Výsledky mládeže: U19 porazila díky výkonu ve druhém poločase Meteor | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U19 porazila díky výkonu ve druhém poločase Meteor

PRAHA - Slávističtí dorostenci si tento týden proložili ligovým utkáním. Zatímco mladší dorost bojoval v Plzni, devatenáctka se ve středu představila na hřišti pražského Meteoru. Po bezbrankovém prvním poločase si pak nejstarší dorostenci v tom druhém spravili chuť a porazili Meteor 4:0.

U19

Meteor – Slavia 0:4 (0:0)

Branky: 62. Routek, 69.72. (p.) Batka, 83. Veselý.

Sestava Slavie: Janalík – Žárský, Broukal, Ščuka, Tichý (46. Routek) – Gilián (70. Sluka) – Pecháček (46. Veselý), Kocourek, Vavrouš (46. Badocha), Doležel (46. Písačka) – Batka.

Komentář trenéra Martina Poustky: Na Meteoru jsme odehráli zápas dvou rozdílných poločasů. Soupeř byl velice agresivní, s čímž jsme si v první půli kvůli své zbrklosti a malé snaze držet míč nedokázali poradit. Do druhého poločasu jsme nastoupili v jiném rozestavení, hráli jsme na tři obránce, prostřídali se čtyři nejslabší hráči a naše hra nabrala zcela odlišné parametry. Dařilo se kombinovat i přečíslovat soupeře a přicházely šance. Pomohly nám i standardky, zejména rohy, z nichž Veselý připravil úvodní dvě branky. Závěr utkání pak už byl zcela v naší režii.

U17

Plzeň – Slavia 3:3 (1:1)

Branky Slavie: 2 Souček, Krejdl

Penaltový rozstřel 2:4 – střelci pokutových kopů: Pardubský, Žežulka, Král, Bucha

Sestava Slavie:
Toman, Pek, Kaník (41 Kovařík, 44 Stropek), Žežulka, Pardubský, Král, Bucha, Souček (67 Sodoma), Krejdl, Novák (41 Lauricella), Havrda

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Středeční vložený zápas v Plzni jsme nezačali dobře, přesto jsme se díky penaltě, kterou proměnil Souček po faulu na Krejdla, dočkali již v 17. minutě vedení 1:0. Postupem času nás domácí svojí agresivitou a lepším pohybem dostali pod tlak a zaslouženě v 38. minutě vyrovnali. Druhý poločas jsme začali aktivněji a v 51. minutě jsme se zásluhou Krejdla po přihrávce Krále dostali znovu do vedení. V 62. minutě jsme rozehráli nejkrásnější akci zápasu, kdy výborně zacentroval Pardubský a Souček svým druhým gólem zvýšil již na 3:1 pro Slavii. Domácí pak zvýšili své úsilí a v 69. minutě zkorigovali na 2:3. Pak byl jednoznačně ve vápně soupeře faulován útočník Sodoma, ale penalta se nepískala. Plzeň nás pak znovu zatlačila do defenzívy a čtyři minuty před koncem srovnala na 3:3. V závěru jsme ještě dostali domácí pod tlak, ale vítěznou branku jsme již bohužel nevstřelili. V penaltách jsme byli úspěšnější my a díky poměru 4:2 pro nás jsme si z Plzně odvezli cenné 2 body.
Zápas měl celkově vysokou úroveň, skvělé tempo a k vidění byla řada krásných akcí i tvrdých soubojů. Zejména druhý poločas jsme odehráli velmi dobře, bohužel se nám nepovedla závěrečná desetiminutovka, kdy jsme dvakrát inkasovali. Přesto mě mrzí, že jsme si nakonec neodvezli z Plzně plný počet bodů vzhledem k tomu, jak jsme měli zápas ve druhém poločase dobře rozehraný.

U16

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha U16 3:1 (2:0)

Branka Slavie: Cejnar

Sestava Slavie: Radimský – Schneider (60. Stojka), Straka, Mareš, Bílek (41. Kotěra) – Beňo, Havránek (41. Cejnar), Bielesz (53. Douděra) – Stříbrský, Lauricella, Suk (41. Petrák)

Hodnocení trenéra Petra Karocha: Soupeř byl po všech stránkách lepší a výše porážky je ještě milosrdná. Inkasovali jsme sice po individuálních chybách našich obránců, ale Plzeň měla brankových situací mnohem více. Soupeř nás přehrával fyzicky v osobních soubojích a byl mnohem přesnější a nápaditější v práci s míčem.

Aktuálně

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

Další články