Výsledky mládeže: Sedmnáctka na čele tabulky | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Sedmnáctka na čele tabulky

PRAHA - Žáci sice své víkendové zápasy zvládli vítězně, dorostům už se tolik nedařilo. Tři body získala s Plzní jen U17, která zůstává bezchybná. To osmnáctka pocítila poprvé v sezoně hořkost porážky, ve středu už si ale spravila chuť výhrou 3:2 nad Kladnem.

U19

1. FK Příbram – SK Slavia Praha 4:0 (1:0)

Branky:
5. a 63. Hlavatý, 50. Januška, 89. Růžek

Sestava: Přibyl – Žárský (77. Písačka), Žežulka, Stropek, Pardubský – Souček, Král (46. Zeman) – Schulz, Lauricella A., Vávra (67. Krejdl) – Badocha (71. Novák D.)

Komentář trenéra Michala Petrouše: Po herně nadějném úvodu přišla situace, kdy náš hráč nezareagoval na pohyb svého protivníka těsně před naším pokutovým územím. Ten neměl velkou práci s proměněním šance na 1:0, když se ocitl tváří v tvář našemu gólmanovi. Poté jsme přežili ještě několik závarů před naší brankou. Naše mužstvo se první poločas těžko dostávalo do vyložených šancí.

Druhá půle začala pro nás už tradičně. Ve 48. minutě hráč Příbrami po rozehraném rohovém kopu parádně trefil prostor zadní tyče a míč skončil v síti. Je veliká škoda, že se hráči stále nedokáží poučit z chyb z předchozích utkání. I přesto mužstvo ukázalo, že sílu má a dokázalo si vytvořit tři gólové situace. Bohužel momentálně nemáme patřičnou šikovnost, abychom je proměňovali.

Poté jsme opět doplatili na malou agresivitu a nerozhodnost v pokutovém území, kdy nás soupeř dvakrát potrestal. Pozitivní je, že hráč už jsou schopni překonat soupeře kombinací, ale fotbal se rozhoduje v obou pokutových územích, kde momentálně za soupeři zaostáváme.

I přes tento nepříznivý výsledek stojí za to vyzdvihnout některé hráče, a to Antonia Lauricellu a Daniela Stropka, kteří obstáli velmi dobře, byť nastupovali do této doby v kategorii U18 a hráli nižší soutěž. Také Daniela Součka, který nastoupil tentokrát ve středové řadě a kterému se utkání vydařilo.

Pokud se i ostatní hráči v dalších utkáních přiblíží svým výkonem k těmto hráčům, mohli bychom pomýšlet na lepší výsledky, než tomu bylo doposud.

U18

SK Kladno – SK Slavia Praha 2:3 (1:1)

Branky:
10. a 67. Husenský, 69. Zeman

Sestava: Kafka – Zlámal, Husenský, Mařík, Franc-Buneš, Stehno – Kovařík (70. Sodoma), Novák (62. Lauricella Marco), Heřman – Zeman (70. Semrád)

Komentář trenéra Adama Petrouše: Zápas jsme měli pod kontrolou, naše hra byla aktivní a vytvořili jsme si mnoho gólových příležitostí před soupeřovou brankou. Naše převaha byla patrná po celé utkání a zbytečně jsme závěr zdramatizovali, když jsme nebyli dostatečně důslední ve vlastním pokutovém území.

Vezeme zasloužené tři body a teď nás čeká kvalitní domácí utkání s Chrudimí, která nyní vede naši soutěž o tří body před námi. Musím pochválit přístup hráčů a jsem rád, že hráči z U19 podali kvalitní výkon. Musím vyzdvihnout hráče Husenského, Heřmana, Buneše. Přišli nám pomoc i hráči s U17 Marco Lauricella a Ondřej Sodoma a oba prokazují kvalitu.


FK Baník Sokolov – SK Slavia Praha 5:2 (2:1)

Branky:
44. Stehno, 75. Heřman

Sestava:
Toman – Diviš, Mařík, Buneš, Havrda – Krištof, Kovařík, Havlina (30. Stehno) – Heřman, Semrád, Vejvar

Komentář trenéra Adama Petrouše: Naše první porážka v sezoně je krutá, ale zasloužená. Naší naivní hrou v defenzivě a trestuhodným zahazováním šancí jsme soupeři darovali tři body.

U17

SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 3:2 (2:1)

Branky:
11. Sodoma, 33. Lauricella, 57. Stříbrský

Sestava: Pochylý, Kotěra, Straka, Mareš, Bílek (68. Stojka), Cejnar, Havránek (70. Petrák), Bielesz (78. Douděra), Sodoma (64. Suk), Lauricella (73 Plucha), Hönig (54. Stříbrský)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Nedělní dopolední zápas s Plzní byl pro nás zatím jednoznačně největší fotbalovou výzvou a tomu také odpovídala naše příprava na zápas. Kluci však plnili náš taktický plán opravdu skvěle a poprvé jsme udeřili již v 11. minutě, kdy se po chytré přihrávce záložníka Bielesze trefil útočník Sodoma. Bohužel již o 4 minuty později jsme chybovali v defenzívě a Plzeň srovnala na 1:1. Ve 33. minutě výborně vypíchl míč soupeři obránce Bílek a útočník Lauricella velmi dobře vyřešil finální fázi své akce a znovu jsme vedli o branku. Hrál se skvělý fotbal ve výborném tempu, ale skóre se již do poločasu nezměnilo.

Do druhého poločasu jsme změnili taktiku s cílem vysunout naše ofenzivní hráče výše a více napadat na polovině soupeře. To se nám skvěle dařilo a Plzeň jsme začali přehrávat. V 57. minutě jsme sehráli další nádhernou akci, kdy záložník Bielesz našel v náběhu útočníka Stříbrského, který zachoval v koncovce klid a zvýšil zcela zaslouženě na 3:1 pro sešívané. V 65. minutě však neudržel brankář Pochylý střelu z dálky a Plzeň zkorigovala z dorážky na 2:3. Závěr zápasu jsme však sehráli velmi dobře a zaslouženě tak vyhráli.

Musím vyjádřit velký respekt ke hře soupeře, Plzeň hrála opravdu výborně, přesto si myslím, že jsme zápas zvládli celkově lépe a na kluky můžeme být opravdu pyšní. Kluci dodrželi na hřišti naši vizi do zápasu a naši kvalitní přípravu na zápas perfektně zúročili.

U16

SK Slavia Praha – FC Viktoria Plzeň 0:3 (0:2)

Branky:
11. 36. a 51. Plzeň

Slavia:
Svítil – Ielitro (57. Slavata), Mach, Valenta, Škarda – Pek (41. Vaněk), Macháček, Nový (57. Čejka), Michovský (57. Vostál), Drozda, David

Plzeň:
Mařík – Kraml, Kepl, Uzlík, Míka, Remiáš, Štursa, Brož, Klich, Heller, Zajíček (Klán, Žižka, Kramer, Hrabačka)

Komentář trenéra Ľudovíta Szekerese: V utkání týmů z první poloviny tabulky bylo k vidění herně i kombinačně nadstandardní utkání. Náš tým hlavně v prvním poločase dokázal soupeře přehrávat snad ve všech herních činnostech krom zakončení. Soupeři jsme kvůli nevhodnému individuálnímu výběru řešení výrazně přispěli k dosažení všech branek v utkání. Lze konstatovat, že náš tým „hrál“ a soupeř dával branky. Opět se jednou potvrdila slova trenérského barda pana Pospíchala, že fotbal nemá logiku. Kdyby měl, tak je výsledek utkání určitě jiný. Oběma týmům slouží ke cti způsob uchopení vlastní hry a snaha o co nejlepší provedení. Hosté prokázali větší kompaktnost hry a dokonale využili skoro všechny možnosti k dosažení branky. Pro náš tým to byl výborný test stavu momentálních dovedností. Získali jsme silný impulz do další tréninkové práce. I když výsledek utkání není příznivý, hráčům patří velké poděkování!

U15

SK Slavia Praha – Ústí nad Labem 5:1 (3:0)

Branky:
2x Kratochvíl, Krobot, Bárta a Brojo

ČK: 33. Vlček

Sestava: Trefil – Eichler, Bárta, Vlček, Schneider (36. Stárek) - Blažíček, Vít (65. Martinec), Kratochvíl (36. Kubiš) – Zeronik (67. Jelínek), Krobot (55. Havlíček), Hošek (36. Brojo)

Komentář trenéra Petra Karocha:
Kvalitní vstup do zápasu s posledním týmem tabulky znamenal rychlé vedení 3:0. Postupně se ale vytrácela přesnost v kombinacích a objevovaly se chyby v defenzivě. Vše vyústilo ve vyloučení Vlčka, který napravoval jednu z chyb v rozehrávce těsně před přestávkou. Ve druhé půli byla hra v našem oslabení vyrovnanější. Vyšší aktivitu soupeře do útoku jsme trestali protiútoky do nezformované obrany. Z mnoha šancí jsme využili pouze dvě.)

U14

SK Slavia Praha – Ústí nad Labem 5:0 (4:0)

Branky:
20. 24. a 33. Hroník, 15. Starý, 50. Janovský

Sestava: Sirotník, F. Štěpánek (36. Šmíd), Chalupa (36. Štětka), Hájek, Leitl (45. Garagič), Kopáček (65. Surovčík), Křišťan, Matys (36. Keller), Hroník, Starý (45. Janovský), Toula (45. M.Štěpánek)

Komentář trenéra Martina Hladíka: Do zápasu jsme vstoupili již tradičně velmi dobře a hned od počátku jsme si vytvářeli dostatek šancí, které se nám však nedařilo proměnit. První branku jsme vstřelili až v 15. minutě a do poločasu jsme připadli ještě další 3. Během prvního poločasu se nám dařila plynulá kombinace, i když jsme často volili těžší varianty řešení herních situací, než bylo nutno. Ve druhém poločase se soupeř zatáhnul a soustředil se na obranu vlastní poloviny hřiště, s čímž jsme měli problémy a kombinace do zhuštěné obrany se nám příliš nedařila. Bohužel jsme opět ztroskotali v koncovce při vytvořených šancích, jinak mohlo být skóre ještě vyšší.

U13

Bohemians Praha 1905 – SK Slavia Praha 4:5 (3:4)

Branky:
2x Kabongo, Langhamer, vlastní

Sestava:
Šmerda – Řečník, Behenský, Brejcha, Višinský, Náprstek, Kabongo, Ling, Bareš, Kordiak, Snětivý, Žiga
Dvořák, Strnad – Konig, Prebsl, Herink, Langhamer, Ivoševič, Veliký, Švach, Alijagič, Hladký, Šmicer

Komentář trenéra Pavla Vyhnala:
V nedělním vršovickém derby se hrál zápas, kterému nechybělo nasazení, bojovnost, touha po vítězství, pohledné akce ani pěkné branky. Těch mělo být z naší strany ale mnohem více. Hlavně v prvním poločase jsme na šance zvítězili nejméně 5:0. Ani na jednom z týmů nebylo poznat, že mají v nohách celodenní sobotní turnaj.

U12

Bohemians Praha 1905 – SK Slavia Praha 1:16 (0:10)




Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články