Výsledky mládeže: Vítězné zakončení prázdnin | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Vítězné zakončení prázdnin

PRAHA - Na závěr letních prázdnin se sešívané mládeži dařilo. Kromě U13, která do nového ligového ročníku vstoupila remízou 6:6 s Plzní, zvítězily všechny ostatní týmy. U19 si poradila v Teplicích, stejného soupeře porazily i mladší dorosty. Starší žáci pak doma udrželi tři body za výhru nad Baníkem Most. Když k mládežnické bilanci přidáme výhru A-týmu i juniorky, tak se jedná o velmi úspěšný víkend.

U19

FK Teplice – SK Slavia Praha 0:2 (0:1)
Branky
: 11. Badocha, 58. Zeman pen.
ŽK: Žárský
Sestava: Přibyl – Žárský, Žežulka, Vyskočil, Souček - Král, Bucha (75. Čermák) – Schulz (64. Vávra), Badocha, Písačka (83. Franc) – Zeman (59. Heřman)

Komentář trenéra Michala Petrouše: V tomto utkání hráči velmi svědomité plnili taktické pokyny a to se projevilo i na předvedené hře. V prvním poločase bylo vidět několik šancí na obou stranách. V obou mužstvech se vyznamenali svými bravurními zákroky brankáři, kteří zneškodnili několik příležitostí. Nám se podařilo jednu z několika šancí proměnit, kdy si Schulz naběhl na kolmou přihrávku za obranu a zpětnou přihrávkou našel volného Badochu, který křížnou přízemní střelou nedal brankáři Teplic nejmenší šanci.

Ve druhém poločase už jsme se vyvarovali ztrát v přechodové fázi a soupeře jsme tímto drželi na dostřel od naší branky až na některé výjimky. Soupeř začal čím dal víc riskovat a tím se vytvářely prostory do brejkových situací. Bohužel jsme ani jednu neproměnili. Výsledek jsme pojistili až brankou z pokutového kopu, kdy Zeman přihrával polovysokou přihrávkou balon do pokutového území na svého spoluhráče do vyložené šance a soupeř přihrávku zastavil rukou. Zodpovědnost na sebe vzal Jakub Zeman a s přehledem pokutový kop proměnil.

Věřím, že toto vítězství hráčům pomůže do dalších utkání. Jsme rádi, že kluci pochopili některé základní činnosti, které jsou velmi podstatné proto, aby se jejich výkony neustále ve hře posouvali směrem dopředu.

U18

Vyšehrad - Slavia 2:4 (2:1)

Branky Slavie:
39. Lauricella A., 69. Vejvar, 79. Kovařík, 88. Krejdl

Sestava:
 Toman - Diviš (70. Semerád), Stropek, Husenský, Havrda - Krištof, Stehno (45. Buneš) - Lauricella, Vejvar, Krejdl - Kovařík

Komentář trenéra Adama Petrouše: Zasloužené tři body pro nás. Od první minuty jsme udávali tempo a dostávali jsme se do šancí. Pouze naší nekoncentrovaností ve standardních situací jsme domácí pustili do vedení. Klukům chci poděkovat za předvedenou hru směrem dopředu, v obranné fázi děláme ještě zbytečné chyby. 

U17

SK Slavia Praha – FK Teplice 4:1 (1:1)

Branky:
3. Lauricella M., 65. Bielesz, 68. Sodoma, 80. Douděra

Sestava:
Radimský (41. Pochylý), Schneider, Straka, Mareš, Kotěra (37. Bílek), Beňo (57. Cejnar), Havránek, Bielesz (65. Petrák), Stříbrský (57. Sodoma), Lauricella (71. Douděra), Hönig (50. Suk)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: V nedělní odpoledne jsme přivítali výjimečně v Edenu na skutečně domácím hřišti tým Teplic a byl to velmi náročný zápas. Vstup do zápasu nám vyšel výborně, neboť jsme již ve 3. minutě vedli po skvěle zahrané standardce dua Havránek-Lauricella 1:0. V 5. minutě bohužel zahrál náš stoper prudkou malou domů a skóre se srovnalo. Celý první poločas jsme dominovali, ale ve finální fázi hry nám chyběla větší kvalita.

Ve druhém poločase se opakoval stejný scénář hry, kdy jsme byli lepším týmem a Teplice jsme nepouštěli do větších příležitostí. Naopak jsme udeřili v 65. minutě, kdy jsme sehráli skvělou kombinační akci a trefil se Bielesz po nádherné přihrávce od Havránka. O 3 minuty později zacentroval zleva útočník Suk a útočník Sodoma zvyšoval na 3:1. V 80. minutě se pak Sodoma proměnil v nahrávače a Douděra upravil skóre na konečných 4:1 pro Slavii. Teplice za celý zápas nevystřelily na naši branku, a tak je naše vítězství v Edenu naprosto zasloužené. Kluci zvládli výborně především druhý poločas, kdy jsme byli i produktivní.

U16

SK Slavia Praha – FK Teplice 4:2 (2:1)

Branky:
5. Drozda (David), 40. David (Michovský), 65. Chocholouš (Drozda), 69. David (Nový) – 8. a 45. soupeř

Sestava Slavie: Vondráček – Slavata (41. Ielitro), Valenta, Bouchal, Škarda – Macháček, Novák (41. Vaněk), Nový – David, Drozda (K), Michovský (55. Chocholouš (70. Hrobník))

Sestava Teplic: Nejedlý – Vopat, Dekař, Burda, Lácha – Franc, Delsart, Náhlovský, Knapík-Jirkovský, Heidenreich (K) – (Kiňo, Kafka, Šourek, Novák, Banh)

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese: V teplém počasí jsme odehráli herně zajímavé a fyzicky náročné utkání proti kvalitnímu týmu Teplic. Naši hráči podali výkon na hranici svých dovedností podpořený nasazením i odhodláním. Soupeř vrchovatou mírou přispěl k atraktivitě utkání, dokonce dvakrát dorovnal skóre utkání. Za vyrovnaného stavu i poměru sil pak nevyužil své možnosti, což naši hráči zvládli lépe a během čtyř minut překlopili misky vah na svou stranu. Oběma týmům za dnešní výkony patří palec nahoru. Našim klukům blahopřejeme k prvnímu domácímu vítězství!

U15

SK Slavia Praha – FK Baník Most 5:0 (3:0)

Branky:
2x Krobot, Zeronik, Žambůrek a Martinec

Sestava: Trefil – Vlček (36. Schneider), Bárta, Blažíček (36. Hron), Eichler (50. Kubiš) – Vít, Brojo (50. Stárek), Žambůrek – Zeronik (50. Kratochvíl), Krobot, Danko (36. Martinec)

Komentář trenéra Petra Karocha: Zlepšená defenzivní činnost týmu proti minulým zápasům neumožnila soupeři nebezpečně zakončovat. Útočná fáze byla velmi kvalitní a je jen škoda, že se nepodařilo dát více branek. Výsledek mohl být i dvojciferný.

U14

SK Slavia Praha – FK Baník Most 3:2 (2:1)

Branky Slavie:
18. a 28. Hroník, 35. Toula

Sestava: Sirotník, Chalupa (36. Leitl), Kopáček, Štětka, Garagič (44. Šmíd), Křišťan, Hroník, Keller (36. Podrápský), Matys (36. Janovský), Toula, Starý

Komentář trenéra Martina Hladíka: Do utkání jsme nevstoupili dobře, když jsme proti velmi dobře a houževnatě hrajícímu soupeři již v 5. minutě zápasu prohrávali. Poté jsme však dobře kombinovali, byli aktivní a hráli dobře, čímž jsme si vypracovali řadu šancí, které se nám však nedařilo proměnit. Do poločasu jsme přesto zápas otočili po 2 pokutových kopech. Do druhého poločasu jsme vstoupili dobře a vytvářeli si další šance. Bohužel jsme však v koncovce nebyli přesní a řadu dobře rozjetých akcí jsme nedokončili. Po naší hrubce soupeř snížil a zbytečně jsme se tímto dostali pod tlak. Náskok se nám však podařilo udržet a zápas jsme zaslouženě vyhráli.

U13

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 6:6 (3:4)

Branky Slavie:
2x Náprstek, Behenský, Bareš, Langhamer, Prebsl

Sestavy:
Šmerda, Behenský, Snětivý, Řečník, Višinský, Bareš, Náprstek, Kordiak, Žiga, Ling, Brejcha, Manas
Strnad, Dvořák, Prebsl, Konig, Herink, Langhamer, Šimoník, Veliký, Švach, Ivoševič, Šmicer, Mundl,

Komentář trenéra Pavla Vyhnala:
V úplném úvodu bych rád poblahopřál soupeřům k bojovnému a houževnatému výkonu. Co se týče našeho výkonu, tak si myslím, že nás soupeř musí mít rád, protože prakticky za každou brankou kterou jsme obdrželi, stojí hrubá individuální chyba jednotlivce. V útočné fázi vidím velké rezervy v pohybu bez míče (odskočení, vysprintování, sběhnutí za obranu). Ve středu nás čeká derby a tam bychom měli být ve svých šancích o mnoho produktivnější.

U12

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 8:15 (5:8)

Branky Slavie:
5x Tischler, 3x Řeřicha, 3x Trédl, Gothard, Beneš, Fatrdle, Labík

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Na první mistrovské utkání jsme vyjeli za houževnatým soupeřem do Plzně. Bohužel na nás nečekal příliš kvalitní trávník a opět jsme hráli v náročném vedru. Zápas měl podobu dvou tváří. Jedna polovina předváděla kvalitní kombinační hru, s velkou úspěšností útočných soubojů jeden na jednoho a zodpovědnou, dobře organizovanou defenzivu. Druhá parta začala sice náporem a hned v úvodu vstřelila branku, poté ovšem soupeř přebral iniciativu a po všech stránkách nás přehrál. Druhý poločas přišlo mírné zlepšení, ovšem spokojeni můžeme být pouze z poloviny. Další kolo nás čeká derby, takže je potřeba spoustu situací zlepšit. Rád bych pogratuloval soupeři k předvedené hře, po dlouhé době jsem viděl velkou snahu o konstruktivní rozehrávku se spoustou zajímavých myšlenek, které byly podpořeny vysokou kreativitou na útočné polovině.

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články