Výsledky mládeže: U19 remizovala v Ostravě, U12 neztratila ani bod | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U19 remizovala v Ostravě, U12 neztratila ani bod

PRAHA - Devatenáctka vybojovala na Baníku cenný bod, U18 zvítězila nad Doubravkou.Mladší dorost i starší žáky potrápil Hradec, s nímž naplno bodovala jen U15. Mladší žáci zakončili podzimní část sezony, U12 navíc bez ztráty jediného bodu.

U19

FC Baník Ostrava – SK Slavia Praha 2:2 (1:0)

Branky:
Vávra, Krejdl

Sestava: Přibyl – Schulz, Žežulka, Vyskočil, Havrda – Souček (Čermák), Král – Kovařík, Lauricella A., Vávra (80. Heřman) – Lauricella M. (65. Krejdl)

Komentář trenéra Michala Petrouše: Spravedlivá remíza. Tentokrát nás čekal tým z popředí tabulky, který patřil podle počtu vstřelených branek k nejofenzivnějším. V domácím prostředí navíc zaznamenal jen jednu porážku, když podlehl Spartě 2:3.

Hned úvod ukázal, že nás čeká opravdu náročné utkání. Baník se dostal během pěti minut do dvou slibných příležitostí, kdy mohl skórovat. Po počátečním varovaní jsme postupně přebírali herní iniciativu a po celý první poločas jsme byli herně lepším týmem. Baník čekal na naše zaváhání a následně možnosti přejít do rychlého protiútoku. Jeden takový se mu podařil, když jsme nezachytili kolmou přihrávku do pokutového území a následnou přihrávku před naši branku, kde pro hráče Baníku nebyl problém doklepnout balon do naší branky (1:0). I naše mužstvo si vytvořilo několik slibných možností, ale bohužel jsme selhali v zakončení.

Ve druhém poločase jsme pokračovali v herní převaze a výsledkem byla vyrovnávací branka po nezištné přihrávce Kovaříka, kterou proměnil Vávra ve vyrovnávací branku. Po té jsme potrestali zaváhání domácího gólmana při rozehrávce, kdy se dostal k balonu Krejdl a pohotovým zakončením z úhlu trefil odkrytou branku a zvýšil na 2:1: Poté ještě tentýž hráč vyslal ze střední vzdálenosti střelu, která orazítkovala tyč branky Baníku.

Když už se zdálo, že utkání dovedeme do vítězného konce, přišel závěrečný tlak Baníku, který zužitkoval ke vstřelení branky. Propadli jsme v souboji a následnou přihrávku do pokutového území hráč Baníku proměnil ve vyrovnávací gól na 2:2.

Utkání mělo vysokou kvalitu díky oběma týmům, které předváděli hru ve vysokém tempu s rychlým přechodem do útočné fáze a se snahou o využívání kolmých přihrávek. Hráči také podali kvalitní výkony v individuální technice.

Vzhledem k průběhu utkání, kdy bylo naše mužstvo herně lepší, ale Baník si zase vytvořil o něco více gólových příležitostí, je nerozhodný výsledek spravedlivý. Pro naše mužstvo je to další obrovská vzpruha, nejen co se týče výsledku, ale hlavně díky hernímu projevu, který jsme na Baníku předvedli. Dnes všichni hráči předvedli nadstandardní výkon a věřím, že jim to vydrží i v posledních třech utkáních.

U18

Doubravka – SK Slavia Praha 0:4 (0:3)

Branky
: Krejdl, Mařík, Stehno, Čermák

Sestava: Toman – Franc, Husenský, Mařík, Tichý – Krištof (50. Zlámal), Stehno (70. Semrád) – Vejvar, Čermák, Melíšek – Krejdl (55. Novák)

Komentář trenéra Adama Petrouše: Zasloužená výhra. Ve všech směrech jsme domácí převyšovali, jen tomu chybělo více branek z našich neproměněných šancí. Nejlepšími hráči našeho mužstva byli Čermák a Melíšek.

U17

Hradec Králové – SK Slavia Praha 1:0 (0:0)

Sestava:
Pochylý, Cejnar (77. Douděra), Straka, Beňo, Bílek (68. Stojka), Havránek, Bielesz, Hönig, Stříbrský (74. Plucha), Sodoma, Suk (59. Petrák)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Sobotní zápas v areálu Bavlna s Hradcem Králové můžeme zařadit do kategorie top zápasů. Hrál se skvělý, rychlý, dynamický fotbal se snahou o rychlou přechodovou fázi obou týmů. Hra měla tempo a kvalitu. Do zápasu jsme vstoupili výborně a hned na začátku utkání jsme si vypracovali 2 velké šance, bohužel jsme zakončení nezvládli dobře. Soupeře jsme první poločas přestříleli v poměru 7:3 pro nás, ale bohužel jsme v koncovce selhali. Největší šanci měl útočník Suk, který bohužel hlavou orazítkoval břevno hradecké branky. Domácí za celý první poločas nevystřelili ani jednou na naši branku (pálili pouze vedle) a byl to důsledek skvělého bránění celého týmu, který byl velmi kompaktní, přestože nám chyběla řada hráčů a řada hráčů v zápase hrála na jiných postech. Byla velká škoda, že jsme z povedeného poločasu nevstřelili branku.

Ve druhém poločase se však zlepšila hra domácího týmu a my jsme domácí dostávali postupně na koně velkým množstvím individuálních chyb v rozehrávce. V záloze jsme již tolik nepracovali a soupeř začal být nebezpečnější. Vše vyústilo v 56. minutě, kdy jsme hloupě faulovali kolem pokutového území, a Hradec se po standardní situaci dostal do vedení. V závěru zápasu jsme však domácí dostali pod tlak a útočník Sodoma měl dvě dobré příležitosti ke vstřelení branky, bohužel v zakončení selhal.

Za způsob hry především v prvním poločase však musím kluky pochválit a jsem rád, že mi kluci ukázali i postovou zastupitelnost, která se jim může v budoucnu i hodit. Přesto mě strašně mrzí naše nekvalitní zakončení v řadě šancí a hloupý faul před obdrženou brankou. Stejně tak nedůslednost hráčů v pohlídání hráče soupeře při obranné standardní situaci.

Celkově jsem ale rád, že se hrál oboustranně skvělý a dynamický fotbal, ke kterému přispěla obě mužstva. Domácím gratuluji k vítězství. Věřím, že se v dalším zápase výrazně zlepšíme především v zakončení našich pěkných akcí. Kvalitní individuální výkony předvedli především Sodoma a Hönig.

U16

Hradec Králové – SK Slavia Praha 4:3pen (2:0)

Branky:
11. Nemšovský (pen.), 32. Mahr, 41. Samko – 46. David (Drozda) 55. Škarda (Vostál), 65. Vostál (David)

Penaltový rozstřel: 5:4 (proměnili: Mach, Drozda, Slavata, Škarda. Neproměnil Vostál)

Hradec: Brát – Finěk, Ptáček, Nemšovský, Štěrba, Samko, Bartoníček (39. Slavík), Sokol (62. Martinec), Havrda, Horák, Mahr

Slavia: Svítil (50. Vondráček) - Ielitro, Mach, Valenta, Škarda, Pek (50. Novák), Macháček (50. Slavata), Vaněk, Nový (50. Vostál), Drozda, David

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese: V hezkém areálu Bavlna a v typickém „ostrovním“ počasí (drobné mrholení, zatažená obloha) bylo k vidění zajímavé i kvalitní utkání s prvky ostrovního fotbalu (nasazení, dynamika pohybu i kombinací s nepoddajností hráčů hrát o vítězství až do posledního hvizdu fair play způsobem).

Úvod i většina první půle utkání byla v režii domácích. Dynamický pohyb i rychle vedené akce po stranách nám dělaly výrazné starosti. Když jsme k tomu přiřadili naše pochybení, vedení domácích o dvě branky bylo plně zasloužené. Naši jedinou, ale o to výraznější možnost, znehodnotil zlým výběrem řešení i provedením David.

Poločasovou kabinou zněli pokyny k svižnějšímu dostupování i přesnější kombinaci. Ovšem hned v první minutě zvládli domácí do naší otevřené obrany rychlou a přesnou kombinaci a upravili stav utkání na tříbrankový rozdíl. Naštěstí hráči po dokonalé kombinaci v podání trojlístku Vaněk, David, Drozda a opět David dohráli situaci „do mrtva“ – do prázdné brány. Tenhle moment a pak riskantní tah trenérů (najednou čtyřnásobné střídání + změny postů) úplně změnil běh utkání.

Po výborně zahrané standardní situaci Vostálem a přesné hlavičce Škardy byl rozdíl ve stavu utkání jenom jednobrankový. Naši hráči vládli utkání, což využil po další výtečné kombinaci a milimetrové přihrávce Davida přesně zakončující Vostál. Dokonalý obrat v utkání mohl zařídit několik minut před závěrečným hvizdem dobře hrající Drozda, jehož zakončení domácí ze štěstím odvrátili.

Bonusový bod za bezchybnou realizaci pokutových kopů získali z našeho pohledu domácí zaslouženě. Naši hráči nám ukázali zatím pro nás dobře utajovanou vnitřní energii, kterou se snažili naplnit naše představy, za což jim náleží palec nahoru!

U15

SK Slavia Praha – Hradec Králové 4:3 (3:1)

Branky:
2 Krobot, Vít, Zeronik

Asistence: 2 Zeronik, Krobot a Danko

Sestava:
Jaroš – Stárek (48. Blažíček), Bárta, Vlček, Hošek (55. Kubiš) - Vít (58. Schneider), Eichler – Zeronik, Krobot, Danko (50. Brojo)

Komentář trenéra Petra Karocha: Náročný zápas se soupeřem, který v průběhu soutěže nastřílel o 30 branek víc než my. Utkání hrané „nahoru dolů“ bylo vyrovnané a hodně důrazné. Celkově se nám však podařilo o něco více fotbalově kvalitních akcí než soupeři. Ten se snažil využít silově a rychlostně vybavených hrotových hráčů k rychlým protiútokům. Čelit těmto akcím soupeře nás stálo velké úsilí. I přes naše nevyužité šance skóre narůstalo a za stavu 4:1 vše vypadalo bezproblémově. Bohužel obrovská chyba stopera (v zápase nebyla první) v rozehrávce vrátila Hradec do hry a závěr byl docela napínavý.

U14

SK Slavia Praha – Hradec Králové 1:3 (1:1)

Branka: 17. Kopáček

Sestava: Surovčík, Podrápský, Štětka, Hájek (36. Chalupa), Leitl (36. Garagič), Křišťan, Kopáček, Keller (36. Šmíd), Matys (36. Hrubeš), Hroník (50. Linhart), Starý (65. Janovský)

Komentář trenéra Martina Hladíka: Po hrubé chybě našeho stopera jsme brzy prohrávali. Krásnou akcí jsme však srovnali po brance Kopáčka na 1:1. Poté jsme si vytvářeli řadu šancí především po stranách hřiště, ale bohužel jsme je nedokázali dotáhnout. V druhém poločase jsme měli územní převahu a soupeře v poli přehrávali, bohužel jsme si však nevytvářeli dostatek šancí. Přesto šancí, kterými bychom strhli vítězství na naši stranu, bylo dostatek, bohužel však zůstaly nevyužity. Naopak jsme byli soupeřem potrestáni zase po našich zbytečných chybách. Nezbývá nám, než se z chyb poučit a soupeři pogratulovat k výhře.

U13

SK Slavia Praha – Benešov 22:0 (9:0)

Branky:
Švach 4, Kabongo 3, Langhamer 3, Kordiak 3, Višinský 3, Alijagič 2, Šimoník, Náprstek, Žiga, Ivoševič

Sestava: Šmerda – Konig, Snětivý, Brejcha, Višinský, Náprstek, Kabongo, Ling, Kordiak
Dvořák, Strnad – Alijagič, Herink, Manas, Langhamer, Ivoševič, Švach, Šimoník, Žiga

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Poslední mistrovský zápas na umělé trávě v Edenu se našemu mužstvu výsledkově podařil, ale v herním projevu byly v prvních dvaceti minutách velké rezervy. Těšíme se na zápasy v zimní přípravě, protože jsme ji celou nasměřovali jako přípravu na velké hřiště.

U12

SK Slavia Praha – Benešov 13:1 (4:1)

Branky:
Růžička 3, Tischler 2, Lískovec 2, Labík, Moravec, Vinš, Motyčka, Ševínský, Križan

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Poprvé v sezóně jsme sehráli mistrovské utkání na umělém povrchu, což v úvodních minutách negativně ovlivnilo náš výkon. Měli jsme obrovský problém s přesností přihrávky, prvním dotykem a dlouho jsme se nedokázali proti houževnatě bránícímu soupeři prosadit. První branku jsme vsítili až v 15. minutě, ale soupeř dokázal po našem laxním bránění rohového kopu rychle odpovědět. Do poločasu jsme přidali pouze 3 branky. Druhý poločas přišel herní progres, dělali jsme méně chyb a předvedli i krásné akce. Herní projev v zápase nebyl ideální, musíme se umět lépe vypořádat s umělým povrchem a nedělat chyby v situacích, kdy nejsme pod tlakem. Celkově bychom rádi hráče pochválili za výsledkovou část podzimní půlsezóny, ovšem po herní stránce je před námi spoustu práce.




Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články