Výsledky mládeže: U17 přezimuje na první příčce | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: U17 přezimuje na první příčce

PRAHA - Mládežnické soutěže se postupně dohrávají a mladší dorosty svůj podzim zakončily výhrami. U17 si ziskem tří bodů za vysokou výhru 10:1 nad Sokolovem navíc zajistila první ligovou příčku, kterou se bude snažit na jaře uhájit. U16 přezimuje šestá.

U18

SK Slavia Praha – Písek 1:0 (0:0)

Branka:
75. Tichý

Sestava: Kafka – Franc, Mařík, Husenský, Pardubský (80. Zajac) – Krištof, Stehno (45. Zeman), Vejvar, Melíšek (65. Tichý), Čermák – Novák (75. Semrád)

Komentář trenéra Adama Petrouše:
Zápas se nám herně nepovedl. Spousta nepřesných přihrávek i předfinální část hry byla z naší strany mizerná. Chyběla nám lehkost a pro soupeře jsme nebyli nebezpeční. Soupeř hrál organizovaně a k ničemu nás nepustil. Z našich třech střeleckých pokusů jsme vytěžili maximum a jedna střela skončila v soupeřově síti. Zápasu by slušela remíza a Písek mě mile překvapil. Měřítko snesli Novák, Čermýk Vejvar a Husenský.

U17

SK Slavia Praha – FK Sokolov 10:1 (3:0)

Branky Slavie: 2 Hönig, 2 Sodoma, 2 Stříbrský, 2 Beňo, Bielesz, Douděra

Sestava: Pochylý (41. Radimský), Stojka (41. Straka), Cejnar, Mareš, Douděra, Beňo, Bielesz (55. Bílek), Havránek (41. Petrák), Hönig (47. Plucha), Sodoma, Suk (41. Stříbrský)

Komentář trenéra Miroslava Jíry:
Poslední domácí podzimní mistrovský zápas se Sokolovem jsme odehráli s rozdílným přístupem hráčů v obou poločasech. Zatímco v prvním poločase byl náš herní projev velmi pohodlný, tak v poločase druhém se náš herní projev zlepšil a výsledkem také bylo 7 nastřílených branek do sítě soupeře. Naše vysoké vítězství znamená, že přezimujeme na prvním místě se stejným bodovým ziskem se Spartou, ale s celkově lepším skóre a hlavně s nejvyšším počtem nastřílených branek v soutěži.

Těší mě, že jsme si drželi ve většině mistrovských utkání dobrou výkonnost a prezentovali se ofenzivním fotbalem s velkým počtem nastřílených branek. To je totiž naše týmová filozofie, které se držíme, a klukům se to většinou dařilo. Za nás trenéry bych chtěl pochválit hráče za snahu na sobě pracovat a zlepšovat se. Řada z nich se také v závěru podzimu podívala do reprezentačních výběrů či kempů a náš nejlepší střelec Marco Lauricella se posunul do kategorie U 19. Pro kluky je to ocenění jejich práce a doufám, že i tou správnou motivací do zimní přípravy.

Nicméně je celá řada věcí, které jako tým můžeme zlepšit, a existuje spousta individuálních činností, které nejsou u hráčů na vysoké úrovni. Kluci znají mojí filozofii, ve které je prioritou rozvoj každého z nich, nicméně fotbal je kolektivním sportem a já jsem rád, jak jako tým na podzim fungovali velmi dobře. Klukům bych chtěl touto cestou za celý realizační tým poděkovat za spolupráci a pogratulovat jim k celé řadě krásných vítězství a hezkých fotbalových prožitků s nimi v podzimních zápasech. Myslím si, že si to, kluci, zasloužíte.

U16

SK Slavia Praha – FK Sokolov 5:1 (2:0)

Branky: 30. Vostál (David), 32. David (Pek), 53. Novák (David), 65. David (Drozda) – Šulc (Sok), 73. Vaněk (Nový)

Slavia: Vondráček – Vostál (41. Michovský) Drozda, Slavata, Mach, Škarda (41. Ielitro/, Pek (60. Čejka/, Vaněk, Valenta, Novák (54. Nový), David

Sokolov: Šmejkal – Stolec, Strmiska, Shorný, Šulc, Dvořák, Dolejší, Synek, Skřivánek, Lorenz, Bursík (Václavík, Dlouhý, Fuchs, Svitok)

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese:
V dohrávaném utkání na umělé trávě přijel do areálu v Edenu změřit své dovednosti soupeř z dolní části tabulky. Naše pomalá a statická hra s množstvím nepřesností umožnila snaživým hostům držet rovnoměrné skóre půlhodinu utkání. Až pak jsme zlomili odpor soupeře dvěma za sebou jdoucími brankami Vostála a Davida po rychlých akcích. Ve druhém poločase byl náš výkon kompaktnější a přineslo nám to další branky i větší počet hezkých kombinací. I přes výhru ale nelze mluvit o hodnotném herním projevu, hlavně v podání našeho týmu!

U15

Most – SK Slavia Praha 4:3pen (2:3)

Branky:
Krobot, Zeronik, Brojo

Penaltový rozstřel: 3:2

Sestava: Trefil – Stárek (28. Kubiš), Vlček, Hron (28. Blažíček), Eichler – Vít (36. Schneider), Žambůrek, Brojo (55. Kratochvíl) – Zeronik, Krobot, Danko (62. Havlíček)

Komentář trenéra Petra Karocha: Zápas jsme dobře začali a v desáté minutě vedli 2:0, přicházely i další neproměněné šance. Po chybě našeho brankáře soupeř zkorigoval a naše hra začala upadat. Ještě v poločase jsme vedli 3:2. Soupeř vyrovnával po chybě v naší rozehrávce. Do konce zápasu se nedařilo téměř nic včetně námi neproměněné penalty.

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 1:0 (0:0)

Sestava:
Trefil – Kubiš (55. Schneider), Vlček, Blažíček, Eichler – Vít, Žambůrek, Hroník (60. Havlíček) – Zeronik, Krobot, Brojo

Komentář trenéra Petra Karocha: Vstup do utkání a vlastně i celá první půle byla z naší strany velmi kvalitní. Byli jsme hodně aktivní a chyběla jen větší přesnost před vápnem soupeře. Podařily se nám dva průniky středem hřiště, které soupeř řešil fauly. Přišla ŽK i ČK. Přesilovka mohla být kvalitnější, ale šance jsme si vytvářeli. Stejně jako v mnoha předcházejících zápasech zůstaly nevyužity. Tři minuty před koncem zápasu z jediného brejku soupeř skóroval a body zůstaly v Plzni.

U14

FC Viktoria Plzeň – SK Slavia Praha 1:3 (0:2)

Branky:
9. a 57. Toula, 22. Matys

Sestava: Surovčík, Garagič (36. Šmíd), Štětka, Hájek, Leitl (50. Chalupa), Křišťan, Podrápský (36. M. Štěpánek), Keller (36. F. Štěpánek), Matys (50. Janovský), Toula (55. Hrubeš), Starý

Komentář trenéra Martina Hladíka: Sehráli jsme velmi slušný zápas proti velmi dobrému soupeři, který předvedl velmi dobrý fotbalový výkon se snahou o rozehrávku od vlastní branky. Utkání bylo velmi vyrovnané a jsem rád, že i přes nekvalitní UMT, na které se hrálo, byla k vidění celá řada velmi pěkných akcí. Jsem rád, že se kluci snažili o neustálou kombinaci a fotbalové řešení situací, i když soupeř velmi dobře napadal a často se mu podařilo i míč získat. Naštěstí nám velmi dobře fungovalo přepínání a hned se nám ztráty míče dařilo napravit. Po krásných a podařených akcí jsme dokázali vstřelit 3 branky, které nám i přes velmi dobrý výkon soupeře stačily k celkovému vítězství.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články