Výsledky mládeže: U19 veze body z Liberce, žáci z Tábora | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U19 veze body z Liberce, žáci z Tábora

PRAHA - Devatenáctka o víkendu ve vršovickém derby podlehla Bohemce 0:1, ve středu si ale spravila chuť výhrou 4:0 nad Libercem. V zápase U18 musely rozhodovat penalty, který sešívaní zvládli. Za U12 zaskočila v duelu s Táborskem U11, i tak ale malí slávisté na velkém hřišti vybojovali tři body.

U19

Liberec – Slavia 0:4(0:2)

Branky:
5. Gilian, 41. Čermák, 69. Veselý, 70. Žežulka.

Sestava:
Otáhal, Pelyak, Gilian, Routek, Písačka (79. Schulz), Žárský (72. Franc), Badocha (72. Vávra), Žežulka, Čermák (61. Husenský), Veselý, Zeman (61. Valenta).

Komentář trenéra Martina Poustky:
Naprosto zasloužená výhra podložená slušným herním projevem a kvalitním výkonem celého týmu.

Slavia – Bohemians 0:1 (0:0)


Branka: 74. soupeř

Sestava: Otahal, Pelyak (70. Žárský),Gilian, Routek,Písačka (77. Zeman), Veselý, Badocha (57. Doležal), Vavrouš (63. Jakab), Kocourek (67. Čermák), Valenta, Batka.

Komentář trenéra Martina Poustky:
Opět jsme odehráli zápas dvou rozdílných poločasů. První půle byla z naší strany herně jasně lepší, ale bohužel bez gólového efektu. Ve druhé půli se nám už tolik nedařilo. Hostující tým, který se pouze bránil a čekal na protiútoky a standardní situace, nakonec z jediné střely během druhé půle vytěžil maximum. Zklamáním byl i výkon střídajících hráčů, kteří nedokázali naplnit očekávání spojené s jejich nasazením do tohoto utkaní. O to tato porážka bolí víc. Ve fotbale musí tým vždy znamenat víc než jednotlivec!

U18

Slavia – Most 1:0pen

Penaltový rozstřel: 4:2
Branky: Schulz, Čermák, Havlina, Vávra

Sestava:
Lisa – Schulz, Hovorka, Jakab (45. Mařík), Zajac (45. Gábor) – Skuhravý (75. Vaněk), Slezák (62. Havlina) – Žárský (70. Tichý), Čermák, Vávra – Heřman

Komentář trenéra Adama Petrouše: Utkání bylo méně kvalitní z obou stran, my jsme se nedostávali tolik do hry a tlaku, jak jsme zvyklí v jiných zápasech. Chyběla nám rychlejší rozehrávka zezadu, naopak jsme měli hodně nepřesných přihrávek a špatně jsme řešili situace před brankou soupeře. I tak jsme si ale pět jasných šancí zvládli vytvořit, ale ani jednu z nich jsme nezužitkovali. Na konci zápasu jsme pak ještě mohli inkasovat, proto vnímám bod jako zasloužený. Druhý jsme si vybojovali v penaltovém rozstřelu, kde jsme proměnili 4 pokusy. Rád bych pochválil Lisu, Vávru a Heřmana, který patřil zejména v prvním poločase k těm nejlepším.

U17

Mladá Boleslav – Slavia 0:3 (0:3)

Branky:
6. Žežulka, 9. Semrád, 37.Krejdl

Sestava: Přibyl, Pek (70. Diviš), Husenský (41. Stropek), Vyskočil, Souček, Král, Žežulka, Lauricella (62. Stehno), Kovařík (53 Novák), Semrád (74. Vejvar), Krejdl (41. Havrda)

Komentář trenéra Miroslava Jíry:
Sobotní dopoledne jsme zavítali na půdu silného soupeře z Mladé Boleslavi. Věděli jsme, že domácí budou hrát velmi agresivně a důrazně. Hned od úvodních minut jsme byli lepším týmem a hráči předváděli i správné soubojové chování. Již v 6. miutě. kluci sehráli nádhernou kombinační akci, kdy z pravé strany zacentroval Pek a záložník Žežulka vstřelil naši úvodní branku. O tři minuty později kopal rohový kop Souček a útočník Semrád zvýšil na 2:0 pro Slavii. Výborný poločas korunoval hlavičkou Vyskočil po nacvičeném signálu a hlavu ještě dorazil do branky Krejdl. Ve druhém poločase jsme ve hře trošku polevili, ale i tak jsme soupeře nepouštěli do vážných střeleckých příležitostí a cenné vítězství jsme si pohlídali. Vše výborně dirigoval z branky gólman Přibyl, který vychytal nulu a korunoval tak svým pozorným výkonem velmi dobrou hru celého týmu. Kluci odehráli zápas s pokorou po návratu ze zahraničního turnaje a jsem rád, že naší výhře pomohli všichni hráči svými velmi kvalitními výkony.

U16

FK Mladá Boleslav – SK Slavia Praha U16 2:1pen

Branka Slavie:
Lauricella

Penaltový rozstřel:
5:4

Sestava: Radimský – Schneider, Straka, Mareš, Stojka – Macháček, Bielesz (60. David), Douděra(40. Kotěra) – Sodoma (50. Plucha), Lauricella, Stříbrský

Komentář trenéra Petra Karocha: Tento zápas jsme konečně začali mnohem aktivněji než předešlá utkání. Hra byla vyrovnaná s mnoha nečistými souboji a minimem fotbalových akcí. Naše první fotbalová akce byla hned dotažena Lauricellou do gólové koncovky. Po vstřelení branky jsme byli o něco lepší v ovládání míče a v kombinaci, ale střeleckých příležitostí jsme si mnoho nepřipravili. Druhý poločas byl podobný tomu prvnímu i s jednou vyloženou šancí opět Lauricelly. Bohužel bez efektu. Soupeř nás potrestal po námi zahrávaném rohovém kopu a rychlém protiútoku pět minut před koncem zápasu.

U13

Táborsko – Slavia 0:12 (0:3)

Branky:
3x Linhart, 2x Hroník, Leitl, Toula, Tůma, Janovský, Starý, Křišťan, Šmíd

Komentář trenéra Martina Hladíka: I přes jednoznačný výsledek nebyl pro nás tento zápas vůbec jednoduchý. Na úzkém hřišti podal soupeř velmi houževnatý výkon a dalo nám velmi zabrat dobře bránícího soupeře překonat. Jsem rád, že se nám to nakonec několikrát úspěšně podařilo a že kluci byli dostatečně trpěliví při útočení.

U12/U11

Táborsko U12 – Slavia U11 6:8 (3:2, 2:0, 1:2, 0:4)

Komentář trenéra Michala Nováka:
V sobotu jsme zavítali do Tábora, kde jsme se utkali s o rok staršími chlapci Táborska. Již od úvodu byl k vidění značný rozdíl v dovednostech hráčů našeho týmu a domácích. Velmi často jsme se díky tomu mohli prosazovat individuálně a klukům nedělalo problém dostat se z obrany po několika kličkách až před branku soupeře. V prvním poločase, kdy měl soupeř ještě sílu napadat, jsme se prosazovali do zakončení paradoxně více, než ve druhém poločase, kdy jsme útočili do plných. Celý zápas se tak nesl v duchu našeho řešení finální fáze.

Z naší strany se stále ještě jedná o fotbal malých forem na velkém hřišti a ještě to několik měsíců trvat bude. Přechod je pro kluky dost náročný, každopádně jsou ale kluci šikovní a herně inteligentní a během dalších zápasů budou postupně vstřebávat kvantum podnětů plynoucích z nových podmínek a postupně je lépe a lépe vyhodnocovat.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články