Výsledky mládeže: Sedmnáctka otočila zápas s Budějovicemi | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Sedmnáctka otočila zápas s Budějovicemi

PRAHA - Sedmnáctka prohrávala v prvním poločase s Českými Budějovicemi už 0:2, po přestávce se ale sešívaní zvedli a nastříleli svému soupeři pět branek. Dařilo se i těm nejmladším, U12 a U13 nastřílely ve vršovickém derby Bohemce shodně sedm gólů. U19 zápas s Libercem předehrávala už v průběhu minulého týdne a vybojovala vítězství 4:0.

U18

Doubravka – Slavia 0:1 (0:1)

Branka: 11. vlastní

Komentář trenéra Adama Petrouše: Tento zápas jsme vyhráli se štěstím, soupeř hrál velmi dobře, ale už v začátku utkání si vstřelil vlastní branku. Jinak byly na obou stranách k vidění nedotažené akce a řada neproměněných šancí.

U17

Slavia – České Budějovice 5:2 (0:2)

Branky:
2x Krejdl, Žežulka, Novák, Král

Sestava: Toman, Pek, Stropek (41. Bucha), Vyskočil, Souček, Král, Žežulka (64. Diviš), Lauricella, Kovařík (41. Novák), Semrád (51. Vejvar), Havrda (35. Krejdl)
Komentář trenéra Miroslava Jíry: V nedělní odpoledne jsme přivítali poprvé v sezóně doma na Xaverově tým Českých Budějovic. A opět se bohužel opakoval scénář z Českých Budějovic, když jsme znovu brzy prohrávali 0:2. Až posléze jsme začali hrát a diktovali tempo hry, bohužel bez gólového efektu.

Do druhého poločasu jsme provedli dvě personální změny a změnili v určitých fázích hry způsob rozestavení, což to se ukázalo jako správná volba. V 50m minutě snížil pohotovou střelou Krejdl na 1:2. O 3 minuty později vyrovnal Žežulka. A o minutu později proměnil penaltu Novák. V 63. minutě po skvělé přihrávce Krále proměnil svůj únik Krejdl a bylo to již 4:2. V 80. minutě pečetil náš nádherný obrat v zápase záložník Král na konečných 5:2.

Myslím, že tenhle zápas ukázal skvělý týmový duch našeho mužstva a bylo nám trenérům velkým potěšením sledovat kluky ve druhém poločase. Kluci se jasně přesvědčili, že nic není nemožné a že se správným přístupem dokážou dávat branky i během pár minut. Věřím, že zůstáváme společně dál pokorní a budeme dál dohromady tvrdě pracovat, nicméně tentokrát jsme všem fanouškům dnešního zápasu připravili krásnou fotbalovou podívanou.

U16

Slavia – České Budějovice 4:2 (3:2)

Branky Slavie:
2x Beňo, Lauricella, Bielesz

Sestava: Radimský - Stojka (41. Kotěra), Straka, Schneider, Bílek - Beňo, Cejnar (41. Douděra), Bielesz – Sodoma (60. Petrák), Lauricella (74. Plucha), Stříbrský (60. Suk)

Komentář trenéra Petra Karocha: Napínavý zápas s naší lehkou převahou po většinu času. Tři vstřelené branky ozdobily první poločas a slušný dojem kazily ojedinělé chyby při bránění. Soupeř jich dokázal využít ke snížení skóre. Dvacet pět minut druhého poločasu bylo vyrovnaných s mnoha souboji a minimem fotbalových akcí na obou stranách. Klid do naší hry přinesla až naše čtvrtá branka. Našimi nejaktivnějšími hráči byli záložníci David Beňo a Lukáš Bielesz.

U15

Hradec – Slavie 2:1pen (0:0)

Branka Slavie:
Valenta

Sestava:
Svítil - Martinec (41. Slavata), Macháček, Škarda, Vostál (68. Pátek) - Pek, Drozda, Valenta - Nový (36. Michovský), Čejka (63. Chocholouš), David

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: V dnešním zápase s Hradcem Králové se opět ukázalo, že dnešní tým ročníku 2000 je konkurence schopný sehrát vyrovnané utkání s jakýmkoli mužstvem s top šestky. Utkání bylo od samého začátku ve všech směrech vyrovnané. Ve druhém poločase po vedoucí brance Valenty, si troufám říct, že jsme měli více brankových příležitostí, ovšem štastnější byl soupeř, když se mu podařilo vyrovnat šest minut před koncem zápasu po centru, který k údivu všech skončil za zadní tyčí naší branky. Měli jsme mít body čtyři, máme jeden. Musíme umět kontrolovat zápas až do samého konce.

U14

Hradec Králové – Slavia 2:0 (1:0)

Sestava:
Flachs - Walter (50. Schneider), Brojo, Kubiš, Hošek - Blažíček (55. Bican), Eichler, Danko (55. Krobot) - Vlček, Zeronik, Martinec (36. Vít)

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Po delší pauze jsme nastoupili k utkání na hřišti Hradce, kde jsme poprvé v jarní části hráli na přírodní trávě. Zápas jsme začali aktivně a soupeře zatlačili na jeho polovinu, avšak nedokázali jsme si vytvořit výraznější šance. Hradec hrozil z rychlých protiútoků, které jsme odvraceli na poslední chvíli.

Přibližně v půlce poločasu jsme na 10 minut nepochopitelně vypadli ze hry, kupili jsme velké individuální chyby a pustili jsme soupeře do hry. Po řadě nepřesností v naší rozehrávce zahrávali domácí rohový kop, z kterého po zaváhání brankáře a špatném pokrytí útočících hráčů se domácí dostali do vedení. Poté jsme opět převzali iniciativu a po individuální akci Zeronika přišel nedovolený zákrok ve vápně domácích a zahrávali jsme pokutový kop. Danko však nastřelil břevno a do kabin jsme šli s jednobrankovou ztrátou.

Druhý poločas probíhal v podobném duchu. Hradec disciplinovaně bránil a byl velmi nebezpečný z protiútoků. My jsme se dostávali do šancí sporadicky, navíc chvíli před koncem Zeronik neproměnil samostatný nájezd a soupeř v nastaveném čase přidal druhou branku. Z Hradce jsme tak odjeli bez bodu. Pořád nás tíží nízká efektivita ve finální fázi. Vzhledem k náročnému programu budoucích týdnů je potřeba na prohru zapomenout a dobře se připravit na následující utkání.

U13

Slavia – Bohemians 7:2 (2:1)

Branky
Slavie: 3x Hroník, Toula, Tůma, Linhart, Keller

Komentář trenéra Martina Hladíka:
Proti výbornému soupeři, s kterým jsou vždy zápasy velmi vyrovnané, jsme podali velmi slušný výkon, který byl korunován naším zaslouženým vítězstvím. Utkání jsme mohli rozhodnout již během prvního poločasu, kde jsme měli na obou hřištích řadu vyložených šancí, které jsme však neproměnili, a tak bylo utkání velmi vyrovnané až do konce. Jsem rád, že jsme po dlouhé době sehráli vyrovnaný zápas, kde si museli kluci sáhnout na dno, a že jsme tento zápas herně i výsledkově zvládli.

U12

Slavia – Bohemians 7:5 (2:2)

Branky Slavie:
2x Řečník, Alijagič, Náprstek, Švach, Langhamer, Veliký

Sestava:
Strnad, Řečník, Šimoník, Mundl, Žiga, Bareš, Višinský, Ivoševič, Alijagič
Sestava: Gothard, Link, Behenský, Snětivý, Švach, Langhamer, Veliký, Šmicer, Náprstek

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka:
Vyrovnané utkání s šancemi na obou stranách. Od úvodních minut se hráno se 100% nasazením a maximálním důrazem. V druhém poločase jsme byli v zakončení efektivnější a nakonec utkání zvládli. Chlapcům gratulujeme.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články