Výsledky mládeže: Šest výher a čtyřiadvacet branek | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Šest výher a čtyřiadvacet branek

PRAHA - Přicházející jaro oživilo i mladé slávisty a těm se v uplynulém týdnu dařilo. Devatenáctka si spravila chuť výhrou na Slovácku, U17 pak doma otočila utkání s Libercem. Starší žáky čekala v týdnu dohrávka s Příbramí. Ta se lépe podařila U14, když nasázela hostům 6 branek, U15 ji dohnala v sobotu a nastřílela 6 gólů Mostu.

U19

1. FC Slovácko – SK Slavia Praha 0:2 (0:0)

Branky:
64. Batka, 83. Kocourek

Sestava: Otáhal, Franc, Broukal, Gilian, Pelyak, Veselý (46. Žárský), Vavrouš (54. Jakab), Kocourek (87. Schulz), Písačka (79. Husenský), Zeman, Batka

Komentář trenéra Martina Poustky: Po předchozích nezdarech jsme potřebovali zvládnout utkání proti Slovácku jako sůl. Od úvodu tohoto zápasu byla z kluků cítit energie a vůle bojovat za Slavii. K tomu se postupně přidávala a stupňovala jejich fotbalová kvalita, což přinášelo pěkné akce i častá zakončení a naši celkovou převahu. Domácí hráli také s velkým odhodláním a snahou o kombinační hru. Oba týmy tak přispívaly divákům ke sledování zajímavého střetnutí i přesto, že se dlouho hrálo bez branek. Naši kluci si za přístup, úsilí i předvedenou hru toto vítězství zasloužili a věřím, že na něj v dalších zápasech navážou minimálně se stejným odhodláním a chutí a jejich celkový výkon ještě poroste.

U18

Náchod – SK Slavia Praha 1:3 (1:0)

Branky:
38. soupeř – 55. Havlina, 60. Slezák, 76. Heřman

Sestava: Lisa – Šimůnek, Mařík, Hovorka, Gábor (75. Štochl) Skuhravý, Slezák – Havlina (70. Vaněk), Vávra, Tichy – Heřman

Komentář trenéra Adama Petrouše: Po prospaném prvním poločase jsme zaslouženě prohrávali. Naše hra byla zbytečně komplikovaná a chyběl jí pohyb. Prohrávali jsme spoustu osobních soubojů. Po domluvě jsme přistoupili ke zjednodušené účelové hře, díky čemuž jsme se zvedli, jednoznačně soupeře přehrávali a nakonec zaslouženě zvítězili. Kluci vyhrávali osobní souboje a soupeře nepustili do žádné velké šance. Patří jim velký dík za odvedenou práci a poctivý výkon. Těší mě také, že jsme nepotřebovali výpomoc z U19 a kluci to zvládli sami. Hrálo se navíc za ideálního počasí na přírodní trávě.

U17

SK Slavia Praha – Slovan Liberec 2:1 (0:1)

Branky Slavie:
51. a 68. Husenský

Sestava: Toman, Pek, Husenský, Vyskočil, Stropek (64. Semrád), Souček, Lauricella (55. Stehno), Bucha, Kovařík (41. Mareš), Novák (71. Diviš), Havrda

Komentář trenéra Miroslava Jíry:
V prvním domácím jarním zápase jsme přivítali doma v Edenu tým Liberce. Hosté přijeli s taktikou pozorné defenzívy a rychlým přechodem do útoku po zisku míče. Do utkání jsme vstoupili sebevědomě a hře od začátku udávali tón. Přesto jsme právě po našem rohovém kopu po brejku soupeře inkasovali jako první a prohrávali tak 0:1. Kluci byli dál lepším a kreativnějším týmem, přesto jsme do přestávky vyrovnat nedokázali.

Do druhého poločasu jsme vstoupili s určitou vnitřní taktikou a jasným cílem bylo nepanikařit a jít trpělivě za šancemi. V 51. minutě zacentroval Novák, Husenský zachoval v pokutovém území chladnou hlavu a zaslouženě vyrovnal. Pokračovali jsme dál v kombinační hře, přesto jsme museli být v zadních řadách pozorní a hlídat si brejkové situace soupeře. Střídáními a určitými přesuny hráčů jsme se snažili dál s vývojem zápasu něco udělat, což se nám dokonale podařilo. V 68. minutě našel skvělou přihrávkou za obranu soupeře záložník Souček svého spoluhráče Husenského a ten nám vystřelil důležité 3 body. Velmi si vážím toho, že kluci dokázali vývoj zápasu otočit a znovu ukázali silnou mentalitu a vítěznou morálku.

U16

SK Slavia Praha – Slovan Liberec 3:1 (1:1)

Branky Slavie:
Lauricella, Beňo a Navrátil

Sestava:
Radimský – Stojka, Straka, Mareš, Bílek (50. Kotěra) – Beňo, Schneider (60. Douděra), Bielesz – Navrátil (68. Plucha), Lauricella, Stříbrský (40. Suk)

Komentář trenéra Petra Karocha: Do zápasu aktivněji vstoupil náš soupeř. Dobře napadal a vyhrával osobní souboje. Soupeřova snaha vyústila v desáté minutě v branku. Do poločasu jsme vyrovnali hru i skóre. Druhý poločas byl z naší strany aktivnější a předvedli jsme i pár fotbalových akcí, z nichž se podařilo vstřelit branky. Celkově však fotbalových momentů mnoho nebylo a převládal boj a nečisté souboje.

U15

SK Slavia Praha – 1. FK Příbram 1:3 (0:2)

Branka Slavie: David

Sestava:
Svítil – Valenta, Macháček, Škarda, Vostál – Drozda, Pek, Vaněk (21.Slavata), David, Čejka (50.Hrobník), Nový (55.Chocholouš)

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Utkání s prozatímním lídrem tabulky začalo skvěle a již v 1. minutě se řítil David sám na branku soupeře, tu ovšem netrefil. S přibývajícím časem se začala projevovat fyzická převaha soupeře a do poločasu si vypracoval dvoubrankový náskok. Do druhého poločasu jsme vstoupili s odhodláním skóre otočit a podařilo se nám vstřelit i kontaktní branku. Více nám soupeř již nedovolil, a tak si odvezl do Příbrami tři body. Myslíme si, že při troše štěstí to mohl být i remízový zápas, na druhou stranu je pravda že Svítil nás několikrát skvěle podržel. Příbrami se sluší pogratulovat, ale my se už těšíme na sobotní zápas s Mostem.

U14

SK Slavia Praha – 1. FK Příbram 6:2 (2:0)

Branky Slavie: 3x Vít, Vlček, Bárta, Kubiš

Sestava
: Jaroš – Vlček, Bárta, Kubiš, Hošek – Blažíček (56. Bican), Eichler, Vít – Zeronik, Brojo, Stárek (48. Jelínek)

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Ve středu jsme se poprvé představili na domácí půdě v dohrávce s Příbramí. Soupeř dlouhodobě disponuje kvalitními výkony, a tak jsme do zápasu nastupovali s velkým respektem. Tým navíc opět trápí zdravotní komplikace. Utkání začalo z obou stran opatrně a hra se odehrávala především na středu hřiště. Postupem času jsme získávali převahu, z čehož vyplynulo několik standardních situací, ze kterých jsme se dokázali prosadit hned dvakrát hlavou. Soupeř byl nebezpečný zejména svými dlouhými míči za naši obranu, které jsme museli hasit až na poslední chvíli a jen s porcí štěstí a dobře pozičně postaveným Jarošem v brance jsme neinkasovali. Do šaten jsme šli s dvoubrankovým náskokem.

Do druhé půle jsme vlítli jako uragán. Během deseti minut zkompletoval Matěj Vít čistý hattrick a zápas byl rozhodnutý. Poté ještě skóroval Kubiš po výborně rozehraném rohovém kopu, kdy se podél brankové čáry šikovně uvolnil Zeronik a dokázal načasovat finální přihrávku do prázdné branky. Jedinou kaňkou na našem výkonu bylo posledních pět minut, kdy jsme polevili v koncentraci a soupeř nás zaslouženě dvakrát potrestal. Celkově jsme však i přes absenci některých opor sehráli výborné utkaní s příkladným přístupem všech hráčů.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články