedlák, Tománek

Druhý duel s Plzní komentoval trenér U10: „Utkání hráno v rozestavení 6+1 4x20 min s výsledkem 24:11 (14:5). V tomto zápase jsme měli za cíl jako na předchozím hřišti, kde hrála druhá skupina hráčů, dobrý pohyb bez míče a jeho zisk a co nejdříve ohrozit branku soupeře. Na tomto hřišti bylo vidět od začátku dobrý přechod 1vs1 i pěkné spolupráce, které vedly ke vstřelení branek. Škoda jen poslední čtvrtiny, kde jsme už nehráli v takovém tempu jako předchozí. Nicméně i zde přátelský zápas splnil účel a my můžeme být s předvedenou hrou vcelku spokojeni, i když pořád víme, na čem máme pracovat a zlepšovat se,“ hodnotil trenér.

SKSU8

AC Sparta Praha – SK Slavia Praha 31:35
SK Slavia Praha – Hradec Králové 49:20

Obě přípravná utkání hrána 4x15 minut.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články